Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε.

capttassos commets: καλη σας μέρα καλοί μου άνθρωποι...................καλώς ήρθατε στο παρασκήνιο που ονομάζεται "ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ"

Σε ισχύ η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε.



Εορταστική τελετή στη Σεούλ

Η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου ευρείας κλίμακας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτίου Κορέας τέθηκε σήμερα σε ισχύ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους.

Η συμφωνία, η πρώτη του είδους που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ασιατική χώρα, αντικατοπτρίζει «νέες ευκαιρίες εμπορίου και επενδύσεων» και για τις δύο πλευρές, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Νότιας Κορέας.

Στην διάρκεια τελετής στη Σεούλ, ο υπουργός Εμπορίου Κιμ Τζονγκ Χουν δήλωσε ότι η συμφωνία «θα φέρει πιο κοντά τη Νότια Κορέα και την ΕΕ και θα συνεισφέρει στην ευημερία και των δύο των οικονομιών».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Εμπόριο Κάρελ Ντε Γκούχτ δήλωσε χθες ότι πρόκειται για την «πλέον φιλόδοξη συμφωνία εμπορίου που έχει η συνάψει η ΕΕ και αναμένεται να έχει καταλυτική επίδραση στην αλλαγή των εμπορικών σχέσεων με την Ασία».

Βάσει της συμφωνίας, καταργήθηκε ποσοστό της τάξης του 70% των διμερών εμπορικών δασμών, με πρόβλεψη το ποσοστό να ανέλθει σε 98,7% εντός πενταετίας, διατηρώντας μόνον όσους ισχύουν για ευαίσθητα προϊόντα, όπως το ρύζι.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας άρχισαν τον Απρίλιο του 2007 και ολοκληρώθηκαν φέτος το Μάιο. Σύμφωνα με το κορεατικό Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής αναμένεται αύξηση του διμερούς εμπορίου κατά 20%, μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2010 η αξία του διμερούς εμπορίου ανήλθε στο ποσόν των 66,56 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: