Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011

Έκρυθμη η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία
  • (0)

Ανησυχίες εξέφρασε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Η ΕΕ εξέφρασε σήμερα ανησυχία όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, στην οποία οι βουλευτές του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν χθες να ορκιστούν στο κοινοβούλιο, σε ένδειξη αλληλεγγύης σε δύο από αυτούς που παραμένουν υπό προσωρινή κράτηση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά και με ανησυχία», δήλωσε η εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας Κάθριν Άστον, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

«Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει προσεχώς σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες θα απαιτήσουν τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», προσέθεσε.

«Εξάλλου το τουρκικό κοινοβούλιο θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της Τουρκίας κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να μπορούν να συμβάλουν στην εγγύηση της ακεραιότητάς του και της καλής του λειτουργίας», σημείωσε η Κοτσιγιάντσιτς.

Εκτός από τους 135 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας μποϋκοτάρισαν και 35 κούρδοι βουλευτές, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της εκλογής ενός Κούρδου λόγω καταδίκης του για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: