Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

Την ανασύσταση του ΥΕΝ ζητεί η ΠΝΟ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Την ανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έστω και την ύστατη στιγμή, ζητεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι η απώλεια της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ΥΕΝ είναι επιζήμια για τη ναυτιλία της χώρας και θα στερήσει από τη ναυτεργατική οικογένεια παράδοση δεκαετιών σε ό,τι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης των ιδιαιτέρων προβλημάτων που απασχολούν τους ναυτεργάτες.

«Να μη χαθεί και άλλος χρόνος, εξαιρετικά πολύτιμος για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας μας και ειδικότερα των Ελλήνων ναυτεργατών», αναφέρει η ΠΝΟ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι: «Η ναυτιλία μας, αδιαφιλονίκητος πυλώνας ενίσχυσης της εθνικής μας οικονομίας, σε περίοδο μάλιστα οξύτατης οικονομικής κρίσης, αντί να ενισχύεται και να ενδυναμώνεται, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση, εντός και εκτός Ελλάδος».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θεωρεί ότι η πείρα του διατρέξαντος ενδεκαμήνου από την τριχοτόμηση του ΥΕΝ σε υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) και η στη συνέχεια ανάθεση σημαντικού μέρους των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα είχε προσπορίσει αρκετά διδάγματα και εμπειρία, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ η απόφαση του πρωθυπουργού να συστήσει υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας περιορίζοντας την ελληνική εμπορική ναυτιλία στο στενό χώρο μίας από τις πολλές υποθέσεις του νέου Υπουργείου, μας επιτρέπει να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι δυστυχώς οι πειραματισμοί που προαναφέραμε δεν δίδαξαν τίποτα.

Οι Λιμενικοί

Tην ανάληψη μιας γενναίας απόφασης, που θα επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος και του κόσμου της ναυτιλίας, με την ένταξη όλων των υπηρεσιών του πρώην ΥΕΝ στο υπό σύσταση Αρχηγείο Λ.Σ. ζητεί από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Γ.Γ.Α.Ν.Π.

Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνουν ότι: «Η μόνη αποδεκτή λύση στην παρούσα φάση είναι η υπαγωγή ολόκληρης της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, με αυτοτελή προϋπολογισμό και πάντα από τη νευραλγική της θέση στη Μυτιλήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: