Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

Σε καμένη περιοχή έχτισαν την βίλα τους ο Ντέμης και η Βανδή

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2009





"Το σπιτάκι του πρώην αδιάφθορου προέδρου είναι 4χιλ.800 μέτρα. Περικλύεται από τις οδούς Καραισκάκη, Τομπάζη και Παλαιόβρυσης. Το 1983 η περιοχή κάηκε αλλά σε αυτό δεν φταίει ο Ντέμης. Το κράτος όμως που επέτρεψε να χτίσουν. Σιγά μην το ήξεραν όσοι έχτισαν. Αλλά και αν το ήξεραν από την στιγμή που είναι νόμιμα τι θα έκαναν; Ήταν δάσος. Με πεύκα. Απο τα καλύτερα. Το 1998 ο τότε δασάρχης Πεντέλης(όπου υπάγεται η Κηφισιά-τίποτε τυχαίο έτσι;)Αναστάσιος Καζάσης προχωρά με στοιχεία στην...
πρώτη δειλή πράξη αποχαρακτηρισμού της περιοχής. Αρχική αίτηση για να αποχαρακτηριστεί η δασική περιοχή κάνει μια κυρία Ακριβή Σταυρούλια που φέρεται να κατέχει το οικόπεδο.
Στις 27/8/2003 το ανοσιούργημα ολοκληρώνεται. Η περιοχή και το οικόπεδο "αποχαρακτηρίζεται με απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης οριστικά και τελεσίδικα ως μη δασική έκταση". Το δάσος γίνεται εμπορεύσιμη γη.

Το 2005 ο Νικολαίδης και η σύζυγός του Βανδή, αγοράζουν την έκταση που είναι εκτός σχεδίου πόλεως. Όμως και γι αυτό έχουν μεριμνήσει. Καλύπτονται πίσω από το παραθύρι του νόμου που προβλέπει ότι πάνω από 4 στρέμματα οικοδομείς. Ακόμα και μέσα στο δάσος που είναι "αποχαρακτηρισμένο". Το 2007 το δάσος στη περιοχή ξανακαίγεται. Η πολεοδομία δηλώνει αναρμόδια, δέχεται το σχέδιο δόμησης και οι δύο εγχώριοι σταρ αρχίζουν τις εργασίες.
Το πόσο ηθικά και βέβαια νόμιμα είναι όλα αυτά, ας το κρίνουν οι αναγνώστες. Για ένα δημόσιο πρόσωπο που έχτισε πάνω στα αποχαρακτηρισμένα ενός διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού.

Πολλά περισσότερα στο www.adiakritos.blogspot.com

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: