Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2009

Ο κήπος ανήκει σε επώνυμο όπως και οι συμβουλές του

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ

«Στον κήπο μου επέλεξα να φυτέψω δέντρα και φυτά που παράγουν διπλάσιο οξυγόνο, όπως τα πεύκα και η αλόη. Έτσι, με το χόμπι μου, την κηπουρική, νιώθω ότι συνεισφέρω στο περιβάλλον».
Άρχισε από το μηδέν να φτιάχνει έναν κήπο σύμφωνα με τα γούστα του, με τη ...


βοήθεια ενός κηπουρού. Δεν άντεχε στη θέα των παρατημένων δέντρων και των μαραμένων λουλουδιών. «Άλλαξα το χώμα της περιοχής και έφερα αμμόχωμα που βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών, καθώς φιλτράρει και απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά», λέει ο Γιάννης Κότσιρας.
Δεν ήθελε έναν κήπο με γκαζόν- όπως στις αμερικανικές μονοκατοικίες- επειδή, όπως λέει, «μαζεύει κουνούπια, βρωμιά και δημιουργεί προβλήματα». Προτίμησε να ομορφύνει τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού με γεράνια, τριαντάφυλλα- «που κόβω και κάνω δώρο στους φίλους»- γιασεμιά, λέιλαντ, ρυχόσπερμα. Καθώς και με πεύκα, πορτοκαλιές, λεμονιές.

«Οι επιλογές των φυτών και των δέντρων στον κήπο μου δεν είναι τυχαίες και έχουν να κάνουν περισσότερο με το περιβάλλον. Για παράδειγμα, τα πεύκα κατά το μεγάλωμά τους παράγουν τριπλάσιο οξυγόνο απ΄ ό,τι στην αρχή. Το ίδιο και η αλόη. Ακόμη, φύτεψα θυμάρι, δάφνη, ευκάλυπτο, που είναι προϊόντα της περιοχής. Ο κηπουρός ήταν εκείνος που μου είπε πού να φυτέψω το κάθε τι, καθώς μόνο εκείνος γνωρίζει καλά τις ανάγκες κάθε φυτού», εξηγεί.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: