Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2011

ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ..........ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ..........ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΟΦΙΑ;

ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, Η ΡΩΣΟΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΘΕΙΟ ΣΑΜ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ, ΤΥΠΩΝΕΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ (ΒΛΕΠΕ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ), ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΤΡΟΔΟΛΛΑΡΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ ΓΙΑ 2 ΑΙΩΝΕΣ.

ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

Η ΕΝΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΡΕΤΡΟ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΝ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΣΑΜ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΩ.............ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ......ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ.............Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ 1940 ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ.................ΑΛΛΙΩΣ Η ΤΩΡΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΤΡΑΓΩΔΙΩΝ.

ΕΕΕΕεεεεε!!!!!!!!! ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ................HELLOOOooooo....................ΞΥΠΝΑΤΕ


Δεν τα βρήκαν οι πετρελαιοπαραγωγοί

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 



Ασυμφωνία ... χαρακτήρων, συμφερόντων και κυρίως πολιτικής στόχευσης κατεγράφη στην πολυαναμενόμενη σημερινή συνεδρίαση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών – μελών του ΟΠΕΚ, με αποτέλεσμα αφενός μεν να μην υπάρξει συμφωνία ως προς την πρόταση αύξησης των ποσοστώσεων παραγωγής – σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί πως ο μαύρος χρυσός δεν θα εκτιναχθεί πάνω από τα 100 με 105 δολάρια – και αφετέρου να εγείρονται πλέον σοβαρές ενστάσεις ως προς τη ... συμπεριφορά των μελών του Οργανισμού, επομένως και ως προς τη συνολική διαθεσιμότητα πετρελαίου τους επόμενους μήνες.


Επί της ουσίας τα μέλη του ΟΠΕΚ χωρίζονται πια ανοικτά σε δύο ομάδες: τις χώρες που πιέζουν για διατήρηση των υφιστάμενων ποσοστώσεων, που εκ των πραγμάτων δείχνουν να μην μπορούν να αποτρέψουν ένα νέο ράλι στις τιμές – άρα και έσοδα για τα μέλη του Οργανισμού, και στη Σαουδική Αραβία, που πιέζει για αύξηση της παραγωγής.Σε κάθε περίπτωση τώρα ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι αποκαλούμενοι και “σκληροί” του ΟΠΕΚ, δηλαδή Ιράν, Βενεζουέλα και Αλγερία κατά κύριο λόγο, στην σχεδόν βέβαιη πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει μονομερώς την παραγωγή της κατά 500 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού πάντως ανακοίνωσε πως το θέμα θα ξανατεθεί στην επόμενη προγραμματισμένη σύνοδο της Βιέννης, σε περίπου 3 μήνες.Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων το πετρέλαιο, που υποχωρούσε τις τελευταίες ημέρες, εκτινάχθηκε μεμιάς πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, επίπεδο πάνω από το οποίο αρχίζουν – ξανά – οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και οικονομίες!

CAPTTASSOS.BLOGSPOT.COM COMMENTS: ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ 

Ρωσικοί φόβοι για τουρκική διώρυγα

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011 - Πρόθεση Ερντογάν με το έργο να ενώσει στο μέλλον τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά
Του ανταποκριτή της Καθημερινής στη Μόσχα Aχιλλέα Πατσούκα

Την έντονη δυσφορία της Μόσχας έχει προκαλέσει η πρόθεση της Αγκυρας και συγκεκριμένα του Τούρκου πρωθυπουργού να προχωρήσει στην κατασκευή διώρυγας που θα ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά. Προπομπός της ρωσικής ανησυχίας υπήρξε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Βλαντίμιρ Ιβανόφσκι, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ», απαίτησε η Αγκυρα να σεβασθεί τη Συνθήκη του Μοντρέ που διέπει τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων ορίζοντας την ελεύθερη διέλευση των πλοίων σε καιρό ειρήνης.

Ο Βλαντίμιρ Ιβανόφσκι υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην Τουρκία, δηλώνοντας πως η Ρωσία προσπαθεί να κατανοήσει τι ακριβώς προβλέπει αυτό το σχέδιο. Υπονοώντας μυστικοπάθεια από την πλευρά της Αγκυρας αναφορικά με το μεγάλο αυτό έργο, δήλωσε πως για να υπάρξει επίσημη στάση από ρωσικής πλευράς, πρέπει πρώτα να δοθεί πληροφόρηση για το έργο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί, καθώς, όπως αποκάλυψε, ακόμα και το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει άγνοια σχετικά με το ακριβές σχέδιο κατασκευής. Τα ερωτήματα του Ρώσου πρέσβη δεν περιορίστηκαν εκεί, καθώς σχολιάζοντας ένα σημείο από πρόσφατη προεκλογική ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία υποστήριξε πως η διώρυγα θα αποδώσει οικονομικά, ο κ. Ιβανόφσκι σημείωσε πως περισσότερα πλοία σημαίνουν αυτομάτως και περισσότερα κέρδη από τα τέλη διέλευσης, γεγονός που οδήγησε τον Ρώσο διπλωμάτη να αναρωτηθεί: Από τη στιγμή που η Συνθήκη του Μοντρέ μιλά ρητά για ελεύθερη διέλευση τότε για ποιο λόγο όλοι θα χρησιμοποιούν αυτή τη διώρυγα; Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Ιβανόφσκι με αρκετή δόση ειρωνείας τόνισε: «Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας έχουμε περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις».Ο Ρώσος πρέσβης παραδέχθηκε πως όλα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η χώρα του αντιδρά στο πλαίσιο των πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα δήλωσε άγνοια στο ενδεχόμενο να εμπλακούν στην κατασκευή του έργου και ρωσικές κατασκευαστικές εταιρείες.Εύλογος εκνευρισμός

Ο εκνευρισμός της Μόσχας σχετικά με το έργο αυτό είναι εύλογος, καθώς αν η Αγκυρα προχωρήσει στην κατασκευή της διώρυγας, τότε ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ρωσίας θα δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω δεξαμενόπλοιων που διέρχονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου. Αν λοιπόν κατασκευαστεί η εν λόγω διώρυγα, η Μόσχα φοβάται πως θα εκτιναχθούν τα τέλη διέλευσης προκειμένου να αποσβεσθούν τα έξοδα από αυτό το μεγάλο έργο. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου αφορά τη μέγγενη στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ρωσικός στόλος που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, καθώς με την κατασκευή της διώρυγας αφενός ο χρόνος αντίδρασής του και εξόδου του από τα Στενά θα μειωθεί αισθητά, ενώ αφετέρου το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας θα ελέγχει τις κινήσεις όλων των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ακόμα και των υποβρυχίων.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: