Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

Συμφώνησαν για "πάγωμα" των μισθών των ναυτικών

To «πάγωμα» των αμοιβών των ναυτικών για τους επόμενους μήνες συμφώνησαν εκπρόσωποι των κυριότερων διεθνών ενώσεων ναυτικών και εκπρόσωποι μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο πλαίσιο του International Bargaining Forum που πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα. Σύμφωνα με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Lloyds List οι απολαβές των ναυτικών υπήρξαν ένα σημείο τριβής το τελευταίο διάστημα με τους εφοπλιστές να υποστηρίζουν με έμφαση ότι λόγω των διεθνών συνθηκών δεν είναι δυνατό να υπάρξουν αναπροσαρμογές των μισθών. Παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις στο πλαίσιο του ΙΒF δεν είναι δεσμευτικές ωστόσο οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στην διάρκεια των εργασιών του φόρουμ παρακολουθούνται στενά από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο εκπρόσωπος του ITF ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες με δεδομένη την σημερινή οικονομική κρίση. Μέσα στο 2010 μία ειδική επιτροπή θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την μισθοδοσία των ναυτικών.

Η κρίση στην ναυτιλία απέχει ακόμα από το φθάσει στα επίπεδα της δεκαετίας του '80 χάρη στις αναπτυσσόμενες χώρες όμως η κατάσταση των οικονομιών στα αναπτυγμένα κράτη δεν θα επιτρέψει την αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου πάνω από το 3% με 4% στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή:Ημερησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: