Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

Έτοιμοι για το κρίσιμο ραντεβού στη Συγγρού – Τι ζήτησε ο Σαμαράς


Posted By: newsbomb.gr

Δημοσίευση 25/05/2011 14:12 Ανανέωση 25/05/2011 15:09
Στις 5 το απόγευμα θα περάσει το κατώφλι της Συγγρού το κλιμάκιο της τριμερούς επιτροπής.
Στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν έτοιμοι να δεχθούν μια ακόμη επίσκεψη της Τρόικας. Νωρίτερα μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσε τις βασικές οδηγίες στους κυρίους Σταϊκούρα, Μηταράκη και Λαζαρίδη, ενώ σε λίγο φθάνει από τη Θεσσαλονίκη και ο σύμβουλός του, καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας.
Για ακόμη μια φορά δεν αναμένονται δηλώσεις από το καρέ των ‘’γαλάζιων’’ στελεχών που θα έρθει σε επαφή με την Τρόικα, αφού, όπως λένε, «η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει έργα και όχι λόγια», ενώ υπενθυμίζουν ότι ποτέ δεν έχουν ακολουθήσει δηλώσεις σε ανάλογη συνάντηση, αφού αυτό επιτάσσει η υπεύθυνη στάση στα πράγματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς –που δε θέλησε να συμμετάσχει στη νέα αυτή επαφή- χάραξε την κεντρική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι στενοί του συνεργάτες. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην Τρόικα, διότι αυτή έχει ήδη λάβει το πρόγραμμα του κόμματος, μεταφρασμένο στα Αγγλικά. Είναι όμως πρόθυμα να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση που θα θέσει το κλιμάκιο.
Την ατζέντα συνεπώς θα την βάλει η ίδια η επιτροπή, αφού εκείνη ζήτησε το «διερευνητικό» ραντεβού. Από τη ΝΔ, αν και είναι ιδιαιτέρως λακωνικοί, διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από τα όσα ήδη γνωρίζουμε ως πάγιες θέσεις του κόμματος και φιλοδοξούν πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν τη διάθεση να κατανοήσουν τις θέσεις της παράταξης, για κομβικά θέματα όπως το φορολογικό.
Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως η τετραμελής «αντιπροσωπία» της Συγγρού, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με τις απαντήσεις που θα δώσει στην επιτροπή, να την πείσει να υιοθετήσει τη θέση της για αλλαγές στο μνημόνιο στα πρότυπα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Το γεγονός μάλιστα ότι η ίδια η Τρόικα ζήτησε ακόμη ένα ραντεβού μέσα σε 10 ημέρες κάνει κάποιους να ελπίζουν πως οι εκπρόσωποι των πιστωτών, κατόπιν της μελέτης του Ζαππείου ΙΙ αλλά και της θερμής αποδοχής τμημάτων του, ακόμη και από την ίδια την κυβέρνηση, θα είναι περισσότερο διαλλακτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: