Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2009

Πέθανε η τελευταία επιζήσασα του τιτανικού


Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του Τιτανικού το 1912, η Μιλβίνα Ντιν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών στην κατοικία της στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Εταιρεία Τιτανικού.
Η Ντιν ήταν μόλις εννέα εβδομάδων...

όταν η οικογένειά της πούλησε μία παμπ που διατηρούσε στο Λονδίνο για να ταξιδεύσει στον παρθενικό ταξίδι του τεράστιου υπερωκεάνιου και να ξεκινήσει μία νέα ζωή στην Γουϊτσίτα του Κάνσας, όπου ο πατέρας της ήλπιζε να ανοίξει ένα καπνοπωλείο.

Ο πατέρας της ήταν ένας από τους 1.517 επιβάτες που πνίγηκαν όταν το πλοίο συγκρούσθηκε με παγόβουνο στη μέση του Ατλαντικού.

Η Ντιν, που την είχαν τυλίξει σε έναν σάκο για να την προστατεύουν από το κρύο και την κατέβασαν σε μία από τις σωσίβιες λέμβους, ήταν η νεαρότερη από τους 706 επιζώντες του ναυαγίου.

Η μητέρα της και ο δίχρονος αδελφός της επέζησαν επίσης και έφυγαν από τη ζωή το 1975 και το 1992 αντίστοιχα.

Share on Facebook

Κυριακή, 31 Μάϊος 2009

Εφυγε η τελευταία επιζήσασα του Τιτανικού



ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Ενα κεφάλαιο σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα δυστυχήματα όλων των εποχών έκλεισε σήμερα. Η Millvina Dean, η τελευταία επιζήσασα έφυγε σήμερα σε ηλικία 99 ετών. Είναι σημαδιακό ότι πέθανε στην πόλη του Southampton, την ίδια πόλη από...


όπου ο Τιτανικός ξεκίνησε το ταξίδι του το 1912. Η Dean είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο όταν πριν λίγο καιρό αποφάσισε να πουλήσει όλα τις τα ενθύμια από τον Τιτανικό για να μπορέσει να πληρώσει τον οίκο ευγηρίας που βρισκόταν


Share on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: