Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

Βρέθηκε πού πήγαν τα λεφτά: Σε κοινό φαγοπότι λαού και πολιτικών


Ανάρτηση από Σοφία Βούλτεψη - www.elzoni.gr

Με αφορμή τις αντιδράσεις για τις καταργήσεις κάποιων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η πολυσυζητημένη «Αγρογή», ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στο πελατειακό σύστημα, λέγοντας ότι για την διόγκωση του δημόσιου τομέα «είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακόμη και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς που δεν κυβερνούν μεν, αλλά ακολουθούν την ίδια πρακτική μέσα από τους ΟΤΑ που ελέγχουν».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέχισε λέγοντας «η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών «πώς φάγατε τα λεφτά;» είναι ότι σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το θέμα της «Αγρογής» δέχθηκε πιέσεις ακόμη και από συναδέλφους του, αλλά εκείνος έμεινε σταθερός στην απόφασή του για κατάργηση του οργανισμού.
Μετά την εκ μέρους του πολιτικού προσωπικού αποδοχή ότι αποτελεί τον βασικό υπεύθυνο του εκμαυλισμού του λαού και της σημερινής οικονομικής καταστροφής, ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις διευκρινίζοντας ότι αυτή αποτελεί την πρώτη φάση των συγχωνεύσεων και θα ακολουθήσει άλλη με νομοσχέδιο που επίσης θα έλθει στην Βουλή.
Κατέστησε επίσης σαφές ότι θα διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι των οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται, εκτός εκείνων που είχαν προσληφθεί στην «Αγρογή». Οι τελευταίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζουν την αντίδρασή τους, χρησιμοποιώντας ακόμη και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία δια του αρμόδιου τομεάρχη κ. Χρ. Ζώη, κατήγγειλε την κυβέρνηση για παλινωδίες και για δραματική συρρίκνωση του αρχικού στόχου για κατάργηση τουλάχιστον 200 δημοσίων φορέων και οργανισμών. Ο κ. Ζώης υπογράμμισε ότι με το παρόν νομοσχέδιο καταργούνται τελικά λιγότεροι από 50 φορείς και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τρυκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: