Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

Παζάρι Παπανδρέου - Σαμαρά για Οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό - "Τσακώνονται" για το ποιός έκανε την πρόταση



newsit.gr




- Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε συγκυβέρνηση από τον κ. Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας
- Ο Σαμαράς απάντησε ότι δέχεται μόνο Οικουμενική Κυβέρνηση χωρίς τον Παπανδρέου πρωθυπουργό
- Πρότεινε ο Σαμαράς πρωθυπουργό, πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι τον εαυτό του
- Κύκλοι του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι είναι δική τους η πρόταση και όχι της Ν.Δ
- ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία λεπτά μετά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και όλα δείχνουν πως οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν για πάντα την πολιτική ζωή του τόπου όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Α.Σαμαρά του ζήτησε συναίνεση και συγκυβέρνηση, μιας δηλαδή κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας κάτι όμως που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς του αντιπρότεινε πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του. Αντίθετα, του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση αυτή, γιατί έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη των αγορών όσο και των πολιτών.

Ο Α.Σαμαράς του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου άκουσε όλες τις προτάσεις του κ. Σαμαρά και δεν σχολίασε τίποτα.

Ωστόσο, μετά τη σύσκεψη που είχε ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή με τους συνεργάτες του, ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι ότι η πρόταση για Οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό δεν ήταν του κ. Σαμαρά, αλλά του κ. Παπανδρέου τελικά.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο μέσω του διαγγέλματος που αναμένεται να κάνει και εν συνεχεία και ο κ. Σαμαράς θα κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεσης, τόσο ο κ. Καρατζαφέρης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν δηλώσει ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποδεχθεί, τότε και εκείνοι θα είναι παρόντες.

Διαβάστε όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Συναίνεση και όχι εκλογές θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στις κατ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες μέρες. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε όμως ο πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις και θα κάνει σε λίγο διάγγελμα. 'Ηδη είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Α.Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης :




Δεν υπάρχουν σχόλια: