Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

10 Δεκεμβρίου 2009 - Εθνικός Κίνδυνος

10 Δεκέμβριου 2009, και είμαι στην Σιγκαπούρη. Άκουσα τον Πρωθυπουργό μας να λέει ότι κινδυνεύει η Εθνική μας ακεραιότητα λόγο χρέους.

Σωστό και αναμενόμενο. Αλλά ήθελα να ήξερα, όταν τα λεφτά εξαφανιζόντουσαν από όλες τις κυβερνήσεις και αντι-πολιτεύεσεις (ευθύνονται εξίσου όλα τα κόμματα), και όταν στον αντίποδα δανειζόντουσαν, δεν το είχαν προβλέψει; δεν το είχαν σκεφτεί;

Σήμερα άκουσα τον Έλληνα Πρωθυπουργό μας, να ζητάει από τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης να μην υποβαθμίζουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δηλαδή τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου; να μην δείχνουν για παράδειγμα τις συμπλοκές των απεργών με την Ελληνική αστυνομία; ή τουλάχιστον να μην αναμεταδίδουν στα ξένα κανάλια πάνω από 3 λεπτά, όπως άλλωστε κάνουν και τα ξένα κανάλια τηλεόρασης; Ή μήπως εννοεί να μην δείχνουν τίποτα και καθόλου; Να μην μας ενημερώνει για παράδειγμα ο Ευαγγελάτος για τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει αυτός και ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος;

Βέβαια, να συμφωνήσω ότι δεν χρειάζεται τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης να αναμεταδίδουν στο εξωτερικό για 15-20 ολόκληρα λεπτά τις συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας, όταν για παράδειγμα πριν από ένα ακριβώς χρόνο κάποιοι ανεγκέφαλοι έκαιγαν και έσπαγαν την Αθήνα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι το στημμένο κάψιμο της Αθήνας, που όντως ήταν,
πέρυσι και φέτος το διέπραξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι (ξένοι και έλληνες).

Ήμουν ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην Σιγκαπούρη, και ενώ υπήρχαν συμπλοκές της ιδίας σοβαρότητας στο Παρίσι και στην Αθήνα, τα διεθνή κανάλια έπαιζαν το Παρίσι για 3 λεπτά και την Αθήνα πάνω από 15 λεπτά. Άλλη εικόνα σχηματίζεις για μία χώρα όταν βλέπεις τα κανάλια να εστιάζουν για 3 μόνο λεπτά, και άλλοι εικόνα όταν σε εγκλοβίζουν με βίαιες σκηνές για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Τότε όμως, κανείς πολιτικός και δημοσιογράφος δεν επικαλέστηκε την διεθνή μας εικόνα. Τότε τρώγαμε τις σάρκες μας.

Συνδυάζοντας τα γεγονότα πριν ένα χρόνο, με αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου σήμερα, καταλαβαίνω ότι πριν από ένα χρόνο και ίσως για πολλά χρόνια τώρα, κάποιοι διέπραξαν εγκληματικές ενέργειες κατά της Ελλάδος και ίσως πράξεις προδοσίας.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι αν δεν φροντίσουμε το σπίτι μας, κανείς δεν θα μας βοηθήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι συμμαχίες που έχουμε (βλέπε ΟΝΕ, ΝΑΤΟ) είναι οικονομικές συμπράξεις στην ουσία και τίποτα άλλο.

Άρα πρέπει να φροντίσουμε ως Έθνος να παράγουμε έργο, να είμαστε ένας αξιόπιστος κρίκος στην αλυσίδα. Σίγουρα δεν μπορούμε να παράγουμε όλοι τα ίδια. Σίγουρα όμως πρέπει να παράγουμε. Με βάση αυτό, ας ξεφύγουμε επιτέλους από το παρελθόν στο οποίο κάποιοι μας έχωσαν.

Μην ξεχνάμε ότι το Βυζάντιο δεν έπεσε στην ουσία από τους Τούρκους. Το Βυζάντιο έπεσε λόγο των σταυροφοριών από τους τότε Ευρωπαίους. Μα πάνω από όλα έπεσε γιατί οι τότε Έλληνες επέτρεψαν στους Σταυροφόρους να αλώσουν την Πόλη.

Τα ίδια ακριβώς γίνονται και τώρα. Δεν πρέπει να κάνουμε μόνο συμμαχίες. Πρέπει να παράγουμε έργο, πρέπει Έλληνές μου να δουλέψουμε, να ξανα-κατοικήσουμε όλη την Ελλάδα, να ασχοληθούμε με την γεωργία και αφού η Ευρώπη δεν παίρνει τα προϊόντα μας, να τα εξάγουμε, πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις τεχνικές δουλειές, πρέπει οι Έλληνες ναυτικοί και
άλλα ναυτικά συναφή επαγγέλματα να ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα, να ανοίξουμε τα ναυπηγεία μας, να αναβαθμίσουμε τον τουρισμό μας. Αν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, τότε και μόνο τότε οι συμμαχίες θα έχουν σοβαρό λόγο ύπαρξης.

Από την άλλη μεριά, η Ελληνική πολιτική πρέπει να σοβαρευτεί. Χωρίς κράτος, χωρίς Έθνος Ελληνικό, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Πρέπει να φέρουν πίσω το κλεμμένο χρήμα, τουλάχιστον όσο γίνεται. Πρέπει να εξαφανίσουν την μαφία των συνδικάτων και των υποτίθεται εργατικών σωματείων. Πρέπει να φέρουμε οικονομικούς επενδυτές στα εδάφη μας. Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε στην Ελλάδα βιομηχανία αυτοκινήτων για παράδειγμα; Κουλοί είμαστε; Όχι, απλά πουλάμε το σπίτι μας, και τα δίνουμε σε ξένους, ή και στους γείτονες. Και τι γείτονες, ΚΟΡΑΚΙΑ έτοιμα να μας δαγκώσουν.

Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι οι εποχές που μας φορολογούσαν μέχρι πτώσεως, ενώ ταυτόχρονα έτρωγαν τις κρατήσεις μας με 999 μασέλες (η χιλιοστή μασέλα πάει για κοινωνική πολιτική) έχει περάσει ανεπιστρεπτεί. Δεν τους πιστεύουμε πλέον και δεν τους δίνουμε χρόνο για να διορθώσουν όπως θέλουν εκείνοι τα πράγματα.

Η πολιτική σκηνή μετά την μεταπολίτευση ήταν εκείνη που δημιούργησε τεμπέληδες. Οι πολιτικοί μας ήταν αυτοί που έπαιρναν τα λεφτά αυτών που δούλευαν μαζί με τις κρατήσεις τους και τα έδιναν σε ομάδες που είτε δεν δούλευαν, είτε δεν πλήρωναν σοβαρές κρατήσεις. Βέβαια το κυριότερο έγκλημα ήταν ότι τα έτρωγαν. Έτσι όμως ξαναδημιουργείται εσωτερικός διχασμός.

Χρόνια τώρα δανειζόμαστε λεφτά από οίκους που μας υποχρέωναν να ακούμε αυτά που μας λένε. Τι μας έλεγαν; Δείτε την σημερινή μας εικόνα και θα καταλάβαιτε.

Κάποιοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ πλούτησαν, η χώρα είναι άφραγκη και ταυτόχρονα πληρώνει και εισαγόμενους αλλοδαπούς, η Ελλάδα άδειασε και οι Έλληνες σφηνωθήκαμε στην Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη.

Τα επαγγέλματα μειώθηκαν, μειώσαμε την αγροτική μας παραγωγή, χάσαμε την ναυτιλία μας και τα συναφή επαγγέλματα, βιομηχανίες δικές μας και εισαγόμενες έφυγαν για τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την μακρυνή Ασία. Ο πληθυσμός για πολλούς λόγους μειώθηκε, άρα ήταν αναμενόμενο ότι τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία θα καταρεύσουν.

Οι λόγοι που μειωθηκε ο πληθυσμός δεν έιναι γιατί δεν κάνουμε σεξ, απλά γιατί όταν ζούμε σαν σαρδέλες μέσα σε κονσέρβες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι θα έχουμε μείωση πληθυσμού λόγο υπογεννητικότητας. Σε αυτό συνυπολογείστε την οικονομική ανέχεια, τις ασθένειες που δεν θα υπήρχαν αν ζούσαμε πιο ανθρώπινα. Διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Κρήτη, περιοχή με πλούσιο έδαφος και λεβέντικο πληθυσμό έχει υποβιβαστεί. Κανένα έργο, καμία υποδομή, μόνο όπλα και ναρκωτικά (τουλάχιστον αυτά ακούγονται).

Στο εξωτερικό μας θεωρούν σχεδόν σαν κάτοικους της μέσης ανατολής, δεν μας θεωρούν ισότιμους Ευρωπαίους, Έλλην εντός Ελλάδος ισοδυναμεί με άξεστο, τεμπέλη, και απατεωνίσκο. Τα λεφτά του Έλληνα, παρόλο που τα ξοδεύει εντός Ελλάδος, δεν δημιουργούν κέρδος στο κράτος απλά γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι ξένες (βλέπε CAREFOUR, IKEA, PRACTIKER, ZARA κτπ). Άρα ο Έλληνας προσφέρει κέρδος στους ξένους μόνο και όχι στην πατρίδα του.

Μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για φύλαξη των συνόρων μας. Ο ένας είναι η Τουρκία και ο άλλος η παράνομοι μετανάστευση. Όπως και να το δει κανείς, μόνο αποκλειστική ευθύνη της χώρας μας δεν είναι η φύλαξη των συνόρων μας. Δεν ευθυνόμαστε εμείς που δεν μπορούν να ελέγξουν την Τουρκία, ή την λαθρομετανάστευση.

Τα πετρέλαιά μας δεν έχουμε στην ουσία δικαίωμα να τα ανοίξουμε. Οι λόγοι γνωστοί. Αν το κάνουμε, αύριο θα έχουμε πόλεμο. Κάποια "ΦΙΛΙΚΑ" κράτη, υποκινούμενα απο τις μεγαλο-πετρελαϊκές εταιρίες που στην ουσία κυβερνάνε, θα μας χτυπήσουν με στρατιωτικά μέσα. Άρα ακόμα και το πετρέλαιο εντός των δικών μας ορίων θα το εκμεταλευτούν άλλοι. Και εμείς; Εμείς θα γίνουμε σαχάρα, όπως ακριβώς έγιναν άλλα κράτη που είχαν την ατυχία να έχουν πετρέλαιο στα εδάφη τους. Άρα, η Ελλάς δεν πρέπει να είναι άξιος συνομιλητής στις διάφορες συμμαχίες για να μην μπορεί να ζητάει, να απαιτεί, και ίσως ακόμα να απαιτεί κυριαρχικά της δικαιώματα.

Τώρα λοιπόν τι μας λένε οι πολιτικοί μας;
Ότι υπάρχει εξωτερικός κίνδυνος, μάλιστα, κατανοητό. Άρα χτυπάνε στο φιλότιμό μας για να πάμε να πληρώσουμε και να αναπληρώσουμε όσο γίνεται τα χαμμένα και τα κλεμμένα. Γιατί λοιπόν δεν παραδέχονται ότι η πτώση του Καραμανλή και η άνοδος Παπανδρέου ήταν στημμένη και ενορχηστρωμμένη; Γιατί δεν ζητάει η κυβέρνηση πάγωμα των αποπληρωμών των δανείων μας για 2 χρόνια περίπου για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε; Έτσι δεν έκαναν και τα Ευρωπαϊκά κράτη; Έτσι δεν έκαναν και με τις Τράπεζες και με τις επιχειρήσεις; Εμείς γιατί δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα και γιατί στην τελική δεν το απαιτούμε; Η οικονομία μας είναι σαν μία μηχανή που έχει σκουριάσει και δεν δουλεύει, Πως θα δουλέψει αν δεν λαδωθεί;
Πως η οικονομία μας θα ανακάμψει αν ο λαός και το κράτος δεν θα έχουν χρήμα να την κουνήσουν; και με άμμεσο αποτελέσμα να έρθουν επενδυτές στην χώρα;

Γιατί οι Γερμανοί μπορούν και το κάνουν και εμείς όχι;

Αν θέλουν οι πολιτικοί μας να θεωρηθούν αξιόπιστοι, θα πρέπει να μας αποδείξουν ότι πάνω από όλα είναι έλληνες και μετά είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κτπ. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και όχι στα χέρια των πολιτικών. Εμείς πρέπει να δείχνουμε τον στόχο και οι πολιτικοί να εκπληρώνουν τον στόχο.

Μετά τιμής
Τάσος Ι Καμπάς
Αρχι-Πλοίαρχος ΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: