Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2009

Όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο με την διατροφή μας - κ.Χατζηγάκη τι γίνεται με τις επιτροπές ελέγχου;

Το θέμα της υγείας και της διατροφής είναι από τα πιο σοβαρά που πρέπει να μας απασχολήσουν. Το θέμα είναι να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται με όσα τρώμε. Ξέρουμε ότι μια αγελάδα πριν μας δώσει το γάλα της έχει ...ντοπαριστεί με αντιβιώσεις έτσι ώστε να μην αρρωστήσει και μετά πεθάνει και χάσει ο παραγωγός τα χρήματα του; Αυτά είναι τα υποτίθεται φυσικά προιόντα. Η GREENPEACE που έχει και ...έναν λόγο πάνω από εμάς προτείνει μόνο τα
βιολογικά προϊόντα που είναι αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και τοξικά φυτοφάρμακα. Η...
καταπολέμηση των ασθενειών των φυτών καθώς και η λίπανση του εδάφους γίνονται με φυσικές μεθόδους και οργανικά εφόδια. Στην βιολογική κτηνοτροφία δεν χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά και ορμόνες.
Εννοείτε ότι έχουν περισσότερες βιταμίνες(πρωτείνες, άλατα, ένζυμα) και γιαυτό τα προτιμά ο κόσμος για τα παιδιά του. Γιαυτά πάντα θέλουμε το καλύτερο ενώ εμείς μπορεί να τρώμε και τα ...βρώμικα τις λεγόμενες σαβούρες.

Πάμε τώρα στην μεγάλη ...απάτη που κάνουν κάποιες εταιρείες με την βοήθεια του κράτους! O OΠΕΓΕΠ είναι ο οργανισμός που υποτίθεται ότι ελέγχει αυτές τις ιδιωτικές εταιρείες που είναι μάλιστα και Α.Ε.!

Η αξιοπιστία των βιολογικών προϊόντων στηρίζεται σε ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης που περιγράφεται στο νόμο 2092/91 και 1804/99 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κάθε βιοκαλλιεργητής είναι υποχρεωμένος να τον εφαρμόζει. Σύμφωνα με το σύστημα αυτό ένας παραγωγός ελεγχεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής έως και την διάθεση της.

Ότι δηλαδή δεν κάνουν κάποιες εταιρείες όπως η ΒΙΟΕΛΛΑΣ! Πόσους συστηματικούς ελέγχους έχει κάνει; Το λέμε γιατί μας ήρθαν καταγγελίες για την συγκεκριμένη εταιρεία που παίρνει 100 ευρώ τον χρόνο και δεν κάνει ελέγχους. Και αν μας προκαλέσουν και περισσότερο(περιμένουμε απάντηση τους)ζητάμε για το δημόσιο συμφέρον να γίνουν έλεγχοι από τα χωράφια , τα φύλλα ή και τα καταστήματα για να διαπιστώσουμε αν η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει ελέγχους. Οι ίδιοι οι βιοκαλλιεργητές μας έστειλαν καταγγελία και μας είπαν ότι δεν τους γίνεται έλεγχος και ενώ οι ίδιοι κάνουν την δουλειά τους αλλά δεν μπορούν να ξέρουν αν αυτό γίνεται με άλλους βιοκαλλιεργητές!
Αποτέλεσμα είναι να πληρώνουμε πιο ακριβά κάποια βιολογικά και να είναι σχεδόν ίδια με τοξικά προιόντα και οι παραγωγοί να κερδίζουν μέχρι και 1.000% κέρδος!
Ο ΟΠΕΓΕΠ που υποτίθεται ότι ελέγχει τις εταιρείες πιστοποίησης κοιμάται όρθιος και δεν τις ελέγχει με αποτέλεσμα στο πιάτο μας να ....συμβατικά προιόντα ώς βιολογικά. Βιολογικό πεπόνι με γεύση...κολοκύθας!
Τεράστια απάτη που δεν γίνεται να μην την γνωρίζουν οι υπεύθυνοι στο υπουργείο. Πάντως η greenepace το έχει ...ακουστά το θέμα.

Θα πούμε και για τα μεταλλαγμένα. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι όταν λέμε για μεταλλαγμένα εννοούμε την μετάλλαξη από το dna φιδιού ή σκορπιού στην ντομάτα(π.χ). Κανείς όμως δεν ξέρει τι θα βγάλει αυτό σε 5-10 χρόνια.
Περισσότερα τις επόμενες ημέρες...

Περιμένουμε τις καταγγελίες σας αλλά και τις απαντήσεις από την ΒΙΟΕΛΛΑΣ.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: