Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Κύριε Παπανδρέου - Κοντόφθαλμοι ΠΑΣΟΚτζήδες - Πόσο καιρό ακόμα θα λέτε Μα..κακίες;


Π. Γεννηματάς : Η Κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη

Δημοσίευση 17/06/2011 07:45 Ανανέωση 17/06/2011 09:23
Επιμέλεια: Νάσια Μπουλούκου
Συνειδητή διαστροφή του μνημονίου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να απαλλαγεί το ίδιο από τις προσωπικές του ευθύνες έναντι του ελληνικού λαού και να τις μεταθέσει στους Ευρωπαίους κατήγγειλε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Αlter" και τόνισε «Είναι κακοήθεια και έγκλημα εναντίον της εθνικής αξιοπρέπειας να ταυτίζουν το Μνημόνιο με τα όσα διαπράττει εγκληματικά το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα στο διάστημα της παραμονής του».
Διευκρίνισε μάλιστα πως το μνημόνιο περιλαμβάνει μόνον τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να δεσμεύει καθόλου τη χώρα, διότι αφήνει, όπως λέει, τεράστια περιθώρια ιεράρχησης προτεραιοτήτων και εσωτερικών αυτοσχεδιασμών για την υλοποίησή του . «Δεν χρειάζεται καμία διαπραγμάτευση, παρά μόνον τρεις σοβαροί υπουργοί» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε το γεγονός πως «αν αυτή τη στιγμή υπήρχε μια σχετικά σοβαρή Κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικής ευθύνης, το ζήτημα του Μεσοπρόθεσμου θα μπορούσε να αλλάξει προτεραιότητες και επικεντρώσεις χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Είναι βέβαιο ότι μια νέα Κυβέρνηση θα διέγραφε ολοσχερώς το φορολογικό κομμάτι και θα έστρεφε χωρίς διαπραγμάτευση με τους εταίρους προς άλλη κατεύθυνση τις προτεραιότητες υλοποίησης των στόχων».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το νέο Πορτογάλο Πρωθυπουργό κ. Κοέλιο, ο οποίος αμέσως μετά τις εκλογές ζήτησε να κινηθεί εκτός του Μνημονίου, προκειμένου να επιτύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας του. «Κανείς δεν δεσμεύει κανέναν αυτή τη στιγμή, αν έχει κάτι στο μυαλό του, μια εθνική στρατηγική . Το Μνημόνιο περιλαμβάνει μόνον τα απολύτως απαραίτητα, αυτά τα οποία δεν έχουν γίνει την τελευταία εικοσαετία. Δεν θέτει τίποτα δεσμευτικά και πόσο μάλλον αυτό το πλιάτσικο που γίνεται εναντίον των φορολογούμενων».
Ο κ. Γεννηματάς εμφανίστηκε λάβρος κατά των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και κυρίως κατά της Κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορεί τα παιδιά αυτά, τα ανεπάγγελτα και ανυποψίαστα να εμπαίζουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ολόκληρη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: