Τρίτη, Αυγούστου 31, 2010

Το μέλλον μας είναι δύσκολο

Τάσος Γλυφάδα
Θείε Γιώργο
Καλημέρα από Σιγκαπούρη και καλές εκπομπές

Είπες γιατί άραγε ο Παπανδρέου ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα.
Προσωπικά, και ζώντας το μισό διάστημα του κάθε χρόνου σε διάφορα μέρη του εξωτερικού, έχω να πω τα κάτωθι:

ακολουθεί ένα πρόγραμμα το οποίο έχει στηθεί πολλά χρόνια τώρα, και σίγουρα από τότε που η Ελληνική Χούντα χτύπησε τον Μακάριο στην Κύπρο. Ένα πλάνο το οποίο τηρείται μέχρι σήμερα.
Ας μην ξεχνάμε ότι από τότε που ο Ιωαννίδης χτύπησε τον Μακάριο και έβαλε τον Σαμψών, το κομμάτι αυτό της υδρογείου έπαψε να είναι ήρεμο. Πριν από αυτό, οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας ήταν ήρεμες χωρίς εντάσεις. Άρα το χτύπημα ήταν μία πολύ καλή δικαιολογία διαταραχής-μίας διαταραχής που φτάνει μέχρι σήμερα.
ο πατέρας του δίδοντας ότι απόθεμα είχε η χώρα, και αφού το ξεζούμισε, και αφού βέβαια όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί λούφαξαν για να μην κινδυνεύσουν τις καρεκλίτσες τους, ήρθε τώρα ο υιός ο οποίος με το άλλοθι του ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ, παίρνει αποφάσεις (οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής) από τις οποίες οι περισσότερες είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ και ίσως εσχάτης προδοσίας ή βλακείας.
Το κράτος μας μετά από τόσα χρόνια ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ και τυφλού μίσους σε σημείο βλακείας έναντι της ΔΕΞΙΑΣ, είναι διαβρωμένο από ανθρώπους και ομάδες φιλο-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. Άρα μόνο ο ΓΑΠ μπορούσε να πείσει αυτές τις μάζες και ομάδες που κινούνται στο σκοτάδι της πολιτικής σκηνής.
Μέσα από όλα όσα συνέβησαν και θα συμβούν, η Ελλάδα αποδυναμώθηκε τελείως, και παρόλο που έχουμε τρόπους να αναπτυχθούμε οικονομικά (βλέπε ναυτιλία, λιμάνια, ναυπηγεία, ανάπτυξη βιομηχανίας και βιοτεχνίας εκτός Αττικής και Αθήνας κτπ) υποχρεωνόμαστε να ακολουθήσουμε αποφάσεις που παίρνουν άλλοι και σίγουρα θα υποθηκεύσουν το μέλλον μας. Για παράδειγμα: εξωτερικά σύνορα, συν εκμετάλλευση Αιγαίου με Τούρκους, πετρέλαια εντός Αιγαίου, παζάρεμα διαφόρων αγωγών ενέργειας που ίσως δεν θα εκπληρώνουν τα Ελληνικά συμφέροντα, υποθήκευση Ελληνικών τραπεζικών δανείων σε ξένες τράπεζες και οικονομικούς κολοσσούς, κπτ
Ζούμε σε μία περιοχή που σιγο-καίει. Οι Αμερικάνοι φεύγουν από το ΙΡΑΚ, μία κίνηση που ίσως βοηθήσει να χτυπηθεί το ΙΡΑΝ όχι από τους Αμερικάνους αλλά από τους Ιρακινούς. Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει βίαιη κίνηση αλλά δεν ξέρει πως να την κάνει, το Ισραήλ είναι έτοιμο για πολεμική σύρραξη, και οι Τούρκοι αμφιταλαντεύονται μεταξύ Αμερικής-Ρωσίας-Ισραήλ-Ιράκ και Ελλάδος.
Όλα αυτά ενώ η Ευρώπη δεν παράγει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό που θα βοηθήσει την οικονομία της, ενώ της Ευρώπης ο πληθυσμός έχει διαβρωθεί και κυρίως από Μουσουλμάνους, της Ευρώπης ο πληθυσμός έχει γεράσει, η Ρωσία θα στέλνει εντός ολίγου πετρέλαιο μέσω αγωγού στην Κίνα, κτπ.

Η λίστα είναι μεγάλη, σίγουρα όμως μαρτυρά πολύ μεγάλες εξελίξεις και πολύ σύντομα. Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί πολύ σοφά και οι Έλληνες να μην είναι φανατισμένοι με κανέναν, μέσω όμως οικονομικής δυσχέρειας και ανάγκης.

Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: