Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Βουτηγμένη στην παρανομία η καμαριέρα;

Posted: newsbeast.gr

Βουτηγμένη στην παρανομία η καμαριέρα;
Σχετικά Άρθρα


Πιθανό το ενδεχόμενο να σταματήσει ο κατ' οίκον περιορισμός του Στρος Καν

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα των New York Times σχετικά με τον πρότερο «έντιμο» βίο της καμαριέρας που κατηγόρησε τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική κακοποίηση σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι εισαγγελείς εντόπισαν ανακρίβειες στην αίτηση για παροχή ασύλου που είχε κάνει η 32χρονη γυναίκα από την Γουινέα, καθώς και πιθανή ανάμιξή της σε εγκληματικές ενέργειες όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Η γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε, είχε τηλεφωνική επαφή μια ημέρα μετά την επίθεση με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν, μια συνομιλία που έχει καταγραφεί. 

Ο συγκεκριμένος άντρας έχει συλληφθεί και φυλακιστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από αυτούς που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας, ποσό που αγγίζει περίπου τα 100.000 δολάρια.

«Ο  Στρος-Καν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος από τον κατ' οίκον περιορισμό που του έχει επιβληθεί, αφού υπάρχει πιθανότητα οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του να μην ευσταθούν», υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

επανεμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα στις 11:30 (18:30 

Μετά τις πληροφορίες για κατάρρευση των κατηγοριών σε βάρος του

Πριν από λίγο καιρό τα έχασε όλα. Τη θέση του στο ΔΝΤ, τη αξιοπρέπειά του, όταν τον έσερναν αξύριστο και καταπονημένο στο δικαστήριο, το κύρος του. Σήμερα, οι πληροφορίες πως οι κατηγορίες σε βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν καταρρέουν, πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας αρχίζουν και πάλι να αντιμετωπίζουν, επιφυλακτικά, το ενδεχόμενο ενός πολιτικού μέλλοντος για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ. 


«Πρόκειται για έναν κεραυνό αυτή τη φορά όχι προς την ίδια κατεύθυνση. Εάν καταρρεύσουν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν, θα έχει υπάρξει θύμα της λειτουργίας του συστήματος. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ποια θα είναι η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης αυτής, δεν έχει ακόμη επιλυθεί», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.


«Βάσει της υπόθεσης ότι ο Ντομινίκ θα απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, πράγμα που φυσικά εύχομαι θερμά, θα πρέπει κατ' αρχάς ο ίδιος να αποφασίσει έπειτα από ένα τέτοιο προσωπικό σοκ. Στη συνέχεια, εναπόκειται στους σοσιαλιστές και στα στελέχη των σοσιαλιστών να λάβουν θέση επί του ζητήματος», συνέχισε ο Λιονέλ Ζοσπέν.


Ο Ζαν-Μαρί λε Γκεν, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και προσκείμενος στον Ντομινίκ -Στρος-Καν, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι τους μήνες που έρχονται κεντρικός παράγοντας της γαλλικής πολιτικής ζωής.


«Ολοι όσοι ποντάρισαν στην πολιτική του εξαφάνιση τώρα θα πρέπει να υπολογίζουν σε έναν άνθρωπο που, το ελπίζω, θα είναι ελεύθερος και θα μπορεί να κοιτάζει τους Γάλλους στα μάτια», δήλωσε ο Ζαν-Μαρί λε Γκεν στη France Info.


Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ότι ελπίζει πως η σημερινή αιφνιδιαστική ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης θα οδηγήσει στην κατάρρευση όλων των κατηγοριών.


«Εάν οι πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη επιβεβαιωθούν από τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, υπάρχει λόγος για να ξαναβρούμε το χαμόγελο. Αλλά, ας αφήσουμε την αμερικανική δικαιοσύνη και τον DSK να πουν την αλήθεια», γράφει στο blog του ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και προσκείμενος στον Ντομινίκ Στρος-Καν Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της πρώτης γραμματέως του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί στις εσωκομματικές εκλογές.


Η ίδια η Μαρτίν Ομπρί ανακοίνωσε ότι θα εκφρασθεί δημόσια μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη.


«Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, εάν αθωωθεί», δήλωσε ο Ζαν-Λουί Μπορλό, ο νέος υπουργός Οικονομίας , Οικονομικών και Απασχόλησης της Γαλλίας, στα δίκτυα i-Tele και Radio Classique. «Εάν τα πράγματα εξελιχθούν όπως υποθέτουμε, με την απόσυρση των κατηγοριών...τι τον εμποδίζει να επανέλθει, εάν έχει τη δύναμη και την επιθυμία;», είπε.
Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στο Σοσιαλιστικό Κόμμα λήγει στις 13 Ιουλίου.ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: