Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

"Νοσοκομείο Παίδων ....."


"Είμαι πατέρας 3 παιδιών και επισκέπτομαι συχνά το Νοσοκομείο Παίδων. Κάθε φορά που ξεκινώ από το σπίτι, αναλόγως με την κατάσταση και την σοβαρότητα του περιστατικού, ξεκινώ με την προύπό8εση «φεύγουμε και δεν ξέρουμε τι ώρα θα γυρίσουμε». Τρίτη 11/8/09 πήγα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού γιατί το ένα μάτι τις κόρης μου ήταν κόκκινο για 4-5 ημέρες. Όπως όλοι γονείς ξέρουμε ότι κανένα ΙΚΑ περιοχής δεν αναλαμβάνει παιδιά μικρής ηλικίας, καθώς...
επίσης και οι ιδιωτικοί γιατροί ήταν όλοι σε διακοπές. Με την λογική, ότι όλος ο κόσμος λείπει με άδεια, κίνηση δεν θα συναντήσω, κόσμος πολύς δεν θα υπάρχει στο Νοσοκομείο, ήταν και οφθαλμολογικό το περιστατικό υπέθεσα ότι θα τελειώσουμε πολύ γρήγορα. Στις 16:15 στο εφημερεύων Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έξω από το Ιατρείο, εμείς και άλλοι 3 γονείς με τα παιδάκια τους. Η πόρτα του εφημερεύων οφθαλμίατρου γιατρού κλειστή και κλειδωμένη.



Ρωτήσαμε 1η φορά την προϊστάμενη που βρίσκεται ο γιατρός, «Τον καλούμε και δεν σηκώνει» η απάντηση (καλούνε την εφημερεύων γιατρό ενώ έπρεπε να βρίσκεται στην θέση της;;) . 2η φορά ξανά το ίδιο με ποιο έντονο ύφος, κινητοποιήθηκε και 2ο άτομο, «Δεν την βρίσκουμε» και πάλι η απάντηση . Την 3ή φορά ανακαλύψανε ότι βρίσκεται σε χειρουργείο χωρίς να τους έχει ειδοποιήσει (έπρεπε να πούνε κάτι) . 17:15 μ.μ. η ώρα, η γιατρός άφαντη και ακούμε ανακοινώσεις με το όνομα τις γιατρού να πάει γρήγορα στο ιατρείο. Στις 17:45 εμφανίστηκε η γιατρός χωρίς να συμβαίνει τίποτα, ανοίγει την πόρτα και αρχίζει την εξέταση στα πρώτα παιδάκια. Οι γονείς δεν μίλησαν καθόλου. Η προϊσταμένη και μια άλλη κυρία, ήρθαν στο ιατρείο τις σαν αστυνομικίνες και τις είπαν μόλις τελειώσει την εξέταση, να πάει στο γραφείο καθώς επίσης και μια από τις νοσοκόμες απευθύνθηκε σε μας, ότι αν θέλουμε να αναφέρουμε το γεγονός, να πάμε την επόμενη μέρα το πρωί και να το αναφέρουμε (να ξανά πάω την επόμενη μέρα, να χάσω το μεροκάματο μου για να πάω να τους πώ τι ??? το αυτονόητο ??? να τους κάνω ντα ντα ??!!!). Για την εξέταση και το συμπέρασμα που έβγαλε για το δικό μου παιδί δεν αναφέρομαι καθόλου.



Στις προϊσταμένες μίλησα με έντονο ύφος αλλά όχι επι8ετικό. Το καταλαβαίνω ότι συναντάνε δύσκολα περιστατικά. Στην γιατρό που είχε εξαφανιστεί, την ρώτησα για την ταλαιπωρία με την αναμονή των παιδιών και όχι των γονιών, και μου απάντησε το κλασικό, ότι είναι 15 ημέρες σε εφημερία και είχε πάει .. κάπου που ούτε καν έδωσα σημασία που ήταν, δεν με ενδιέφερε. Υπέ8εσα ότι όντως μπορεί να έχει δίκιο και επειδή είναι το σύστημα έτσι, όντως είχε πάει να ξεκουραστεί !!!! σε εφημερία !!! Υπέθεσα όμως ότι μπορεί να μην τηρεί τους κανόνες με αυτό που έκανε. Δεν τις μίλησα από εξ' αρχής για να μην βγει εις βάρος του παιδιού μου (το φοβήθηκα και αυτό) τις μίλησα στο τέλος. Υπόθεση για τους 4 γονείς 20 λεπτά!!! Και αναμονή 1:30 ώρα.



Και αναρωτιέμαι κι εγώ σας γονιός. Τα λεφτά για ιδιωτική ασφάλεια δεν τα έχω ( το πόσο ανέρχεται 600-900 ?). Τι πρέπει να κάνω σας γονιός ώστε να μπορώ να προστατεύσω τα παιδιά μου, έστω και από ένα απλό περιστατικό που ο γονιός πάντα το βλέπει περίπλοκο για το παιδί του και σοβαρό. Γιατί να υπάρχουν συγκεκριμένος αριθμός γιατρών σε κάθε ειδικότητα; Πάντα μα πάντα, όλο και κάποιος γονιός εξοργίζεται με αυτό που συναντά, την αναμονή και το χάος. Security φωνάζουν τα νούμερα προτεραιότητας. Security ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες αν χρειαστεί από εξοργισμένους γονείς. Το παρκινγκ είναι ανύπαρκτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις θέση να παρκάρεις , πόσο μάλλον όταν το περιστατικό είναι επείγον και θα πρέπει να παρατήσεις το αμάξι σου χύμα στον δρόμο και να πεις « δεν με ενδιαφέρει ακόμα και αν μου το σηκώσουν». Ιδιωτικό παρκινγκ που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια, την ώρα την έχει 6 ευρώ.!!!! Δεν μπορούν να κάνουν μια σύμβαση με τα νοσοκομεία και να πληρώνουμε 1 -2 ευρώ !!!?? Γιατί ποτέ δεν κάθεσαι 1 ώρα = 6 ?. Ένα δίωρο το έχεις σίγουρα.



Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο γεγονός και το πιστεύω πολύ σοβαρά ότι υπάρχουν πολλοί καλοί γιατροί που κάνουν και με το παραπάνω πολύ καλά την δουλειά τους. Τους έχουν ορίσει να κάνουν την δουλειά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες όταν υπάρχει εφημερία. Αλλά πιστεύω ότι είναι και οι πλέον αρμόδιοι, εφόσον το κράτος κοιμάται., να μιλήσουν και να το αναφέρουν, ακόμα και αν είναι εις βάρος τους, κι ας χρειαστεί να μπούνε 1 φορά τον μήνα παραπάνω εφημερία απ' ότι μπαίνουν τώρα. Το παίδων είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία (μήπως έχουμε κι αλλα???). Να το αποδείξουν λοιπών με τον τρόπο τους !!!"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: