Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013


ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ενός ανώνυμου τραπεζίτη)

from triklopodia.gr

Παρασκήνιο
Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε…
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι… τι να το κάνει; ..Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το
αγοράσει;

ΛΑΘΟΣ… θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις…και σας το λέω εγώ ένας τραπεζίτης… και σας λέω και τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί…
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...
πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.

Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο. Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…

Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Ποῦ εἶναι ὁ γερμανικὸς καὶ ὁ ἑλληνικὸς χρυσὸς σήμερα καὶ γιατί;




Η είδηση ήταν στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού οικονομικού Τύπου και όχι μόνον. Έκανε τεράστια αίσθηση και δημιούργησε αναστάτωση και ερωτηματικά. Τί ακριβώς γνωρίζει η Γερμανία για το αύριο, για να οδηγηθή σε μία τέτοια απόφαση;


Πόσο σοβαρή είναι η ανησυχία της Γερμανίας για την εξέλιξη των παγκοσμίων οικονομικών δεδομένων, κυρίως του παγκόσμιου χρέους, αλλά και της παγκόσμιας καταστάσεως ασφάλειας, ως απόρροια του χρέους, ώστε η κεντρική Τράπεζα ("Bundesbank") να στοχεύει να μεταφέρη άμεσα(!) όλο τον γερμανικό χρυσό, που φυλάσσεται στο εξωτερικό, πίσω στα γερμανικά θησαυροφυλάκια;

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος (Bild), τουλάχιστον 3.400 τόννοι χρυσού, αξίας 150 δισεκατομμυρίων €, πρόκειται να μεταφερθούν πίσω στηn Γερμανία, από το Λονδίνο, τηn Νέα Υόρκη και το Παρίσι, όπου και φυλάσσονται εδώ και πολλά έτη.

Σε σχετική ανακοίνωση εκπροσώπου της "Bundesbank", ανεφέρθη πως ο χρυσός που θα μεταφερθή πίσω στη Γερμανία, πρόκειται να λιώση για να ξαναγίνη σε μορφή ράβδων, εξετάζοντας έτσι και την ποιότητά του, για την οποία υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες... (Εδώ κρύβεται πάρα πολύ καλά - για πόσο άραγε διάστημα θα το θάβουν; - το μεγάλο μυστικό, της άγριας αποκαθηλώσεως του Ντομινίκ Στρός Κάν, που "άνοιξε" το στόμα του και "μαρτύρησε" στους Κινέζους, κάτι αμερικανικές κομπίνες, με ράβδους που επωλήθησαν στον κίτρινο υπεργίγαντα, χωρίς εκείνος να υποψιασθή τίποτε, που όπως ψιθυρίζεται, έδειχναν απ΄έξω χρυσοί, αλλά απο μέσα είχαν άλλα μέταλλα, κάθε άλλο σχετικά με τον χρυσό! Δηλαδή "μαρτύρησε" μία μοναδική στα χρονικά "χρυσή απάτη"!

Οι Κινέζοι με το δίκιο τους, "τα πήραν στο κρανίο"! Όσο για την ... εύσωμη καμαριέρα στο ξενοδοχείο, αφήστε τα, είναι για τον κινηματογράφο μόνον!) Ο επίσημος λόγος για τη μεγάλη αυτή μετακίνηση του χρυσού πίσω στο Βερολίνο αποτέλεσε αναφορά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου, σύμφωνα με την οποία ασκείται κριτική στην γερμανική κεντρική τράπεζα για «κακοδιαχείριση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού που ευρίσκονται εκτός της χώρας απο παλαιά.

Ουσιαστικός λόγος όμως είναι η επερχόμενη οικονομική κρίση, κρίση για την οποία μίλησε πρόσφατα ο “guru” του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, ο οποίος προέβλεψε «θερμή» κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο: «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass. «Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιόν, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, πως τα επόμενα χρόνια, θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε σε ομιλία του σε συνέδριο.

Ο γερμανικός χρυσός στο εξωτερικό (είναι 3396 τόννοι!) κατανέμεται σε ποσοστό 45% στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ("US Federal Reserve", που είναι στην ουσία ιδιωτική και καθόλου "κρατική", για να ξέρουμε τί λέμε...) ένα άλλο ποσοστό της τάξεως του 13% στην Τράπεζα της Αγγλίας ("Bank of England", που ισχύει ακριβώς το ίδιο), ένα 11% στην Τράπεζα της Γαλλίας ("Banque de France") και το υπόλοιπο 31% διατηρείται στο κεντρικό κατάστημα της "Bundesbank" στην Φρανκφούρτη.

Η αποστολή του χρυσού σε «συμμαχικές» χώρες. είχε γίνει στα χρόνια του ψυχρού πολέμου, εξαιτίας του επίφοβου τότε κλίματος ασφάλειας. Βεβαίως, ένα πράγμα είναι κάτι περισσότερο απο σίγουρο.

Η απόφαση της Γερμανίας να ζητήσει το χρυσό της πίσω, κυρίως από τις ΗΠΑ, δεν πρόκειται καθόλου μα καθόλου, να χαροποιήση ιδιαιτέρως την Ουάσιγκτον, ούτε και θα δώση θετικό μήνυμα προς τις αγορές, τονίζουν με έμφαση αρκετοί αναλυτές. Απεφάσισαν λοιπόν οι Γερμανοί, ότι θέλουν το χρυσό τους πίσω και όπως είναι αναμενόμενο και λογικό, θα τον πάρουν.

Όμως εγείρεται άμεσα ένα αμείλικτο ερώτημα και εμείς εδώ στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δεν θα μασήσουμε τις κουβέντες μας για κανένα λόγο! Κύριοι της κυβερνήσεως, του υπουργείου Οικονομικών και ασφαλώς της Τραπέζης της Ελλάδος, θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας διαφωτίσετε (για να το διατυπώσουμε με όση ακόμα ευγένεια μας έχει απομείνει, μετά απο τόσες και τόσες προδοσίες), με τον ελληνικό χρυσό που - ΚΑΚΩΣ! - ευρίσκεται στο εξωτερικό, τι γίνεται;

Όταν είχε τεθεί το ζήτημα αρκετές φορές στην Βουλή, τις δύο προηγούμενες περιόδους, όπως προκύπτει απο τα πρακτικά του Σώματος, (μόνον) απο βουλευτές του ΛΑΟΣ, πόσα είναι τα κρατικά αποθέματα σε χρυσό και που ευρίσκονται, μάθαμε ότι περίπου τα 3/4 είναι "φυλαγμένα" στο εξωτερικό!

Απαιτώντας τότε απο το ΠΑΣΟΚ, να απαντήση επι τέλους, τί μπορεί να σημαίνει και γιατί "φυλάσσονται" έξω τόσοι τόννοι ράβδων ελληνικού χρυσού, αναφέρθηκε η απάντηση (απο έναν μικροσκοπικό το δέμας υφυπουργό Οικονομικών τότε), που γελάμε όλοι ακόμα, πώς αυτό έγινε για ... "ιστορικούς" λόγους!!!

Πρέπει να είναι το πλέον 'κρύο' και χαζό 'ανέκδοτο', που έχει ποτέ ακουσθή μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Τί είπε δηλαδή, ο Πασόκος αυτός; Ότι δεν είμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ κυρίαρχη χώρα, αφού τα παραδοσιακά "φίδια" απέναντί μας, οι Άγγλοι, απο το 1945 ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ, αλλά και εμείς, δεν πιέσαμε και δεν ζορίσαμε ποτέ, προς αυτήν την κατεύθυνση!

Γιατί; Τυχαίο;

Πέραν των αποθεμάτων μας εκεί, "φυλάσσονται" επίσης ποσότητες και στις ΗΠΑ(γιατί;) και στην Ελβετία! Βρέ παλιοψεύτες πολιτικάντηδες, παραδομένοι αενάως στον ξένο παράγοντα, δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε εδώ τις ποσότητες αυτές ράβδων, στο θησαυροφυλάκιό μας; Και για πέστε μας, πόσα εκατομμύρια ευρώ και δολλάρια, έχουν στοιχίσει τόσες και τόσες δεκαετίες, στον Έλληνα φορολογούμενο(που είχε, έχει και θα έχει παροιμιώδη άγνοια!) τα φύλακτρα, που εννοείται πώς χρεώνουν οι ξένες αυτές τράπεζες, για την αποθήκευση εκεί, τόσων τόννων ελληνικού χρυσού;

Τί σημαίνει για την Ελλάδα, να της κρατούν έξω τον χρυσό της; Σε ώρα ανάγκης, μή γένοιτο, τί θα κάνουμε; Θα μας τον... στείλουν γρήγορα μήπως; Όχι! Τελειώνοντας, για να φρεσκάρουμε κάποιες "μνήμες", να θυμίσουμε για τους 20 εκείνους τόννους χρυσού της Ελλάδος, που (ξε-)πούλησε η κυβέρνηση Σημίτη, τον Αύγουστο του 2003, "μπιρ-παρά", σε όμιλο(;) ξένων τραπεζών!

Άθλιοι Πασόκοι, μήπως μας "περίσσευαν" τότε οι 20 τόννοι; Γιατί τους δώσαμε βιαστικά και μάλιστα, "όσο - όσο"; Και γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος τότε, "πέταξε το μπαλλάκι" στο Υπουργείο Οικονομικών και εκείνο στην συνέχεια, «επέστρεψε το μπαλλάκι» στην Τράπεζα της Ελλάδος; Ντροπή ρέ!

Απαντήσεις έχετε; Ποιοί έδωσαν απο εδώ τους 20 τόννους και σε ποιούς; Και ... πόσο; Και γιατί; Κύριοι βουλευτές υπάρχετε; Λειτουργείτε ως αληθινοί βουλευτές; Έχετε μέσα σας ζωή και ψυχή; Διαβάζετε; Μελετάτε;

Έχετε συνεργάτες; Δουλεύουν, ερευνούν, αναζητούν; Λειτουργεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

Θα δουλέψετε ή μας... «δουλεύετε»;
triklopodia.gr