Τρίτη, Αυγούστου 31, 2010

Μέγιστο λάθος και ξεφτίλα - Κλείνει ο Ελληνικός Νηογνώμονας



Εκπνέει σήμερα η προσωρινή παράταση λειτουργίας

Λήγει σήμερα η προσωρινή παράταση λειτουργίας των 17 μηνών που είχε παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ελληνικό νηογνώμονα, με αποτέλεσμα από αύριο να μην μπορεί να επιθεωρεί ή να δίνει πιστοποιητικά για πλοία με κοινοτική σημαία, αφού δεν μπόρεσε να εναρμονιστεί με τους κανόνες λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Νηογνωμόνων.

Όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν μέχρι τη Δευτέρα θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης ή θεώρησής τους και πάντως όχι αργότερα από την 28η Φεβρουαρίου 2011.

Η οριστική απόφαση για τον ελληνικό νηογνώμονα θα ληφθεί στις 14 Οκτωβρίου, όταν και θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε

Source: http://www.newsbeast.gr/

capttassos.blogspot.com/comments:
Ηλίθια ερώτηση ενός Αρχιπλοιάρχου: δεν μπορούσαμε να έχουμε έναν νηογνώμονα τις προκοπής? Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη δεν μπορούσε να έχει έναν πολύ καλό και παγκόσμιο νηογνώμονα? Δεν έχει η Ελλάδα επαγγελματίες στον κλάδο της ναυτιλίας οι οποίοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν κολοσσό? Σίγουρα και υπάρχουν. Πως έγινε το ναυτιλιακό θαύμα? Από ποιούς? Από αυτούς που δεν χρησιμοποιείται επίτηδες για να μην αναπτυχθεί τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Γιατί να πληρώνουν οι ναυτιλιακές ελληνικές εταιρίες αλλοδαπές εταιρίες νηογνωμόνων και όχι μία πολύ καλή ελληνική εταιρία?

Αυτό λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ και όχι βλακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: