Τρίτη, Ιουνίου 30, 2009

Γιατροί του ΕΣΥ ιδρύουν offshore για τα φακελάκια!


Τη διαφθορά στον ιατρικό χώρο και ειδικότερα στη «δράση» των γιατρών του ΕΣΥ αναδεικνύει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής στην ετήσια έκθεσή του για το 2008, που παρουσίασε χθες. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη καταγγελιών ότι γιατροί του ΕΣΥ...
έχουν συστήσει offshore εταιρείες, όπου καταλήγουν τα «φακελάκια» που ζητούν από τους ασθενείς.
Τη διαφθορά στον ιατρικό χώρο και ειδικότερα στη «δράση» των γιατρών του ΕΣΥ αναδεικνύει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής στην ετήσια έκθεσή του για το 2008 που παρουσίασε χθες. Αίσθηση προκάλεσε δε, πέραν του περιεχομένου της έκθεσης, η αποκάλυψή του ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι γιατροί του ΕΣΥ έχουν συστήσει off shore εταιρείες σε λογαριασμούς των οποίων καταλήγουν τα ποσά από το «φακελάκι» που ζητούν από τους ασθενείς. Ο γενικός επιθεωρητής αναγνώρισε βεβαίως ότι «δεν μπορεί να ελεγχθεί σε ποιον ανήκουν», ωστόσο έ! κανε σαφή την πρόθεσή του να διερευνήσει το θέμα.

Τον ίδιο χώρο αφορά εξάλλου και το παράδειγμα που επικαλέστηκε ως χαρακτηριστική υπόθεση διαφθοράς, η οποία αναφέρεται και στην ετήσια έκθεση: Γιατρός επιμελητής στο ΚΑΤ βρέθηκε, ύστερα από έλεγχο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, να έχει αποκτήσει μέσα σε έξι χρόνια εισοδήματα πάνω από 2 εκατ. ευρώ (καταθέσεις) καθώς και ακίνητα, αναντίστοιχα των αποδοχών του.
Τελικά του επιβλήθηκε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή, συν άλλα πρόστιμα. Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε πριν από δύο χρόνια στον γενικό επιθεωρητή ότι ο εν λόγω γιατρός του ΕΣΥ διατηρούσε και ιατρείο. Μάλιστα, όταν έγινε έλεγχος, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί ήταν... φίλοι. Ο ισχυρισμός του έγινε αποδεκτός(!) και απαλλάχθηκε πειθαρχικά για να πέσει στο «δόκανο» όταν ο έλεγχος συνεχίστηκε και επεκτάθηκε στην οικονομική του κατάσταση.

http://www.kerdos.gr


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: