Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Μέσα σε καιρούς δύσκολους όπως αυτούς που ζούμε, και ενώ το κράτος που αναλάβατε ως δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός, και όχι ως Μονάρχης, ακόμα αδυνατεί να αποδείξει ότι θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδος μας με διαφανείς, δίκαιους και νόμιμους τρόπους. Και για να γίνω ξεκάθαρος, σας παρακαλώ διαβάστε το κάτωθι και για το οποίο θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή σας να μου απαντήσεται.

Επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας βγήκε ένας νόμος περί έκτακτης εισφοράς παρελθόντων ετών, τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί. Σε πολλούς φορολογούμενους εστάλθησαν τέτοιες ειδοποιήσεις, ενώ σε κάποιους άλλους δεν εστάλησαν γιατί πολύ απλά έπεσε η ΚΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που και εσείς λέγατε ότι ήταν η ΝΔ, και πολύ σωστά τα λέγατε.

Ενώ λοιπόν δεν έχουν αποσταλεί σε όλους τους φορολογούμενους, που αναλογικά ίσχυε και για αυτούς να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, και ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του (1912/2009) έκρινε αυτήν την απόφαση ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΓΜΑΤΙΚΗ τα κρατικά σας όργανα συνεχίζουν να μας "κυνηγούν" για να πληρώσουμε αυτήν την κατα τα άλλα παράνομη εισφορά.

Γιατί αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ να πληρώσω ξανά για έσοδα τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί? Γιατί με γδέρνεται? Είμαι μισθοσυντήρητος, και ότι κερδίζω κάθε χρόνο φαίνονται ξεκάθαρα στην εφορία. Γιατί με εξαναγκάζεται να οργιστώ?

Πριν γίνεται Πρωθυπουργός μας μιλάγατε για τιμιότητα και καθαρότητα. Τώρα μας μιλάτε για ορθοπεταλιές. Με ποιό δικαίωμα να κάνουμε όλοι μας ορθοπεταλιές? Τόσα χρόνια κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς οι μισθωτοί είμαστε που στηρίζουμε όλο το σύστημα (τίμιο και μή τίμιο).

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Ως Έλλην Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, διοικώντας δεξαμενόπλοια στα πέρατα του κόσμου, και μέσα από κύμματα που θύμιζαν βουνά, δεν επιθυμώ να με θεωρούν πληβείο. Και δυστυχώς με θεωρείται. Με αυτά που γίνονται και με όσα κάνει η κυβέρνησή σας, μας θερωείται όλους ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ.

Μετά από τα 40 χρόνια τίμιας ζωής, και έχοντας γυρίσει όλη την υδρόγειο, αδυνατώ να αποδεχτώ την μή τιμιότητα.

Ανήκω στους Έλληνες οι οποίοι ποτέ δεν ζήτησαν διαμεσολάβιση ή και εξυπηρέτιση από Βουλευτές. Όταν υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία, χωρίς να επιδιώξω ιδιαίτερη μεταχείριση, ήμουν 14 ολόκληρους μήνες στα φυλακια του Έβρου φυλάγωντας ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ εν μέσω εθνικών τότε προβλημάτων (ΣΙΣΜΙΚ).

Τώρα με εξαναγκάζεται και με εξοθείται να αναλογιστώ αν αξίζει τελικά να είμαι "ΚΑΘΑΡΟΣ" Έλλην.

Σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2010, τα κρατικά όργανα του κράτους, και συγκεκριμένα στην εφορία Γλυφάδας, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι (ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ) αδυνατούσαν και σε πολλές περιπτώσεις δεν ήθελαν να με εξυπηρετήσουν. Απορίας άξιον γιατί. Σημειώστε επίσης ότι στην συγκεκριμένη εφορία δεν είχαν σήματα κυκλοφορίας να δώσουν στους φορολογούμενους, γιατί πολύ απλά τους είχαν τελειώσει.

Αξιότιμε κύριε Παπανδρέου.

Μέσα από τα λάθη που έχετε ήδη κάνει, όπως η άδικη προσαύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, όπως στο ότι δεν μας λέτε τι θα κάνεται με τα χρήματα που οφείλει το κράτος στα ταμεία μας (ΙΚΑ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, κτπ) εδώ και 50 χρόνια τουλάχιστον, αφήνεται να συνεχίζεται και να σέρνεται το θέμα της έκτακτης εισφοράς.

Ενώ συνεχίζεται να δανείζεστε (ως κράτος και ως κυβέρνηση) χωρίς να μας λέτε από ποιούς δανείζεστε και να μας ξεκαθαρίσεται τι ακριβώς υποθηκεύεται μέσω αυτών των δανείων, αφήνεται ως Πρωθυπουργός τους υφιστάμενούς σας να ολιγορούν επικύνδυνα και παράξενα.

Όπως καταλαβαίνεται, ως πολίτης δεν μου αφήνεται πολλά περιθώρια αντίδρασης, παρα μόνο την δικαστική οδό. Αναμένω λοιπόν την επίσημη απάντησή σας για το ως άνωθεν θέμα της έκτακτης εισφοράς, αλλοιώς θα με υποχρεώσεται να αποτανθώ στην Ελληνική και Κοινοτική Δικαιοσύνη.

Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς
Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: