Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ χρηματιστηριακή - Χάρισμα και διαγραφή προστίμου

Τα λεφτά που χάρισε η Ν.Δ. στην "Ακρόπολις" τα πήρε απο τον κόσμο! Απο όλους εμάς!ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πέρσι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την τεράστια τρύπα στην οικονομία και είχε πει οτι θα μπουν σκληρά μέτρα για να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της. Πόσο ήταν αυτό; 5,5 δις! Το ποσό που σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ χάρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ακρόπολις! Δηλαδή αντί να τα πάρουν απο την εταιρεία που έπρεπε να τα δώσει τα πήραν απο τον κόσμο, με διάφορους τροπους. Δείτε τι εξέταζαν να κάνουν και κάποια απο αυτά τα έκαναν! Για να τα πάρουν απο εμάς!

* Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα από τα οποία υπολογίζεται ότι θα προκύψει αύξηση των εσόδων περίπου κατά 300 εκατ. ευρώ ετησίως.
* Αύξηση κατά 20% των τελών κυκλοφορίας του 2010, τα οποία θα...

καταβληθούν στο τελευταίο δίμηνο του έτους.
* Αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας.
* Αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων και ομολόγων από 10% σε 15%.
* Σταδιακή άνοδος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης των εισοδημάτων για τα φυσικά πρόσωπα από 40% σε 45% ή ακόμη και σε 50%.
* Ενίσχυση της φορολογίας για επιδόματα και αμοιβές μέσω της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης.
* Αύξηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
* Εφαρμογή νέων τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2009.
* Χορήγηση τίτλων ιδιοκτησίας έναντι τιμήματος σε 200.000 κατόχους δημόσιων εκτάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
* Επαναφορά και νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με την καταβολή ειδικού τέλους ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου ή της κοινότητας.

Share on Facebook

Μας φλόμωνε στο ψέμα του Τσιτουρίδης και η... παρέα...ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΘΙΓΜΕΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙΑ
Είναι 2007 και έχει μόλις σκάσει το σκάνδαλο με τους κουμπάρους και τα δομημένα ομόλογα που ξεπαράδιασαν τα ταμία. Τότε βγήκε ο αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και απαντώντας στις κατηγορίες είπε τα εξής:
Η κυβέρνηση...

ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΟ;


...θωρακίζει και εκσυγχρονίζει το σύστημα διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και τη μετρήσιμη αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας στις δηλώσεις Δαμανάκη.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί που θίγονται από την πολιτική μας αυτή. Οι πράξεις όμως μιας χρηματιστηριακής εταιρείας και των όποιων ενδεχομένων ευθυνών προκύψουν, δεν μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι σε όσους θέλουν ή σκοπεύουν να ευτελίσουν και να ματαιώσουν τη θωράκιση που ξεκίνησε, στέλνοντας βορά την περιουσία των ασφαλισμένων σε συμφέροντα που καραδοκούν. Αυτό θα ήταν το σκάνδαλο» είπε.

Για την εταιρεία «Ακρόπολη», ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε τη λειτουργία της, το υπουργείο Απασχόλησης έδωσε εντολή για κατεπείγοντα διαχειριστικό έλεγχο και το ΤΕΑΔΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, είπε ο υπουργός, θα δημοσιοποιηθούν και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν.

Ο Σ. Τσιτουρίδης έκανε επίσης λόγο για προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες σε βάρος του, επισημαίνοντας ότι αυτές δεν θα σταματήσουν την πολιτική που ήδη έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Απασχόλησης.

Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει...

Share on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: