Τετάρτη, Μαΐου 20, 2009

Οι δικηγόροι του Κάρατζιτς θα καταθέσουν στο ΔΠΔ στοιχεία που θα αποδεικνύουν την ύπαρξη συμφωνίας με τον Χόλμπρουκ

Τετάρτη, 20 Μάϊος 2009

H υπερασπιστική ομάδα του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι ο Κάρατζιτς είχε συνάψει συμφωνία με ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο ότι δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.

Ο Πίτερ Ρόμπινσον....


νομικός σύμβουλος του Κάρατζιτς, δήλωσε ότι η ομάδα του θα εισηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) να απορρίψει την κατηγορία, η οποία βασίζεται στη φερόμενη συμφωνία με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αμερικανό μεσολαβητή στην περιοχή τη δεκαετία του 1990.

"Η εισήγηση θα περιλαμβάνει αποδείξεις που έχουμε εξασφαλίσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από την έρευνα που διενήργησε η υπερασπιστική ομάδα του δρα Κάρατζιτς, απ΄όπου προκύπτει ότι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ είχε δεσμευτεί στον δρα Κάρατζιτς ότι δεν παραπεμφθεί στο ΔΠΔ", αναφέρει ο Ρόμπινσον σε ανακοίνωσή του ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Ο Χόλμπρουκ έχει επανειλημμένως αρνηθεί τη σύναψη τέτοιας συμφωνίας και το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ακόμη και αν υπάρχει συμφωνία, θα προχωρήσει σε ποινική δίωξη.

Ο Κάρατζιτς είχε καταθέσει στις αρχές του χρόνου αίτηση ζητώντας να εξεταστεί ο Χόλμπρουκ για τη φερόμενη συμφωνία, η οποία υποστηρίζει ότι συνήφθη τον Ιούλιο του 1996 στο Βελιγράδι.



Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: