Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2010

Κανένα πρόβλημα» δεν αντιμετωπίζει η Commercial Value, λέει η διοίκηση της εταιρείας

«Επιπτώσεις» 4,6 εκατ. ευρώ

ΑΠΕ
Οι επιπτώσεις στην Commercial είναι 4,6 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από την κατοχή μετοχών της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ


Η Commercial Value δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά, δήλωσε την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Δημήτρης Βιδάλης.

Ο κ. Βιδάλης επισήμανε ότι η Commercial θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ της Aspis Bank (έχει το 35% της τράπεζας) με 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το ποσοστό της.

Ειδικότερα στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν τα εξής:

- Κύριος μέτοχος στην Πρώτη Ασφαλιστική και στην Commercial Value είναι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Aspis Holdings PLC με 92,71% και 50,002% αντίστοιχα.

- Καμία επίδραση δεν υπάρχει από την απόφαση της εποπτικής αρχής για ανάκληση της άδειας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ κα ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ στην Πρώτη Ασφαλιστική, ενώ οι επιπτώσεις στην Commercial Value είναι της τάξεως των 4,6 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από την κατοχή της Commercial Value μετοχών της εισηγμένης ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ.

- Τόσο η Commercial Value όσο και η Πρώτη Ασφαλιστική το 2008 προέβησαν στις αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίου, προκειμένου να είναι απόλυτα εντάξει και ως προς τα αποθεματικά τους και ως προς το περιθώριο φερεγγυότητας.

Επίσης τονίστηκε ότι τo μετοχικό κεφάλαιο μιας ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρίας, το οποίο έχει ήδη καταβληθεί, δεν είναι δυνατόν να «απαξιωθεί» με οποιονδήποτε τρόπο.

Επομένως, η σχετική αναφορά πρέπει να διαψευσθεί ως αναληθής, καθώς η ανακρίβειά της αποδεικνύεται σαφώς από τις βασικές αρχές που διέπουν τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, σύμφωνα με την διοίκηση της Commercial.

Τέλος, η διοίκηση της Commercial Value είπε ότι διαχειρίζεται τις υποθέσεις της απολύτως νόμιμα και ότι «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Commercial Value: Αγωνιώδης έκκληση από τους εργαζομένους


Αγωνιώδη έκκληση προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για τη διάσωση της Commercial Value απηύθυναν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Ζητούν τοποθέτηση νέας διοίκησης μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που διασφαλίζουν τόσο τα συμφέροντα των πελατών της εταιρείας όσο και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων της Ασπίδας (όπως είναι γνωστό η Ασπίς Ασφαλιστική κατέχει το 35% της Commercial Value), ενώ τονίζουν ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να μπορέσει η εταιρεία είτε να πωληθεί είτε να μεταβιβαστεί εν λειτουργία.

Όπως ανέφεραν διευθυντικά στελέχη της εταιρείας σήμερα, η Commercial Value βρίσκεται επιχειρησιακά τουλάχιστον σε άριστο επίπεδο. Εξέφρασαν όμως την αγωνία τους επειδή στις επανειλημμένες οχλήσεις τους να υπάρξει συνάντηση του υφυπουργού με την ΕΠΕΙΑ και την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών το υπουργείο κωφεύει, ενώ η ΕΠΕΙΑ φέρεται να αρνείται το διάλογο υποστηρίζοντας πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης. Οι εργαζόμενοι έχουν και δεύτερη πρόταση (πέρα από την τοποθέτηση νέου Δ.Σ.) και ζητούν από το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλία να εγγυηθεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και τυχόν άνοιγμα της εταιρείας, να εφαρμόσει δηλαδή καθεστώς ανάλογο με αυτό που ισχύει στην τραπεζική αγορά.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι η εταιρεία από τις αρχές του χρόνου δέχεται ανηλεές σφυροκόπημα καθώς αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην πληρωμή αποζημιώσεων έχει δει την είσπραξη των ασφαλίστρων να μειώνεται κατά 65%, με μείωση των εργασιών πάνω του 80%, ενώ το 70% έχουν καταθέσει αίτηση για εξαγορά.

“Αν δεν υπάρξει λύση τα πράγματα θα χειροτερεύσουν και δεν υπάρχουν προβλήματα και σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες," υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Παπαροδόπουλος υπεύθυνος αναλογιστής της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το Capital.gr σε χθεσινό δημοσίευμα με τίτλο “Φήμες για δύο νέες προτάσεις για την Commercial Value” ανέφερε πως κυκλοφορεί έντονη γύρω από την Commercial Value περί πρότασης που έχει καταθέσει αγγλικό fund με ειδίκευση στις ασφαλιστικές εταιρείες για να αναλάβει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 80 εκατ. ευρώ στην ασφαλιστική εταιρεία. Και μάλιστα, όπως αναφέρεται, η πρόταση αυτή είναι εις γνώση και της ΕΠΕΙΑ (Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης). Την ίδια ώρα ακούγεται ότι θα υπάρξει ανάλογη πρόταση από τη ρωσική Μποροντίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: