Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

Η κυβέρνηση ΓΑΠ πρέπει να φύγει.........εμείς όμως πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι


Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ Newsbomb
Απειλείται το ίδρυμα «Το χαμόγελο του Παιδιού» γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα 100 εγκαταλειμμένα παιδιά που φροντίζει και περιθάλπει.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών στέλνει 893.000 ευρώ στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης» (αγνώστων λοιπών στοιχείων), για τη λειτουργία του.

Ανάμεσα στα δύο αυτά εξωφρενικά γεγονότα κρύβεται όλη η σαπίλα ενός κράτους που πρέπει να ξαναγεννηθεί από την αρχή.

Την ώρα που ο δημιουργός του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος κλαίγοντας μου έλεγε προχθές για τα προβλήματα του ιδρύματος βρήκα μια κατάπτυστη λίστα οικονομικών παροχών από το υπουργείο Εξωτερικών σε κάποιες αμφιλεγόμενες ΜΗ Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Προσέξτε «χαϊλίκια» και «πλουσιάδα» του υπουργείου Εξωτερικών και που πάνε τα λεφτά μας:

Μ.Κ.Ο. «Γέφυρα Επικοινωνίας» (Τι γεφυρώνει αυτή η οργάνωση, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα). Τις έδωσαν 290.542 ευρώ το 2000.
Ινστιτούτο Κυβέλη 208.412 ευρώ

ΚΕΣΣΑ – Δήμητρα (Αγνώστων λοιπών στοιχείων) 1.217.726 ευρώ τον ίδιο χρόνο.

Η λίστα που έχω στα χέρια μου περιλαμβάνει 120 τέτοιες ΜΚΟ, όπου διατέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από το 2000 μέχρι το 2006.

Από την άλλη «ΤΟ Χαμόγελο του παιδιού» γιατί δεν υπάρχουν ούτε 50 ευρώ να ταΐσουν τα παιδιά του. Αίσχος και ντροπή για όλους μας και γέμισα από οργή, όταν ο δημιουργός του «Χαμόγελου» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, μου είπε:
«Το χαμόγελο του παιδιού δεν χρηματοδοτήθηκε τόσα χρόνια γιατί αρνήθηκε να μπει κάτω από την ομπρέλα οποιουδήποτε κόμματος. Δεν εξαρτηθήκαμε πολιτικά από πουθενά. Κι έτσι γίναμε το μαύρο πρόβατο κι είμαστε οι πρώτοι που κόπηκε οποιαδήποτε βοήθεια από το κράτος. Με πλησίασαν στελέχη ενός μεγάλου κόμματος και μου ζήτησαν να μετάσχω σε ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές ή δημαρχιακές εκλογές. Ήταν φανερό ότι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κοινωνική προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού. Το αρνήθηκα και τώρα πρέπει τα απιδιά μας να μείνουν και πάλι στο δρόμο».

Αυτή την άθλια Ελλάδα σαν υγιώς Τρομοκράτης θέλω να την τινάξω στον αέρα και την αλλάξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: