Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

Καταδικάστηκε ο Κυριακού σε 28 μήνες στο Εφετείο Ναυπλίου


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ


Του ήρθε η καμπάνα του Κυριακού και μάλιστα εφετειακή! Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου για αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή Ερμιονίδα, θέση Μετόχι του Αγ. Αιμιλιανού, ο πρόεδρος του Ομίλου ANT1 κ. Μίνως Κυριακού. Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις και παραβάσεις του νόμου περί αιγιαλού. Σύμφωνα με...
την κατηγορία, ο κ. Κυριακού φέρεται να μετέβαλε την οριογραμμή του αιγιαλού και να κατασκεύασε παράνομα κτίσματα, μεταξύ των οποίων προβλήτα λιμανίσκου.

Για την ίδια υπόθεση, ο κ. Κυριακού είχε καταδικαστεί ερήμην του πριν από ενάμιση χρόνο σε φυλάκιση 48 μηνών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του ομίλου ANT1 είχε υποβάλει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής ως δικαιούτο, ενώ η Ολομέλεια των Εφετών τού είχε επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου ζήτησε την ενοχή του προέδρου του ομίλου ΑΝΤ1, ενώ εισηγήθηκε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, διότι, όπως είπε, προέβη στην κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων τον Μάιο του 2008. Ωστόσο, ο ίδιος ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω εγγυήσεις «για να μη επαναληφθούν στο μέλλον οι ίδιες παρανομίες από τον κατηγορούμενο». Από την πλευρά του Δημοσίου, η νομική σύμβουλος κ. Γεωργία Καλαϊτζή παρουσίασε στο δικαστήριο φωτογραφίες των επίμαχων αυθαίρετων κτισμάτων και επεσήμανε ότι στην πρώτη αυτοψία που είχε διαταχθεί, ο επιχειρηματίας δεν τα είχε κατεδαφίσει ως όφειλε, αντίθετα πειθάρχησε όταν διατάχθηκε δεύτερη πραγματογνωμοσύνη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Κυριακού ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει προκαταρκτική έρευνα και να εξεταστεί ο επιχειρηματίας, αίτημα το οποίο απερρίφθη. Οι ίδιοι πάντως δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την πικρία τους, καθώς, όπως επεσήμαναν, ο κ. Κυριακού είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που διώκεται για αυθαίρετα κτίσματα, παρά το γεγονός ότι πλειάδα επιχειρηματιών διατηρεί επαύλεις στην ίδια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: