Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

Τεχνητοί εγκέφαλοι σε 10 χρόνια

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009


Σύμφωνα με τον Henry Markram, διευθυντή του Blue Brain Project, η ερευνητική του ομάδα έχει ήδη καταφέρει να αναπαράγει λειτουργικά κομμάτια του εγεκφάλου ενός αρουραίου. Συγκεκριμένα έχουν αναπαράγει δεκάδες χιλιάδες νευρώνες, ο ένας διαφορετικός...
από τον άλλον.
Όπως δήλωσε χθες σε παγκόσμιο συνέδριο στην Οξφόρδη η δημιουργία τεχνητών ανθρωπίνων εγκεφάλων θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αναζήτηση θεραπείας ψυχικών παθήσεων, πολύ σημαντική προοπτική, αν συνυπολογίσουμε πως περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πιστεύεται ότι πάσχουν από κάποια μορφή δυσλειτουργίας του εγκεφάλου.
Όπως δήλωσε, "δεν είναι αδύνατο να αναπαράγουμε έναν ανθρώπινο εγκεφάλο τεχνητά και είμαστε σε θέση να το κάνουμε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια" Αν μάλιστα το καταφέρουμε στο επόμενο συνέδρια αντί να έρθει κάποιος από εμάς, θα στείλουμε ολόγραμμα να σας μιλήσει".
"Η διαδικασία η οποία ακολουθείται προσομοιάζει την καταγραφή ενός τροπικού δάσους, πόσα δέντρα υπάρχουν, το σχήμα τους, πόσα δέντρα από κάθε είδος υπάρχουν, την ακριβή θέση τους", αν και η διαδικασία είναι σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, καθώς στην περίπτωση του εγκεφάλου χρειάζεται να ανακαλύψεις και να περιγράψεις όλους του κανόνες επικοινωνίας και διασύνδεσης τους".
πηγή Έθνος


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: