Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

Ο μονόλογος.......Δεν τρελλάθηκα.....Το debate είδα εχθές......29 Μαϊου 2009

Αγαπητοί.

Μετά απο τα χθεσινά ευτράπελα του Debate θα ήθελα να πω σε αυτους που λέγονται πολιτικοί τα εξής:

Ποιός τους είπε οτι έχουν το δικαίωμα της συγχώρεσης όταν αυτά τα λάθη τους αφορούν κλοπή δημόσιου χρήματος ή και πολιτικής, εθνικής σημασίας προδοσίας;

Ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής νομίζουν οτι θα μας πείσουν οτι βγήκαν στο πολιτικό παρασκήνιο απο παρθενογέννηση;

Ο Παπανδρέου με ποιο δικαίωμα και με τι θράσος λεει οτι δεν χρωστάει σε κανέναν; Αυτό μας έλλειπε να χρωστάει μετά από τόση μεγάλη προίκα που του έχουμε δώσει όλοι μας.

Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια όταν το κόμμα του κατάκλεβε; Που ήταν όταν η παιδεία μας και τα σύνορά μας καταστρεφόντουσαν μέρα με την ημέρα; Πως επικαλείται τωρα οτι το σύστημα παιδείας δεν ειναι καλό και οτι τα παιδιά αποστηθίζουν; Μα αυτοι δεν ήταν που έκαναν αυτού του είδους τις αλλαγές;

Που ήταν όταν στην ακτοπλοϊα κάποια πλοία έπαιρναν στον βυθό τους επιβάτες τους; Για να θυμηθούμε λίγο τους τότε κυβερνητικούς τι έλεγαν και γιατί ακόμα βγαίνουν και επικαλούνται την λέξη τιμιότητα και ξανακατεβαίνουν ως υποψήφιοι βουλευτές;

Γιατί τα τότε κόμματα αντιπολίτευσης, τα ΜΜΕ, άφησαν αυτά τα αίσχη να γίνουν;

Που ήταν ο Καραμανλής; Σε λήθαργο ή το σύστημα δεν επιτρέπει τιμιότητα;

Γιατί ο Καραμανλής θέλει να καλύψει των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και τις δικής του κυβέρνησης τις κλοπές; Φοβάται κάτι; Μήπως φοβάται οτι ο λαός θα βγει πλέον στους δρόμους και θα απαιτησει αλλαγή πολιτεύματος; Μα πως βγαίνει και λέει ο πρωθυπουργός οτι ειμαι τίμιος και οτι όσους έκλεψαν δεν τους κάλυψα; Τι ήθελε να πει με αυτό;

Όταν πέθαινε ο πατέρας μου απο καρκίνο, και αφου το σύστημα υγείας επι ΠΑΣΟΚ μας έφαγε όλες μας τις οικονομίες μου είπε: ποτέ σου μην μασήσεις το παραμύθι οτι έχουμε δημοκρατία. Την χειρότερη μορφή βασιλείας έχουμε, απλα οι τωρινοί δεν έχουν τα κότσια να το πούνε. Φρόντισε στην ζωή σου να δουλέψεις για να έχεις τουλάχιστον αξιοπρεπή θάνατο. Αυτά τα λόγια ήταν απο έναν άνθρωπο που είχε 21 χρόνια στην θάλασσα ως αξιωματικός του εμπορικου ναυτικού.

Εγώ, ως νόμιμος Έλλην, υπηρέτησα την πατρίδα στον Έβρο την περίοδο του Sismic. Εκεινη όλη την περιοδο όλα όσα έζησα τα θυμάμαι και δεν θα τα ξεχάσω. Δεν μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί ίσως φανούν υπερβολικά.

Τότε πίστευα σε μία πατρίδα. Τώρα σε ποια πατρίδα να πιστέψω, σε ποιόν ηγέτη να στραφώ για να προσφέρω;
Σε κανέναν και σε τίποτα.

Το μόνο που με βοηθάει είναι η αγάπη μου στον συνάνθρωπο και ίσως για αυτό μέχρι τώρα ζω τίμια και στα όρια της λογικής.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς οι Έλληνες οτι το να αντιπολιτευόμαστε κάθε μέρα ο ενας τον άλλον δεν βγάζει πουθενα. Μόνο αναρχία μπορει να φέρει. Μονο η σύμπνοια μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Ας απαιτήσουμε απο τα κόμματα να κάνουν αντιπολίτευση όποτε έχει εκλογές και ας τους απαιτήσουμε το υπόλοιπο χρονικό διάστημα να συμπολιτεύονται για το καλό της χώρας.

Ας θυμηθούμε απο την ιστορία μας τα λάθη μας για να γίνουμε καλύτεροι. Ας θυμηθούμε οτι ο φανατισμός βοηθάει μονο τους λύκους και τα τσακαλια.

Ας θυμηθούμε κάποιους Εθνοσωτήρες του 1821 που έκαναν εμφύλιο στην Ελλάδα όταν πήραμε το πρώτο δάνειο από την Αγγλία και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καεί η Κρήτη και παρολίγο να χαθεί ο αγώνας της ανεξαρτησίας?

Ας είμαστε πρώτα οπαδοί της Ελλάδας και μετά οπαδοί κόμματος.

Κάποτε η Ιαπωνία καταστράφηκε από δύο πυρινικές βόμβες. Εμείς αν θα είμασταν στην θέση τους ακόμα θα ζούσαμε στα ερείπια;

Μετά τιμής
Τασος Ι. Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: