Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΤΗΝ 11η ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΟ "ΞΥΛΟ" ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ, Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ η ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ).

ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ. ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΩΜΕ ΞΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ (ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΓΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ). ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΤΑΧΑΜΟΥ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΕΣ.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΛΟΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ? ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΤΕ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΣΑΦΙΝΗΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΕΝ, κυριος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΧΕΙ "ΒΑΡΕΣΕΙ" ΚΟΚΙΝΟ. ΤΡΩΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!! ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΡΑΓΕ? ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ? ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΝΗ. ΑΡΑ Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ. ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ?

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ, ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΑΓΝΩΣΤΑ. ΓΙΑΤΙ?

ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ? ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ (Π.Χ. ΚΙΝΑ, ΚΟΡΕΑ?). ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΤΑ ΜΜΕ, ΟΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΠΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΜΠΑΣ
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: