Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Αποκάλυψη- Βόμβα - Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;

Δευτέρα, 18 Μάϊος 2009

ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

"Πριν κάτι χρόνια η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία ΒΩΒΟΣ σκούπισε όλη την περιοχή του Βοτανικού, δηλαδή αγόρασε προφανώς σε καλές τιμές τα οικόπεδα τα οποία θα γίνονταν στάδιο, εγκαταστάσεις και εμπορικό κέντρο. 'Ολα αυτά πολύ πριν ανακοινωθεί το σχέδιο διπλής ανάπλασης. Δηλαδή Βωβοί, Βαρδινογιάννηδες, Σάλας, Κωστόπουλος, Κακλαμάνης και άλλοι ήξεραν που θα γίνει το στάδιο και είχαν αρχίσει την δράση, ήξεραν και το σχέδιο " διπλής ανάπλασης " το οποίο θα περνούσαν ως νόμο. Λέτε να μην ήξεραν ότι ο νόμος διπλής ανάπλασης είναι αντισυνταγματικός και θα έπεφτε από το ΣτΕ ? Λέτε να ξεκινούσαν πρότζεκτ εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς την κατάλληλη νομική συμβουλή? Λέτε κάποιος δικηγοράκος να τους έκανε ζημιά 200 εκατομμύρια ευρώ?
Οι κύριοι εξέτασαν όλα τα σενάρια ώστε να...

βγουν κερδισμένοι .
Στην περίπτωση της ανέγερσης και υπέρβασης του εμπορικού θα είχαμε μια περίπτωση σαν το "The Mall", μια απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση και ας είναι αυθαίρετη και ότι άλλο λένε, τώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι αυτό".
Πάμε τώρα στο "αρνητικό σενάριο . Όταν σκούπιζε η ΒΩΒΟΣ τον Βοτανικό η μετοχή της ανέβαινε και μέχρι την ψήφιση του νόμου έφτασε στα 30 ευρώ, τιμή η οποία αντιστοιχεί στα 1δις περίπου κεφαλαιοποίηση. Στο διάστημα αυτό ο κ Μπάμπης Βωβός έκανε placement κοινώς χώσιμο πάνω από το 20%. Το ποιοι αγόραζαν ψάξτε το από τις ανακοινώσεις, από θεσμικούς και υποτιθέμενους insiders μέχρι και τους μικροεπενδυτές-εμείς οι οποίο τσίμπησαν στο δόλωμα.
Ξεκινάει η διπλή ανάπλαση, το στάδιο και έχουν πέσει μπετά στο "παράνομο" εμπορικό κέντρο της ΒΩΒΟΣ. Η ΒΩΒΟΣ έχει επενδύσει 125 εκατομύρια στον Βοτανικό τα οποία τα έχει δανειστεί από την Πειραιώς του Σάλα και των Βαρδινογιάννηδων και από την Άlpha βεβαίως. Ο Συνασπισμός του Τσίπρα πάει το θέμα του εμπορικού στο ΣτΕ ενάντια στο κοινό αίσθημα για αναβάθμιση του Βοτανικού, θέσεις εργασίας και προπαντός το στάδιο του Παναθηναικού. Όλοι ήξεραν ότι θα έπεφτε ο νόμος της διπλής ανάπλασης . Καταστροφή μεγάλη για όλους φαινομενικά στην πράξη μόνο για τους μετόχους της ΒΩΒΟΣ που η μετοχή της έπεσε μέχρι και τα 1,66 ευρώ κεφαλαιοποίηση 60 εκατομύρια . Πως έγινε και αποσοβήθηκε η καταστροφή?
Η ΒΩΒΟΣ μπορούσε να μπλόκαρει την ανέγερση του σταδίου αφού τα οικόπεδα είναι δικά της, αν το έκανε ο Τσιπράκος δεν θα έβγαινέ ποτέ και τίποτα! Όμως η ΒΩΒΟΣ άφησε να γίνει η ανέγερση του σταδίου από την ΕΛΤΕΧ του Μπόμπολα που υποστηρίζει τον Τσίπρα. Για την ανάθεση στην ΕΛΤΕΧ έχει γράψει η "Αξία" για σκάνδαλο .
Η Πειραιώς και η Αlpha όφειλαν να κάνουν άμεσα απαιτητά τα 125 εκατομμύρια που είχαν δανείσει στην ΒΩΒΟΣ εφόσον καταστρατηγήθηκε το σχέδιο της διπλής ανάπλασης . Δεν το έκαναν και σωστά γιατί θα κατέστρεφαν την ΒΩΒΟΣ η οποία περνάει δύσκολα αλλά έχει προοπτικές.
Οι Βωβοί από τα placement μετοχών της ΒΩΒΟΣ έχουν μαζέψει κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια που περισσεύουν για να αγοράσουν την ΒΩΒΟΣ στις τωρινές τιμές. Παραμένουν όμως βασικοί μέτοχοι και χρεώνουν την ΒΩΒΟΣ με κάτι εκατομμύρια ευρώ διοικητικά έξοδα, πάγια τακτική η χλιδάτη ζωή τους να χρεώνεται στην εταιρία συν οι τεράστιες αμοιβές τους για συμμετοχή στα δσ ... Όμως η μετοχή από τα 1,7 πήγε στα 6 τον τελευταίο μήνα, ποιοι λέτε να επωφελήθηκαν από αυτό το 300+ % σε ένα μήνα . Λέτε και πολιτικά πρόσωπα μέσω οφ σορ ... ? Μήπως ? Οι ίδιοι οι Βωβοί μέσω τρίτων προσώπων ? Εγώ και σεις αν ξέραμε ότι θα αντιδράσει θα αγοράζαμε στα 2 ευρώ αλλά δεν ξέραμε ούτε κανείς μπορεί να προβλέψει ένα χαρτί που από τα 30 πάει στα δύο...
Το επόμενο στάδιο είναι η ΒΩΒΟΣ να πληρωθεί από τον ΠΑΟ για την έκταση που του ανήκει και πιθανόν να κάνει αγωγή να αποζημιωθεί για την ζημιά που υπέστει από τον νόμο διπλής ανάπλασης και από τον δήμο Αθηναίων. Όταν όμως θα ξέρουν οι Βωβοί ότι υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν 300 εκατομμύρια ευρώ θα έχουν σκουπίσει τις υπόλοιπες μετοχές της ΒΩΒΟΣ, η οποία σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση 160 εκατομμύρια όλη, ώστε να πάρουν πίσω τα λεφτά που δικαιούνται και να τους μείνει η εταιρία η οποία σημειωτέον έχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1δις περίπου. Τώρα αν βγει ο Άρης Βωβός και βρίσει τον Τσιπράκο καλά θα κάνει για να γίνoυν όλα πιο πειστικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: