Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

Από τον υπερπληθυσμό κινδυνεύει ο πλανήτης | ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Από τον υπερπληθυσμό κινδυνεύει περισσότερο να καταστραφεί ο πλανήτης και όχι από τις κλιματολογικές αλλαγές και την τρομοκρατία.
Αυτό ανάφερε, μεταξύ άλλων, σε ένα σχετικό συνέδριο που έγινε στο Σίδνεϊ ο καθηγητής αναπαραγωγής και βιολογίας του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Ρότζερ Σορτ.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, είπε ο καθηγητής Σορτ, οι ανθρώπινες δραστηριότητες ξεπερνούν τη δυνατότητα του πλανήτη να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.
Αιτία η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, που έχει ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος να αυξάνεται δραματικά.
Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά τα οποία και θα πρέπει να προμηθεύονται με σχετική ευκολία, αν θέλουμε να δούμε κάποια μείωση του πληθυσμού τα προσεχή χρόνια.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Σορτ, η Κίνα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο, που έχει λάβει μέτρα κατά του υπερπληθυσμού, επιτρέποντας στα ζευγάρια να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί.
Οι νέοι στην Κίνα αποτελούν μειοψηφία σε σχέση με τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους, ενώ ακριβώς στο άλλο άκρο βρίσκεται το Πακιστάν όπου οι νέοι, που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στην παιδεία ούτε στην εργασία, αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην χώρα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: