Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2015

Ευθανασία στους φτωχούς προτείνει η υπουργός Υγείας στη Λιθουανία 21 Αυγούστου 2014, 22:08


«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέαυπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους.
Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η επιτομή της κυνικότητας – αν και η λέξη κυνικότητα είναι πολύ λίγη – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους δημοσιογράφους τοπικών Μέσων που παραβρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το bioedge.org.
Μετά το σάλο, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ασθενείς που «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι».
Η Λιθουανή υπουργός Υγείας, η οποία ορκίστηκε μόλις πριν από ένα μήνα, άνοιξε απευθείας μετά την τοποθέτησή της στον υπουργικό θώκο το ζήτημα της νομιμοποίησης της ευθανασίας.
Στην πρόθεσή της αυτή για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας, η Λιθουανή αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας, όσο και από την καθολική εκκλησία.

ΥΣ: αυτούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην καινούρια Ευρώπη από την οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βγούμε τώρα. Πρέπει όμως να θωρακίσουμε την χώρα μας όσο μπορούμε για μελλοντικές αποχωρήσεις άλλων κρατών, ή για την ριζική απόσχιση του ΕΥΡΩ.
Όταν όμως θα σβήσει το ευρώ, θα έχει δημιουργηθεί άλλο νόμισμα, ίσως το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ το οποίο έχει διαφημισθεί ήδη από Πρόεδρο ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑΣ.
Θέλουμε να βγούμε τώρα και να είμαστε το δόλωμα για όσα συμβούν στο μέλλον; ή να είμαστε εν αναμονή όπως κάνουν τα φίδια.....ασ γίνουμε και εμείς φίδια για μια φορά.....ας μην σώσουμε τον κόσμο με δικούς μας νεκρούς ΠΑΛΙ.
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για την εκκλησιαστική περιουσία, και χωρίς να είμαι ΠΑΠΑΔΟ-ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ, να θυμίσω ότι την καθολική εκκλησία δεν την φορολογεί κανένα κράτος. Τροφή για σκέψη......εμάς γιατί μας πιέζουν να το κάνουμε;.......πριν εναντιωθούμε ας σκεφτούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια: