Κυριακή, Αυγούστου 09, 2009

Πωλείται ο Σκορπιός;



ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100,000,000

Το νησί που συνέδεσε την Ελλάδα με το παγκόσμιο Jet Set πριν λίγες δεκαετίες, ο Σκορπιός, φαίνεται οτι πουλά οριστικά η Αθηνά. Η μοναδική απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση σύμφωνα με ξένα πρακτορεία έχει ήδη βάλει το νησί στο σφυρί και περιμένει τον ενδιαφερόμενο που θα δώσει κάτι περισσότερο απο 100 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει. Εδώ και μέρες ακούγεται ένα όνομα που αν τελικά επαληθευτεί τότε θα κατασκηνώσουν έξω απο το Σκορπιό σε βάρκες εκατοντάδες παπαράτσι. Είναι η ...
Madonna. Επίσημα δεν εχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί τίποτα οπότε απλά περιμένουμε


Share on Facebook




Capt. Tassos comments:
Τι να πει κανείς για αυτήν την εξέλιξη. Αλλά μην βιαστούμε να κατακρίνουμε την Αθηνά. Ας κάτσουμε να σκεφτούμε τι κρατάει μακρυά αυτή την κοπέλλα μακρυά από τον τόπο της. Γιατί άραγε να μην θέλει να κρατήσει το νησί. Τα λειτουργικά έξοδα δεν είναι ο μόνος λόγος.
Οι αιτίες πρέπει να βρεθούν στην εν γένει λάθος πολιτική των Ελλήνων. Πολλοί μεγάλοι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα, και μαζί οι απόγονοί τους. Ίσως αγοραστής να θέλει να είναι και ο Μπιλ Γκειτζ της Microsοft. Ας θυμηθούμε όμως οτι αυτή η χώρα πόσα και πόσα έχει πουλήσει. Την δεκαετία του 1970 ένας έλληνας εφοπλιστής (δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για το όνομά του, οπότε δεν το γράφω) άνοιξε εργοστάσιο στην σύρο για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δυστυχώς όμως ενώ τα πρώτα 80 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν το κράτος δεν του έδωσε πιστοποίηση, ενώ η Αγγλία του είχε δώσει. Ο λόγος προφανείς. Το κράτος δεν ήθελε να χάσει κέρδη από τα καύσιμα. Άλλο παράδειγμα. Δεκαετία 1980 εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της NISSAN. Έκλεισε, γιατί το κράτος μας ήθελε να φορολογεί όχι μόνο την εισαγωγή όλων των ανταλλακτικών που έμπαιναν στο αυτοκίνητο, αλλά και ολόκληρο το αυτοκίνητο με το πέρας της συναρμολόγισης. Θέλετε και άλλα? Πόσοι εφοπλιστές Έλληνες θέλουν να ανοίξουν τα ναυπηγεία μας αλλά τρώνε πόρτα? Οι Τούρκοι απέναντι δείνουν χώρο σε επενδυτές να δημιουργήσουν βιομηχανία ελαφριά και βαριά. Εμείς τίποτα. Εμείς θα είμαστε ιθαγενείς που θα μας δείνουν καθρεφτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: