Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009

Φωτιές Αττικής

Αγαπητά τροκτικάκια και συναγωνιστές.
Το κάτωθι προς δημοσίευση αν επιθυμείται.
Τα αεροπλάνα έριξαν 77200 τόνους νερού στηις φωτιές της Αττικής τον Αύγουστο του 2009

Ερώτηση:
στην Ελευσίνα και Σκαραμαγκά υπάρχουν ένα κάρο καράβια (και στην δική μας περίπτωση χρειαζόμαστε δεξαμενόπλοια) τα οποία μπορούν να αποθηκεύσουν τουλάχιστον 50000 τόνους νερά στα αμπάρια τους. Αυτό το νερό, δύναται να τροφοδοτηθεί στην στεριά από τις αντλίες του πλοίου πολύ εύκολα, αρκεί να υπάρχει δίκτυο ξηράς και μία απλή πλευστή σωλήνα που να είναι συνδεδεμένη επί του πλοίου.
Αν οι περιοχές οι επίφοβες είχαν τέτοιο δίκτυο τότε πολύ άνετα θα υπήρχε τροφοδοσία νερού και πίεση δικτύου. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, με πολύ απλά μπεκ ψεκασμού θα μπορούσαν όχι μόνο να κάνουν πυρόσβεση, αλλά να κάνουν προληπτικό πότισμα της περιοχής έτσι ώστε οι επίφοβες περιοχές να ειναι υγρές.
Αυτά που λέω γίνονται για να ξεφορτώνουμε πετρέλαια εμείς που δουλεύουμε στα δεξαμενόπλοια. Τόσα και τόσα δίκτυα έχουν στηθεί για μεταφορά αερίων από την μία μερια ηπείρου σε άλλη. Αυτό που λέω ειναι άπειρες φορές ποιο απλό και οικονομικό.
Άρα, και αν λάβουμε υπ'όψην την παρούσα εμφάνιση του κράτους (με μιδαμινή προετοιμασία για φωτιές), εύλογα και εύστοχα μπορώ να επικαλεστώ ότι οι κυβερνώντες ήθελαν να καούν τα πάντα. Αλλοιώς θα είχαν πράξει κάτι στην τελική.
Και κάτι ακόμα. Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι οι Τουρκία, αλλά ο θυμός και η απογοήτευση του Έλληνα για το κράτος. Αν θα συμβεί κάτι, για ποιόν να πολεμήσουμε και να προσφέρουμε?
Να θυμούνται οι κυβερνώντες ότι οι μισθοφορικοί στρατοί ποτέ δεν κέρδισαν πολέμους, παρα μόνο ορισμένες μάχες.
Είναι κακό να λέμε οτι οι ξένες κυβερνήσεις διοικούν καλύτερα από την δική μας.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.
Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς
Πλοίαρχος Ε.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: