Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

Σημαντική συμφωνία Tsakos Shipping με την Columbia ShipManagement

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Μία συμφωνία που διαμορφώνει νέα δεδομένα στην Ακτή Μιαούλη ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Τσάκου.

Ο μεγάλος ελληνικός όμιλος και ο γερμανικός όμιλος Schoeller Holdings μητρικός της Columbia ShipManagement, συμφώνησαν στη δημιουργία της Tsakos Columbia ShipManagement (TCM) με έδρα την Ελλάδα και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων.

Στελέχη του ομίλου ανέφεραν στη «Ν» ότι η κίνηση αυτή ανοίγει μία νέα προοπτική για τον ελληνικό όμιλο καθώς επιτυγχάνονται σημαντικές οικονομίες κλίμακος και ταυτόχρονα νέες πηγές εσόδων και κερδών.

Επίσης αποτελεί κάτι νέο και για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα η οποία αποτελείται από 1.000 περίπου εταιρείες με ένα μικρό μέρος της όμως να έχει αναθέσει τη τεχνική διαχείριση των πλοίων της σε τρίτους. Ο όμιλός μας τόνισε το ίδιο στέλεχος, επιχειρεί κάτι καινούργιο όπως όταν προχωρούσε στη δημιουργία της ΤΕΝ και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Μία προοπτική που δεν απέκλεισε και για τη νέα εταιρεία. Όπως είπε, στο μέλλον έπειτα από δυο τρία χρόνια λειτουργίας της νέας εταιρείας δεν αποκλείεται η εισαγωγή της σε διεθνές χρηματιστήριο, με τη διάθεση μετοχών.

Η νέα εταιρεία θα έχει την προσοχή της στραμμένη και στη γερμανική αγορά όπου το επόμενο διάστημα λόγω της κρίσης μπορεί να παρουσιαστούν ευκαιρίες ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση νέων πλοίων.

Η συμφωνία δεν αφορά βέβαια στην εμπορική πολιτική που παραμένει στην πλήρη αρμοδιότητα του ομίλου (ναυλώσεις κ.λπ.) όπως επίσης βέβαια και στα επενδυτικά του προγράμματα.

Στην κοινή ανακοίνωση των δυο εταιρειών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κοινή εταιρεία (joint venture) των δυο ομίλων θα αρχίσει τη λειτουργία της το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Ο σκοπός της συνεργασίας είναι να επεκταθεί στην παροχή τεχνικών υπηρεσιών σε τρίτους πλοιοκτήτες αλλά και στον υφιστάμενο στόλο της Tsakos. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο επίπεδο ποιότητας ασφάλειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζεται από την TST ούτε στο προσωπικό του ομίλου τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες θα συνεχίσουν να είναι άψογες, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η TCM θα έχει έδρα την Αθήνα και θα στεγάζεται στα γραφεία του Ομίλου Τσάκου. Η συνεργασία είναι αποτέλεσμα της δεκάχρονης στενής σχέσης της Tsakos Shipping με την Columbia.

Η Columbia Shipmanagement Ltd, η οποία έλαβε το βραβείο «International Ship Management 2010» από το Institute of Transport Management (ITM) ιδρύθηκε το 1978 στην Κύπρο. Έχει την τεχνική διαχείριση 350 πλοίων κάθε τύπου και μεγέθους. Η Tsakos Shipping & Trading S.A. ιδρύθηκε το 1970 και διαχειρίζεται περίπου 85 πλοία από δεξαμενόπλοια, πλοία ξηρού φορτίου, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πλοίων LNG και ro-ro.

Η TCM θα λειτουργεί αφομοιώνοντας τα καλύτερα στοιχεία της φιλοσοφίας των δυο εταίρων σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, την ικανοποίηση των πελατών, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους πελάτες της, τους ναυλωτές και τους μετόχους της.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: