Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

Μονόλογος - Γράμμα από Νέα Ορλεάνη στον REALFM

Καλοίοιοιοι μου Άνθρωποι που έλεγε και ο Βέγκος.
Ανηψιέ της μάνας του Κίτσου και εσύ εγγονέ του Ερωτόκριτου τι κάνετε?

Είμαι ο Τάσος από Γλυφάδα και σας ακούω από Νέα Ορλεάνη, η οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει από τον τυφώνα Κατρίνα.

Σε μερικές ώρες θα ανέβω σε δεξαμενόπλοιο για να το επιθεωρήσω, παρόλο που είμαι με πυρετό και υπερκόπωση από συνεχόμενα ταξείδια, πρέπει να το κάνω γιατί τα καράβια δεν σταματάνε.

Αυτό άραγε το ακούνε οι υπόλοιποι Έλληνες που τόσο εύκολα κλείνουν δρόμους, τσακώνονται μεταξύ τους, ζητάνε μονίμως βοήθεια, που στην τελική συγχωρούν τα σκάνδαλα, και που τελικά δεν πάνε να ζητήσουνε τα ρέστα απευθείας από τους υπεύθυνους? Ίσως ως Έλληνες να μην έχουμε τα άντερα. Το κλείσιμο των δρόμων μου θυμίζει το ανεπανάληπτο ότι βαράω το σαμάρι για να πονέσει το γαιδούρι.

Άκουγα τα νέα από Ελλάδα, και έχω φιλτράρει τα κάτωθι μεταξύ άλλων:

α) η κυβέρνηση βιάζεται να βγάλει Πρόεδρο, ενώ ξέρει ότι στην παρούσα φάση οι περισσότεροι στην βουλή θα συμφωνήσουν μαζί της. Τι θα συμβεί μετά δηλαδή? Πόσο αντιλαικά θα είναι τα μέτρα? ή πόσο επικινδυνα θα είναι για την εθνική μας ασφάλεια?
β) ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Προέδρου δεν συμφωνεί αλλά δεν αντιπροτύνει κιόλας.......ποιός τους είπε ότι όταν είσαι αρνητικός αλλά ταυτόχρονα δεν αντιπροτύνεις ότι είσαι σπουδαίος? ποιός τους είπε ότι τους πληρώνουμε απλά για να δηλώνουν ΠΑΡΩΝ?
γ) η βουλή θα προσπαθήσει να βρεί τους κλέφτες, αλλά οι επιτροπές κοστίζουν τον κούκο αηδόνι. άστο να λείπει βρε γαμώτο, δεν θέλω ούτε κούκο, ούτε αηδόνι. Θα ακούσω το διαφημιστικό του Καλαμίτση....
δ) οι πολιτικοί μας είπαν ότι οι παγκόσμιοι οικονομικοί οργανισμοί ασελγούν στην κορμάρα της Ελλάδας....σώπα ρε παιδιά, εσείς τι κάνετε τόσα χρόνια? και είστε τόσο άσφαιροι, που από το τόσο σεξ ακόμα δεν είμαστε έγκυοι!!
ε) η τουρκία ξεκίνησε το στήσιμο Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, και το κράτος πήγε στα μαγαζιά και ψάχνει για ζώνες. Όταν ξυπνήσουν θα ψάχνουν για ζώνη ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ.

Παρεπιπτώντος, το καλύτερο ναυτιλιακό πρακτορείο στην Νέα Ορλεάνη, με βραβείο από την Αμερικάνικη Ακτοφυλακή, που είναι ο φόβος και ο τρόμος της παγκόσμιας ναυτιλίας, είναι Ελληνικό. Αυτό ίσως λέει κάτι. Ότι ο Έλληνας όπου υπάρχουν νόμοι διαπρέπει, ενώ την χώρα του φρόντισε να την διαλύσει.

Φιλάκια πολλά φίλοι μου από την μακρυνή Νέα Ορλεάνη
Να είστε καλά
Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: