Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΕΜΑΣ?

ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΜΑ ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΣΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?

ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΡΕΤΗΝ ΧΡΗΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΠΡΙΝ ΠΗΔΑΛΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΩΣ ΟΜΑΔΑ.

ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΩΣ ΗΡΩΕΣ?

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ? ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΑΣΧΗΣΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ? ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821?

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΥΠΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ?, ή ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΠΑΔΟΥΣ?

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟ, ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΡΕΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: