Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τασος Γλυφάδα

Μην ξεχνάμε ότι η Πόλη αλώθηκε απο τους Σταυροφόρους (βλέπε Συμμάχους) και απλά έπεσε μετά ΑΦΡΑΓΚΗ και ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΗ στους Τούρκους...Αυτό θέλουμε?

Όλα όσα συμβαίνουν τώρα, δυστυχώς είναι η συνεχής επανάληψη της ιστορίας μας, απλά αλλάζουν οι παράμετροι.

Όταν το 1821 αποφασίστηκε να επαναστατήσουμε, πόσοι άραγε θυμόμαστε ή πόσοι ξέρουμε ότι οι προύχοντες εκείνης της εποχής (Έλληνες προύχοντες) δεν ήθελαν να επαναστατήσουμε ή στην καλύτερη περίπτωση έβλεπαν την επανάσταση με μεγάλο σκεπτικισμό?. Μέσα σε αυτούς ήταν και η εκκλησία.

Ο λαός ήταν αυτός που ανάγκασε τους προύχοντες να επαναστατήσουν, όταν για παράδειγμα οι Υδραίοι εγκλώβισαν στο σπίτι του τον Κουντουριώτη για να τον πιέσουν να δεχτεί την επανάσταση.

Οι ανώνυμοι Έλληνες που πέθαναν στην ψάθα γιατί έδωσαν τα πάντα για τον αγώνα παρέμειναν άγνωστοι, ή στην καλύτερη περίπτωση είπαν ορισμένες κουβέντες για αυτούς, βλέπε Κανάρης και Μιαούλης.

Ο άνθρωπος που δώρισε το κτίριο της ακαδημίας εμπορικού ναυτικού στην Ύδρα, ΤΣΑΜΑΔΟΣ, ήταν άφαντος στην Ιστορία μας γιατί πολύ απλά ήταν απο τους υποκινητές του εγκλωμισμού της οικίας του Κουντουριώτη. Ξέρετε πότε έβαλαν το άγαλμά του στην Ύδρα? Το 1993 και το τίμησε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά τιμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: