Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

"Τα των Ελληνων στους Ελληνες (για τη δημοσιευση σχετικα με την Ωναση)"


"Με αφορμή το εμετικό κατ’εμε δημοσίευμα που απαλλάσσει την «Ωνάση» των ευθυνών της με την αισχρή δικαιολογία πως δεν της ελληνοποιήσαμε τον βραζιλιάνο αρα καλά κάνει ή καλά μας κάνει, θέλω να πω πως σαν λαός χάνουμε πολύ εύκολα τις ισορροπίες. Του ύψους και ακόμα συχνότερα του βάθους είμαστε.
Καθόλου καλά δεν κάνει η μικρή ανόητη να πουλήσει ουσιαστικά το όνομα και την κληρονομιά της, την...


ίδια της την οικογένεια. Ίσως μπορούσα να την δικαιολογήσω αν είχε φοβερή οικονομική ανάγκη όποτε το έκανε για λόγους επιβίωσης, εκεί ο καθένας είναι κύρης του σπιτικού και τα λόγια περισσεύουν. Όμως το να ξεπουλάς, γιατί περί αυτού πρόκειται το όνομα και την ιστορία σου, είναι αποκρουστικό. Δεν με νοιάζει αν δεν θέλει να πατάει στην Ελλάδα, ας μείνει με τα αλογάκια της στην Βραζιλία η μικρή αμαζόνα, δεν με νοιάζει αν το κόστος συντήρησης είναι τόσο ενώ τα μηναία έσοδα της καλύπτουν τόσα κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα έξοδα, δεν με νοιάζει αν δεν ξέρει καν τι σημαίνει Ελλάδα και που πέφτει στον χάρτη (ρεζίλι βέβαια το θεωρώ το να μην ξέρει ελληνικά). Και φυσικά και δεν με νοιάζει τι μα@@ιες έχει κάνει και πάλι το ελληνικό κράτος από τότε που ζούσε ο αείμνηστος παππούς της για να του δυσκολέψει την ζωή ενώ μόνο καλό έκανε για τον τόπο εκεί (μπορεί να σας τα πει κάποιος Λευκαδίτης με όλες τις λεπτομέρειες για τον ευεργέτη Ωνάση). Έχω την απαίτηση όμως να σεβαστεί ποια είναι και από πού κατάγεται. Δεν γουστάρω να μάθω πως ο Σκορπιός του Ωνάση που τον ξέρουν και οι ξένοι ακόμα, πουλήθηκε σε κάποιο Ρώσο επιχειρηματία ή στην Μαντονα! Δεν θέλω! Είναι σαν να ξεπουλάει η Ελλάδα τον Παρθενώνα γιατί της κοστίζει πολύ η συντήρηση του!!! Και δεν θέλω γελοίες δικαιολογίες σαν αυτή του δημοσιεύματος ‘καλά κάνει και μας γράφει’. Εμ δεν κάνει καλά! Καθόλου καλά! Στον Παρθενώνα δεν έχω πάει και πολύ πιθανό να μην πάω ποτέ, αλλά θέλω να είναι σε ελληνική κατοχή και στην θέση του! Τόσο απλό! Γκεγκε;;



Όσο για τους έλληνες και την ελληνική νοοτροπία, το χιλιοειπωμένο ρητό ‘η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της (και τα σπλάχνα της τα ίδια θέλω να προσθέσω) μοιάζει πιο ακριβές από ποτέ. Οικογενειακός μας φίλος άνοιξε μια βιοτεχνία ρούχων σε μια κωμόπολη στην Β. Ελλάδα και απασχολούσε τουλάχιστον 40 γυναίκες, κοινώς τάιζε 40 οικογένειες. Σύντομα όμως ήρθε αντιμέτωπος με την ελληνική νοοτροπία και τον κακής μορφής συνδικαλισμό που απαιτεί να πληρώνεται για 12 ώρες, να εργάζεται 4 και να έχει την τάση να δαγκώνει το χέρι που τον ταίζει. Γκρίνια και ύφος του στυλ «εμείς σε κάνουμε άνθρωπο, δεν αξίζεις εσύ τίποτα», σοβαρές καθυστερήσεις στην παραγωγή γιατί το έχουμε δει σαν χαλαρή απασχόληση στο σπίτι μας και όχι υπεύθυνη εργασία, τραγικά λάθη που κόστιζαν χρήμα γιατί έπρεπε να τα ξαναράψουν όλα από την αρχή αλλά καμιά διάθεση για συγνώμη ή για ανάληψη της ευθύνης για το λάθος ‘έλα μωρέ τώρα…’, ανάγκασαν τον άνθρωπο να σηκωθεί να φύγει και να στήσει την μονάδα παραγωγής στην Βουλγαρία. Δεν είναι λοιπόν η δήθεν ανάγκη για εύκολο ή περισσότερο κέρδος που τον έδιωξαν, αλλά οι ίδιοι οι έλληνες συντοπίτες του! Να φάνε όλοι μαζί ψωμί ήθελε, βιοτεχνία είχε ο άνθρωπος, δεν ήταν βιομήχανος κι όμως δεν σεβάστηκαν ούτε αυτόν ούτε τους εαυτούς τους. Ποιος έχασε τελικά; Είναι εύκολη η απάντηση. Για αυτό επιμένω, τα των ελλήνων να χρεώνονται στους έλληνες και όχι στην οικονομική κρίση, την παγκοσμιοποίηση, στους κλέφτες άγγλους, στην κακή πολιτική των ΗΠΑ, στον καιρό, στον Θεό, στα κουνούπια και στις χιλιάδες ακόμα δικαιολογίες που βρίσκουμε για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω everybody else BUT Καίσαρι."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: