Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

Χριστοδουλάκης «καρφώνει» Βερελή

«Δεν είχα καμία ανάμιξη με τις συμβάσεις ΟΣΕ- Siemens»
Αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης του ΟΣΕ και του υπουργείου Μεταφορών ήταν οι προγραμματικές συμβάσεις του Οργανισμού, κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, επιστρέφοντας έτσι το «μπαλάκι» που είχε λάβει από το Χρήστο Βερελή σε προηγούμενη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών είχε υποστηρίξει ότι το 2003, το υπουργείο Οικονομικών με εντολή Χριστοδουλάκη είχε παρεμποδίσει τη διαδικασία να κηρυχθούν έκπτωτες οι συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens για το τροχαίο υλικό.

Σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλάκης προσήλθε στην εξεταστική επιτροπή -κατόπιν δικού του αιτήματος- και προσκόμισε στοιχεία βάσει των οποίων δεν προκύπτει ευθύνη δική του ή του υπουργείου που προΐστατο, όπως τουλάχιστον ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους βουλευτές της επιτροπής από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμένος ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Χριστοδουλάκη και Βερελή και αναμένεται σχετική απόφαση της εξεταστικής επιτροπής.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης Χριστοδουλάκη, τις πύλες της επιτροπής πέρασε ο μηχανικός Παντελεήμων Καρακώστας και είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κατάθεσή του. Ο κ. Καρακώστας φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών. Μάλιστα βουλευτές της επιτροπής διατύπωναν την εκτίμηση ότι η μαρτυρία Καρακώστα θα είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: