Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

Πως μπορεί να εξαφανιστούν οι καταθέσεις...

Την περασμένη εβδομάδα κάποιο δημοσίευμα έκανε λόγο για δυσπιστία της Κίνας απέναντι στο ευρώ. Οι αγορές ταράχθηκαν μέχρι που η Κίνα είπε το αυτονόητο, ότι δεν σκοπεύει να μειώσει τη συναλλαγματική της έκθεση στο ευρώ και οι αγορές ηρέμησαν προσωρινά...

Η νευρικότητα συνεχίζει να βαίνει αυξανόμενη δημιουργώντας ένα κύκλο αυτοτροφοδοτούμενης έντασης. Σε τέτοιες περιόδους όλα είναι πιθανά καθώς μια λάθος ανθρώπινη κίνηση μπορεί να εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες για το μέλλον είναι αυτό μια ελληνικής ή μιας παγκόσμιας κατάρρευσης.

Παρά ταύτα όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκ των προτέρων απίθανες καταστάσεις.

Οι καταθέσεις μπορούν να εξαφανιστούν μόνο με hacking και σαμποτάζ δηλ. στα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών. Οι τράπεζες όμως διατείνονται ότι διαθέτουν διπλά και τριπλά συστήματα προστασίας. Δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα να εξαφανιστούν οι καταθέσεις. Το θεωρώ απίθανο να συμβεί.

Μια κυβέρνηση μπορεί να φορολογήσει τις καταθέσεις όσο και όποτε θέλει. Αν το κάνει αυτό όμως οι καταθέτες θα τις αποσύρουν είτε στο σπίτι ή στο εξωτερικό. Μια κυβέρνηση μπορεί να δεσμεύσει τις καταθέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα στα πλαίσια μιας έκτακτης ανάγκης. Στην Αργεντινή π.χ. την εποχή της χρεοκοπίας είχε βάλει όριο αναλήψεων 250 δολάρια την εβδομάδα, επειδή όλοι έτρεχαν να σηκώσουν τα χρήματά τους και αυτό θα προκαλούσε κατάρρευση του συστήματος.

Αυτά που κυκλοφορούν εδώ και μήνες για το ενδεχόμενο να χάσουν οι Έλληνες τις καταθέσεις τους, κατά τη γνώμη μου, έχουν δυο πηγές. Η μία είναι οι μεσάζοντες ξένων τραπεζών που έχουν ποσοστά από τις καταθέσεις που δρομολογούν σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού.

Η άλλη είναι διάφορες ακροαριστερές και ακροδεξιές πολιτικές σέχτες που βλέπουν την κρίση σαν ευκαιρία να διευρύνουν την πολιτική τους επιρροή, πιστεύοντας ότι μπορεί να επαναληφθεί κάτι που θα μοιάζει με την άνοδο του Χίτλερ ή του Λένιν στην εξουσία. Πάντα υπάρχουν οπαδοί παραδοξοτήτων.

Η προσωπική μου άποψη πλέον είναι ότι η έλευση του ΔΝΤ και του σχεδίου της τρόικας εκμηδενίζουν τις πιθανότητες να χάσει κάποιος τις τραπεζικές του καταθέσεις. Μπορεί οι μέτοχοι να χάσουν κάποιες τράπεζες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και θα εξαγοραστούν ή συγχωνευθούν, αλλά δεν φαίνεται πως μπορούν να χαθούν καταθέσεις. Βλέπε: Εξασφαλίζει καταθέσεις όχι μετόχους…

Ακραία σενάρια

Αν πάρουμε τώρα ακραία σενάρια υπόψη μπορούμε να πιθανολογήσουμε και κάποιες συνέπειες. Τέτοια σενάρια είναι:


1) Έξωση της Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό δεν προβλέπεται από τις συνθήκες και για να αλλάξουν οι συνθήκες χρειάζεται να συμφωνήσει ο νότος και η Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, σαν πιο πιθανά σενάρια μοιάζουν η διάλυση της ευρωζώνης ή η έξοδος τη Γερμανίας από το ευρώ.

Ένα τελευταίο σενάριο αφορά στη δημιουργία δυο ζωνών στα πλαίσια της ευρωζώνης. Μιας του στενού πυρήνα με βασικό νόμισμα το ευρώ και μιας ευρύτερης με δυο νομίσματα: ένα τοπικό και το ευρώ. Όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται σε τοπικό νόμισμα αλλά θα αποταμιεύουν σε ευρώ ενδεχομένως. Βέβαια κάποιοι που εργάζονται σε επιχειρήσεις που εξάγουν το 80% της παραγωγής θα μπορούν να πληρώνονται κατευθείαν σε ευρώ. Γι’ όλα αυτά όμως δεν υπάρχει κάποιο σαφές σχέδιο, μόλις που τα διακρίνουμε στην άκρη των προθέσεων των προτάσεων Σόϊμπλε και Μέρκελ.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μεταρρυθμίσουμε τη χώρα διευρύνοντας την παραγωγική της βάση έτσι ώστε όταν προκύψουν τέτοια σενάρια να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε από καλύτερη κατάσταση την θέση μας. Σ’ αυτό το σενάριο δεν βλέπω γιατί να κινδυνέψουν οι καταθέσεις.

2) Η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τις επιταγές του μνημονίου και η τρόικα κόβει τη χρηματοδότηση, οπότε δεν έχουμε να πληρώσουμε ξένους δανειστές ομολογιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο καθώς είναι σενάριο χρεοκοπίας. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε επανάληψη φαινομένων Αργεντινής και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Σ’ αυτό το σενάριο πολλά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν μου φαίνεται όμως ότι έχει αρκετές πιθανότητες να φτάσουμε στο σημείο κάποιος να χάσει τις καταθέσεις του.

Λίρες, μετοχές, ομόλογα ή καταθέσεις…

Έχω αναπτύξει τα υπέρ και τα κατά της κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις σε περιόδους κρίσεις, καταλήγοντας στα δυο πρώτα σαν πιο ασφαλή. Βλέπε: Καταθέσεις, μετοχές και χρυσός…

Τέλος..

Η κινδυνολογία πουλάει αυτό τον καιρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την κοινή λογική. Μπορεί εκεί που περπατάει κάποιος να πάθει ανακοπή ή να του πέσει μια κεραμίδα στο κεφάλι, όπως του Πύρρου. Η ζωή η ίδια είναι ένα ρίσκο. Με την έννοια αυτή κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Κατά τη γνώμη μου για να είναι ασφαλής κάποιος δεν πρέπει να έχει όλη του την περιουσία σε μια μορφή επένδυσης. Ούτε σε ελληνικά μόνο ομόλογα, ούτε σε χρυσό μόνο, ούτε σε ένα ακίνητο. Ανάλογα με την περιουσία φροντίζει να μην έχει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, είτε καταθέσεις, είναι αυτές, είτε μετοχές, είτε χρυσός είτε ακίνητο... Η αναλογία είναι ξεχωριστή για κάθε άνθρωπο και τις ανάγκες.

Σε γενικές γραμμές αισιοδοξώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα...

Παραλειπόμενα

Αγορά: Συνεχίζεται η έντονη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές και δεν αναμένεται να περάσει πριν την έλευση αρκετών εβδομάδων και τη ροή αρκετών ειδήσεων προς την μια κατεύθυνση που θα αλλάξουν τη ψυχολογία.

Στις αγορές υπάρχει η υποψία ότι τα μέτρα αναθέρμανσης του 2009 της παγκόσμιας οικονομίας κυρίως από ΗΠΑ και Κίνα έχουν ημερομηνία λήξης κάπου στους επόμενους μήνες.

Θα πρέπει να δούμε πρώτα τι ακριβώς σημαίνει αυτό και μετά να εκτιμήσουμε αν υπάρχει μια δυναμική για συνέχεια του ανοδικού κύκλου που ξεκίνησε το 2009.

Η ελληνική αγορά σε αυτό το σκηνικό φαίνεται να έχει χάσει κάθε αντανακλαστικό. Αυτό σημαίνει ότι γι’ αυτήν όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά μέχρι οι διεθνείς εξελίξεις ή οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις να πιστοποιήσουν ότι διαφαίνεται κάποια διέξοδος στο δομικό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό της πρόβλημα.

Υπάρχουν ελληνικές μετοχές κυρίως παραγωγικών εξαγωγικών κλάδων που είναι προκλητικά φθηνές. Μέχρι να διαφανεί κάποια σταθερότητα και διέξοδος οι μετοχές αυτές θα ταλαιπωρούνται ακολουθώντας την κύρια τάση. Διαφοροποίηση θα υπάρξει όταν τα δείξουν ότι δεν τις αφορά η ελληνική κρίση και είναι ικανές να βγάζουν κέρδη.

Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΑΜΠΕΣ

Φίλοι, διαβάστε το μήνυμα και δείτε το βιντεάκι, περιγράφει με χιουμοριστικό τρόπο την κατάσταση.

"Ακούσαμε απόψε στην εκπομπή του Γιώργου ΣΑΧΙΝΗ στο ΚΡΗΤΗ TV τον ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΑΡΟ Διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» να λέει κάτι το ανατριχιαστικό και δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας।Πως εάν σπάσουν πέντε από τις πολυδιαφημιζόμενες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί ο υδράργυρος που περιέχουν να μολύνει μια λίμνη ογδόντα τετραγωνικών χιλιομέτρων, και για αυτό το πρόβλημα δεν έχουν ενημερωθεί οι πολίτες. Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας περιέχουν φονικό ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ . Δυστυχώς, στην Ελλάδα καμία περιβαλλοντική...

οργάνωση, ή οι οικολογούντες υπερασπιστές των λαμπτήρων “οικονομίας” ενημέρωσαν τους έρμους καταναλωτές για το “πράσινο” προϊόν που είναι τοξικό για τους ανθρώπους και ρυπαρό για το περιβάλλον. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ. Στις 8 Οκτωβρίου τού 2008 η βρετανική υπηρεσία Προστασίας της Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για την επικινδυνότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” (η οποία ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα). Με αυτήν διευκρινιζόταν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία των λαμπτήρων “οικονομίας”, όταν χρησιμοποιούνται από κοντινή απόσταση, είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών και ίσως καρκίνο. Οι λαμπτήρες περιέχουν επικίνδυνα ποσοστά Υδράργυρου και Μόλυβδου. Γι αυτόν το λόγο απαγορεύεται να πετιούνται αυτοί οι λαμπτήρες στα σκουπίδια αλλά επιβάλλεται να πηγαίνουν στην ανακύκλωση. Δεν υπάρχουν πουθενά οδηγίες καθαρισμού του χώρου σε περίπτωση που ο Υδράργυρος απελευθερωθεί εάν μια λάμπα σπάσει. Πως λοιπόν μπορούν οι καταναλωτές να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν εκτεθούν σε τέτοιο κίνδυνο και πως θα μάθουν πόσο επικίνδυνη είναι η έκθεσή τους σε περίπτωση απελευθέρωσης του Υδράργυρου;
Προσέξτε λοιπόν τα εξής σημαντικά αν είστε από αυτούς που έχουν ήδη πειστεί και έχετε στο σπίτι σας ή στη δουλειά σας τέτοιους λαμπτήρες:
- Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τον Υδράργυρο, Η ηλεκτρική σκούπα θα μολυνθεί και θα πρέπει να πεταχτεί σε χώρο ειδικό για επικίνδυνα απόβλητα.
- Ποτέ μη χρησιμοποιείτε σκούπα για να καθαρίσετε τον Υδράργυρο.
- Ποτέ μην πλένετε σκεύη που έχουν μολυνθεί από Υδράργυρο, στο πλυντήριο πιάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι να μολυνθεί η συσκευή καθώς και ο υπόνομος στον οποίο θα καταλήξει το νερό της συσκευής.
- Όλοι- συμπεριλαμβανομένων και των ζώων- πρέπει να μετακινηθούν από το σημείο που έχει υπάρξει διαρροή Υδραργύρου, να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν όλα τα συστήματα εξαερισμού.
- Σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος, μολύνονται αυτομάτως τα παπούτσια και τα ρούχα μας με αποτέλεσμα την εξάπλωση του Υδράργυρου σε όλον το χώρο του σπιτιού!
Έχουν ήδη παρουσιαστεί οι παρενέργειες σε σχέση με τη χρήση αυτών των λαμπτήρων. Πολλά άτομα υπέφεραν από ζαλάδες και πονοκεφάλους . Εμείς σας βάλαμε ένα βίντεο για αυτό το θέμα. .Παρατηρήστε τι μέτρα προστασίας παίρνουν σε περίπτωση ατυχήματος."


http://www.youtube.com/watch?v=BqrCij6CbHA&feature=player_embedded

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

Για αυτούς τους λόγους έπρεπε να παραιτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου

Ξέρετε γιατί θα έπρεπε να φύγει η Διαμαντοπούλου; Θα σας πούμε εμείς τους λόγους που έβαλε μπροστά τα παιδιά (σιγά τώρα που την έπιασε ο πόνος) των πανελλαδικών εξετάσεων.

1). Έχει τον γιο της που είναι μαθητής σε κολέγιο, φοιτά στο ΙΒ του Γείτονα στη Βάρη, και το Σεπτέμβρη του 2011 θα ταξιδέψει προς Αγγλία ή Αμερική για σπουδές. ΔΕΝ θα ανταγωνισθεί τους συμμαθητές του αλλά ξεκινά τη ζωή του από θέση ισχύος διότι παρόλο που η μητέρα του είναι Υπουργός Παιδείας με τις επιλογές της απαξιώνει απολύτως το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι δικαίωμά της αυτές οι επιλογές, όμως το ενδιαφέρον της για τα παιδιά δεν μας πείθει.

2). Η κ.Διαμαντοπούλου και το σύστημα παιδείας που υπηρετεί έβαλε χθες θέμα στην λογοτεχνία με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι". Την ημερομηνία 19 Μαίου που είναι η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, η επιτροπή έβαλε τίτλο τον Κεμάλ που είναι ο μεγάλος σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων! Και...
βέβαια μην πιστέψει κανένας ότι έγινε τυχαία. Έτσι δεν είναι κ.υπουργέ που μετέχετε στην λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

3). Έχετε μια γ.γ. που έχει καταγγελθεί ότι δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!!! Είναι η Θ.Δραγώνα που μάλιστα είχε απρεπή συμπεριφορά στην ηρωίδα δασκάλα της Θράκης σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Χαρά Νικοπούλου.

4). Ο σύζυγος της υπουργού παιδείας Γ.Σαλαβάνος διορίστηκε στο Δ.Σ του "Κτηματολογίου ΑΕ" που διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ και έργο. Είναι πολιτικά ηθικό να γίνεται κάτι τέτοιο;

5). Έβαλε υπογραφή 194.500 ευρώ για να πάρουν οι υπάλληλοι του υπουργείου τις υπερωρίες μέχρι το τέλος του 2010 την ώρα που όλοι οι άλλοι σφίγγουν το ζωνάρι.

6). Γύρισε την πλάτη στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και έφυγε από την πίσω πόρτα για να μην τους αντιμετωπίσει στο κρατικό κανάλι.

7). Η παιδεία είναι άνω κάτω με το νομοσχέδιο που τινάζει στον αέρα ωρομίσθιους-αποσπάσεις-αδιόριστους και η Άννα Διαμαντοπούλου ασχολείται με τις φήμες.

8). Οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα στα φροντιστήρια επειδή τα σχολεία δεν τους προσφέρουν την παιδεία που επιβάλλεται να έχει κάθε νέος πολίτης - μαθητής αυτής της χώρας.


9).Με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011 που σημαίνει ότι τα Ελληνικά καταργούνται από την ομογένεια και φτιάχνει το κράτος ...γενίτσαρους.

10). Το τελευταίο αλλά για εμάς σοβαρό είναι ότι συμμετέχετε στην περίφημη λέσχη bilderberg που καθορίζει πολλά πράγματα με τις αποφάσεις της. Και έχετε δώσει όρκο τιμής να μην μαθαίνει ποτέ και κανένας τι λέτε εκεί μέσα. Έχετε αυτό το δικαίωμα; Ο όρκος σε μια λέσχη κάποιων ισχυρών ανθρώπων έχει περισσότερο βάρος από τον όρκο στην Πατρίδα και τον λαό του;
Δεν έπρεπε να μάθουμε τι συζητήσατε στον "Αστέρα" για την οικονομία;

Αυτά και άλλα πολλά έπρεπε να την ρωτήσουν στο mega αλλά ΔΕΝ βρέθηκε ούτε ένας να το κάνει.

Γιαυτούς και για άλλους πολλούς λόγους θα έπρεπε να είχατε φύγει...

Υ.Γ: Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα 15 ακίνητα που είχατε δηλώσει παλαιότερα στο πόθεν έσχες αλλά είναι η νόμιμη περιουσία σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε ότι μας καταλαβαίνετε. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.


Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

ΨΕΜΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑ



Σημασία έχει ποιος το λέει και όχι τι λέει! Ιδού το πόθεν έσχες με τα 15 ακίνητα της Αννούλας και η ...μπουκάλα που πέταξε ο Πρετεντέρης



Χθες έγινε αντιληπτό πόσο πολύ φοβούνται τα blogs και την δύναμη που έχουν αποκτήσει αποκαλύπτοντας θέματα που είναι ξεχασμένα στα ράφια των ΜΜΕ.
Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Πρετεντέρης τίμησαν τα blogs μιλώντας για σκουπίδια. Είναι αυτό που έχουμε πει ότι δεν έχει σημασία τι λέει κανείς αλλά ποιος το λέει....
Όταν ο ...


Γιάννης Πρετεντέρης σαν άλλος κάφρος πετούσε μπουκάλια στο γήπεδο και τα ΜΜΕ έχουν ξεχάσει εκείνη την στιγμή εμείς είμαστε εδώ για να του το θυμίσουμε.
Όπως και το πόθεν έσχες με τα 15 ακίνητα(περίπου) της Άννας Διαμαντοπούλου με τον σύζυγο της.
Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

Ευρώ: Η αγέλη λύκων αντεπιτίθεται…

Τρίτη, 11 Μάιος 2010 00:20
Εκτύπωση PDF

eurosssssssssssssssΑν ο στόχος των Ευρωπαίων ηγετών και της ΕΚΤ ήταν να προστατεύσουν το ευρώ, με το μεγαλύτερο «πακέτο» διάσωσης που έχει επινοηθεί ποτέ, ήδη από χθες άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες «ρωγμές» στο οικοδόμημα των 750 (και βάλε…) δις. ευρώ: το ευρώ εκτινάχθηκε ξεπερνώντας και το 1,31 δολ., αλλά μέχρι χθες βράδυ είχε υποχωρήσει πάλι στο 1,27 δολ.!

Αν μια πολιτική δέσμευση χρηματοδότησης 750 δις. ευρώ στα «προβληματικά» κράτη της Ευρωζώνης, αλλά και μια «λευκή επιταγή» με όσα μηδενικά θέλουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ δεν αρκούν για να κρατήσουν ούτε μια ημέρα το ευρώ σε ανοδική τροχιά, πολλοί αναλυτές προβληματίζονται ήδη για το ενδεχόμενο νέας επίθεσης της «αγέλης λύκων», όπως χαρακτήρισε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών τους κερδοσκόπους, από την οποία η Ευρωζώνη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βγει… αρτιμελής.

Ο Τζιμ Ρίκαρντς, πρώην κορυφαίο στέλεχος του Long Term Capital Management, του hedge fund που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε κατάρρευση το διεθνές σύστημα το 1998, παρότι το θεωρούσαν τόσο ασφαλές, ώστε να επενδύουν τα διαθέσιμά τους ακόμη και κεντρικές τράπεζες, παρουσίασε μια θεωρία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, όσο και ανησυχητική, για τη σημερινή κατάσταση των αγορών.

Ο Ρίκαρντς, που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα –και γρήγορα επιβεβαιώθηκε- το μεγάλο κόλπο χειραγώγησης του αργύρου από την JP Morgan, για το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι το σχέδιο των Ευρωπαίων είναι καταδικασμένο να αποτύχει!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ρίκαρντς τονίζει, ότι όση ρευστότητα και αν χρησιμοποιήσουν οι Ευρωπαίοι, ή κάθε άλλη διεθνής συμμαχία, για να σταματήσουν τους κερδοσκόπους, αυτοί θα έχουν πάντα περισσότερη… εικονική ρευστότητα, για να λένε μονίμως σε αρχές και κυβερνήσεις τη γνωστή και από το πόκερ φράση: «τα βλέπω».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Ρίτσαρντς, για να αντιληφθεί κανείς τη σημερινή δύναμη των αγορών, αρκεί να ανακαλέσει στη μνήμη του το επεισόδιο με την κατάρρευση της στερλίνας και την αποβολή της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών το 1992.

Τότε, ένας μόνο άνθρωπος, ο Τζορτζ Σόρος, «γονάτισε» την Τράπεζα της Αγγλίας, με μια πολύ απλή «συνταγή»: όσα δολάρια και αν πωλούσε η Τράπεζα για να κρατήσει την ισοτιμία της στερλίνας, τόσες στερλίνες είχε στη διάθεσή του για να πουλάει ο Σόρος. Κάποτε τα «πυρομαχικά» της Τράπεζας εξαντλήθηκαν, ο Σόρος στέφθηκε νικητής και έφυγε με… την μπάνκα, αφήνοντας τη στερλίνα εκτός μηχανισμού ισοτιμιών, αφού η Βρετανία υποχρεώθηκε την υποτίμησή της.

Σήμερα, οι ανά τον κόσμο αρχές έχουν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που «γονάτισαν» την Τράπεζα της Αγγλίας το 1992: τότε, ο Σόρος χρειαζόταν πραγματικά κεφάλαια για να αντιτάξει στα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας. Σήμερα, όσα τρισεκατομμύρια και αν τυπώσει μια κεντρική τράπεζα, ή αν δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις με συλλογικούς μηχανισμούς δανεισμού ασθενέστερων οικονομιών σε μια νομισματική ένωση, μπορεί εύκολα να ξεπερασθούν από τις… Goldman Sachs του πλανήτη, αφού μπορούν με απειροελάχιστο κόστος να ανοίγουν όσες θέσεις θέλουν εναντίον της Ευρωζώνης, με σορτάρισμα ομολόγων και αγορές CDS.

Αν θέλουν, λοιπόν, οι αρχές της Ευρώπης να αναχαιτίσουν την… αγέλη των λύκων με «πυρομαχικά» πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, οι κερδοσκόποι μπορούν εύκολα να αντιδράσουν, ανοίγοντας μεγαλύτερης αξίας short θέσεις, ώστε κάποτε να «γονατίσουν» τις κυβερνήσεις και την κεντρική τράπεζα. Πολύ περισσότερο, όταν οι αδυναμίες του σχεδίου διάσωσης είναι προφανής, θεμελιώδεις και δικαιολογούν… αέναες κερδοσκοπικές επιθέσεις: κανείς δεν πιστεύει, για παράδειγμα, ότι με τα διάφορα πακέτα διάσωσης, το πραγματικό δημοσιονομικό και οικονομικό πρόβλημα που βρίσκεται στον πυρήνα της κρίσης υπερχρέωσης του ανεπτυγμένου κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να αντιμετωπισθεί.

Ο συνδυασμός υψηλού χρέους, που σε επίπεδο Ευρωζώνης τείνει να προσεγγίσει το 100% του ΑΕΠ, με την «εγκλωβισμένη» οικονομική ανάπτυξη, δημιουργούν ιδανικό υπόβαθρο για να στηθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις, οι οποίες μακροπρόθεσμα δύσκολα θα… αστοχήσουν. Αν πιστέψει κανείς τον Ρίκαρντς, που γνωρίζει αρκετά για αποτυχημένες προσπάθειες διάσωσης μεγάλων οικονομικών μονάδων, από τη θητεία του στο LTCM, η προσπάθεια διάσωσης θα αποτύχει, όσο το μαχαίρι και το πεπόνι βρίσκεται στα χέρια των Goldman Sachs του πλανήτη.

Όσο οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται, ότι χρειάζεται ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα αφαιρέσει κερδοσκοπικά όπλα απεριόριστης ισχύος από τα χέρια των κερδοσκόπων, τόσο οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες θα παίζουν στους αγώνες των κερδοσκόπων… εκτός έδρας και με λιγότερους παίκτες από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Αν οι πολιτικοί δεν βρουν το θάρρος να αλλάξουν τους κανόνες παιχνιδιού, στα παιχνίδια του εικονικού καζίνου της παγκόσμιας αγοράς κινδυνεύουν να χάνουν όλες τις παρτίδες…

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΑΝΟ

Έγγραφη Διαμαρτυρία - Σταματείστε Επιτέλους την ΠΡΟΔΟΣΙΑ

George Papandreou ; George Papandreou ; George Papandreou ; Papandreou G ;
+++++++++++
troktiko ; tragasnet@gmail.com; Real News ; Real News ; deltio11 ; enimerwsi ; greek alert ; greeks together ; ixnos1 ; kafeneio ; kokakis12 ; no news ; peiratikoi ; politisvaris ; press on ice ; sibila ; SpyNews Spynews ; strategy and politics ; taxalia ; LAOS ; LAOS ; LAKIS LAZOPOULOS ; altsantiri@alphatv.gr; Protothema Themos News Paper ; onair@thema989.gr; Tsitounas Flash Radio ; NAFTEMPORIKI ; A1 newspaper ; Kathimerini ; marampel@yahoo.gr; mailbox@kke.gr; pol@rizospastis.gr; AVRIANI ; hora news paper news paper ; ZOUGLA ;
+++++++++++++++++++
Κύριε Πρωθυπουργέ.

Ονομάζομαι Τάσος Ι. Καμπάς, είμαι Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, και στο παρελθόν σας έστειλα κάποιες επιστολές, στις οποίες μάλιστα μου είχε απαντήσει το πολιτικό σας γραφείο. Δια του λόγου το αληθές με είχαν πάρει τηλέφωνο. Αυτό βέβαια πριν γίνεται πρωθυπουργός.....Τέλος πάντων. Ας προχωρήσουμε στο θέμα μας.

Κύριε Παπανδρέου, είμαι Έλλην πολίτης, ο οποίος έχει αγανακτήσει με τα τεκτενόμενα, μα ποιό πολύ απ' όλα γιατί όλοι εσείς παίζεται με την νοημοσύνη μας. Για αυτό τον λόγο, σας παραθέτω κάποιες σκέψεις, στις οποίες πλεον ΑΠΑΙΤΩ να βγείτε να απαντήσετε, σκέψεις που δεν είναι μόνο δικές μου, αλλά ακόμα και όσων σας ψήφισαν. Εγώ προσωπικά, ανήκω στο 30% που προσπαθεί να κάνει τν διαφορά στην Ελλάδα και δεν ψηφίζω κανέναν σας.

Και για να μην ξεχνάμε ο καθένας ποιός είναι και τι κάνει, μην σας ξενήσει η λέξη ΑΠΑΙΤΩ. Είστε εκλεγμένος να μας εκπροσωπείται όλους, άρα πρέπει να μας λέτε την αλήθεια. Όπως επισης με την ΕΡΤ. Αλήθεια, ποιά ήταν η τελευταία φορά που απλοί πολίτες είχαν προσκληθεί να πούν τις απόψεις τους? Ποτέ όμως. ΠΟΤΕ.

Για καθαρά λόγους δημοκρατίας, το κείμενο έχει αποσταλλεί και σε άλλα κόμματα, στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

1) Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ........Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. Κάποιοι ήξεραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε γιατί είμασταν ήδη υπερχρεωμένοι, και γιατί ξέρατε οτι δεν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε.

2) ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό δεν σας θυμίζει κάπως τις ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΪΕΣ επι ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ?

3) ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ. Και τώρα, μέσα σε αυτήν την λέλαπα, η Ευρώπη θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί οικονομικά. Θα μοιράσει χρήματα τα οποία όμως και η ίδια δεν έχει. Άρα θα δανειστεί από τις ίδιες αγορές οι οποίες σε πολύ λίγο καιρό θα γίνουν η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

4) ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και των παγκόσμιων αγορών, ελπίζοντας να πάρει μέρος στην παγκόσμια Κυβέρνηση. Η Αγγλική οικονομία έχει πολλά χάλια επίσης, για αυτόν τον λόγο δεν θα βοηθήσει οικονομικά την Ευρωπαική Ένωση (το καλύτερο πρόσχημα για να σταθεί στο πλευρό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ).

5) ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

6) ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ......ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΑΘΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κύριο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

7) ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ....ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ 20%......ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ. Γιατί άραγε οι πρόγονοί μας δεν δέχτηκαν καλύτερη διανομή των θαλάσσιων συνόρων, έτσι ώστε να μπορούσαμε να ανοίξουμε μόνοι μας με τους Τούρκους τα πετρέλαια και να γλυτώναμε όλους αυτούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς?

8) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ και ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ....ΑΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΛΛΑΞΟΥΝ

Κύριε Πρωθυπουργέ. Η Ελλάς αυτήν την στιγμή είναι η αιχμή του δόρατος, για το αν θα καταρεύσει όχι μόνο η ίδια, αλλά για το αν θα καταρεύσει όλη η Ευρώπη. Μία Ευρώπη που εν γνώση της άφησε η πλειοψηφία του παραγωγικού πλούτου να πάει στην Ασία. Δεν βλέπεται όλοι σας ότι η Ευρώπη δεν παράγει σχεδόν τίποτα? Και ότι η πλειοψηφία της παραγωγής έφυγε στην Ασία?

Μόλις καταρεύση η Ευρώπη σειρά μετά έχει η Ασία από τις Παγκόσμιες Αγορές. Μία Ασία η οποία μπορεί να πέσει σαν χάρτινος πύργος σε μία νύχτα. Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνουν οι Ρώσοι. Το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς.

Θέλετε η ιστορία να μας πει ως Έλληνες και εσάς προσωπικά ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ? Ότι μέτρα παίρνεται κύριε Πρωθυπουργέ μας καταστρέφουν.....από λογιστικής άποψης δεν βγαίνουν τα νούμερα. Για να μην πω ότι στην ζυγαριά της λογικής όλα όσα κάνεται δεν ευσταθούν καθόλου.

Η λύση η καθαρή είναι να φαίρεται πίσω το κλεμμένο χρήμα. Κλοπές έγιναν κατα πλειοψηφία από το πολιτικό σύστημα. Αν κομμάτι του λαού έκλεβε, τότε πάλι εθύνεται το πολιτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να γαλουχήσει και να τιμωρήσει.

Εξαιτίας του πολιτικιού συστήματος που υπηρετείται, οι Έλληνες εντός Ελλάδος παραμείναμε σε μεγάλο βαθμό ΡΑΓΙΑΔΕΣ στην συμπεριφορά και στην νοοτροπία μας.

Ωραίες οι δικαιολογίες του πράσινου φόρου...σίγουα σας το απαίτησαν απο ΔΝΤ και από Παγκόσμιες Αγορές.

Τέλος, θα ήθελα να σας τονίσω κάτι για τους δήθεν τρομοκράτες που συλλαμβάνεται κατα καιρούς. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. Αυτοί δεν είναι τρομοκράτες, είναι μαριονέτες του συστήματος που κυβερνούν τον τόπο. Αν κάποιος ήθελε να εξολοθρεύσει το πολιτικό σύστημα, τότε δεν θα χτυπούσε απλούς πολίτες, αστυνομικούς και άστεγους λαθρομετανάστες. Θα χτυπούσε απευθείας το πολιτικό σύστημα. Αυτοί που συλλαμβάνεται είναι κομμάτι του ΔΙΑΙΡΗΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Το σύτημα προσπαθεί μέσα από το χάος να εγκλωβίσει τον λαό. Αυτό θέλετε κι εσείς κύριε Πρωθυπουργέ?

Να είστε σίγουρος ότι κάτι τέτοιο το απεύχομαι, πολύ απλά γιατί η βία ανήκει μόνο στα τετράποδα ζώα και όχι στους ανθρώπους. Κύριε Παπανδρέου κινητοποιηθήτε και φέρτε πίσω το κλεμμένο χρήμα όπου και αν έχει πάει. Μην πάρετε τα χρήματα από Το ΔΝΤ καθώς και των φίλων μας των Ευρωπαίων. Θα πέσουμε όλοι μαζί.

Αν δεν μπορείται να το κάνετε, βγείτε και πείτε τον λόγο. Εμείς ο λαός θα είμαστε η ασπίδα σας. Αν δεν κάνετε ούτε αυτό, τότε θα ξέρουμε ότι είστε κομμάτι του συστήματος...ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ο υπογράφων είναι ένας μάχιμος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού που έχει φάει την ζωή του στην θάλασσα. Μία θάλασσα η οποία είναι πάρα πολύ σκληρή αλλά τουλάχιστον ειλικρινής. Μία θάλασσα η οποία με έμαθε ότι την δυσκολία την αντιμετωπίζεις με την αλήθεια κοιτώντας την κατάματα, και ότι την γαλήνια θάλασσα την αντιμετωπίζεις με σκεπτικισμό και πάντα με ετοιμότητα για το χειρότερο. Είμαι ένας άνθρωπος που κουβαλάει στην σημαία της Ελλάδος στα πέρατα του κόσμου. Όλοι εσείς όμως με κάνετε να ντέπομαι που λέγομαι Έλληνας.

Με πάσα ειλικρίνεια και τιμή,
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.
Πλοίαρχος Εν Ενεργεία
Τάσος Ι. Καμπάς

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ

Aποκαλύψεις - σοκ για το οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας


Μόνο αν ακούσετε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο θα καταλάβετε τι γίνεται με πειραματόζωο την Ελλάδα. Δεν το λέει κάποιος τυχαίος...
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ(είναι καινούριο)

http://www.youtube.com/watch?v=EnPzokFoAow&feature=player_embedded

Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

Η Ιστορία πάντα μα πάντα επαναλαμβάνεται



"Νεκροί τότε και τώρα"




"2010 Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ .Στην Οδο Σταδιου 34, 3 ανθρωποι δολοφονουνται .Ενας Παπανδρεου κυβερνα, μια Μητσοτακη διασπα, ενας Καραμανλης βλεπει απο μακρυα ..και καπου εκει ενας Σαμαρας προσπαθει να δειξει οτι ειναι ο ηγετης της Κεντροδεξιας.

1965. Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ . Σταδιου 30 & Χρηστου Λαδα ο Σωτηρης Πετρουλας πεφτει νεκρος...

Ενας Παπανδρεου κυβερνα, ενας Μητσοτακης διασπα, ενας Καραμανλης βλεπει απο μακρυα..και καπου εκει ενας Κανελοπουλος προσπαθει να δειξει οτι ειναι ο ηγετης της Κεντροδεξιας."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.

"Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου...κρεμάλα στους πολιτικούς.... να πάνε φυλακή τα λαμόγια...κάθαρση τώρα...είναι μερικές απ τις κραυγές των αγανακτισμένων ελλήνων για την κρίση .Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δις. ευρώ και να μας δανείσουν. Κρίση που δεν είναι μονό λογιστική, κρίση που...
δεν αποτυπώνεται μονό σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας. Είναι κρίση αξίων, νοοτροπίας και ήθους.
Είμαι ένας πολίτης που ζω και εργάζομαι στη χωρά αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας που όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί ...έχουμε δημοκρατία. Γείτονα, συμπολίτη, συνάνθρωπε μπορεί να μην καταχράστηκα δημόσιο χρήμα μπορεί να μην έγινα πολιτικός μπορεί να μην έκτισα βίλες μπορεί να μην έκανα χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό μπορεί να μη μπήκα σε κότερο ποτέ μου αλλά σε έκλεψα και εγώ, και σε θα σε κλέβω συνέχεια και καθημερινά γιατί είμαι συμφεροντολόγος, ατομιστής ,νάρκισσος ασυνεπής που δεν ξέρω τι θα πει αυτοκριτική και πάντα μου φταίνε οι άλλοι .
Σου κλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονιά πέρασα απ το σπίτι σου με διαπασών τη μουσική και την εξάτμιση να μουγκρίζει.
Σου κλεψα την γαλήνη σου όταν προσπάθησες να περάσεις τη διάβαση πεζών και εγώ έστεκα αγέρωχος με το 36 άτοκες δόσεις αυτοκίνητο μου πάνω της.
Σου κλεψα τη θέση παρκινγκ βάζοντας οριζόντια τη μηχανή μου γιατί στη γειτονιά υπάρχω μονό εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να παρκάρει χωρίς να δυσκολευτεί όταν έρθει απ τη δουλειά.
Σου κλεψα την ουρά στο σουπερ μάρκετ, γιατί βιαζόμουν.
Σου ζήτησα 120 ευρώ για να σου βάλω ένα αιρ κοντισιον χωρίς να σου κόψω απόδειξη.
Σου πήρα 100 ευρώ την ημέρα για ένα δωμάτιο το χειμώνα σε χωριό της ελληνικής υπαίθρου γιατί μια καντηλήθρα στην παρουσίασα για τζάκι.
Μου πλήρωσες 4 ευρώ τον καφέ και 6 ευρώ τη χωριάτικη και 10 ευρώ το ποτό γιατί όλοι τόσο τα έχουν.
Εκμεταλλεύτηκα την πετρελαϊκή κρίση και χωρίς καθυστέρηση σου ανέβασα την τιμή στα καύσιμα αισχροκερδώντας εις βάρος σου ενώ ξέχασα να τις κατεβάσω όταν πέρασε η κρίση.
Σου στέρησα τα δελτία κοινωνικού τουρισμού γιατί μπορώ να υποκρύπτω εισοδήματα και να εμφανίζομαι σαν δικαιούχος.
Πήρα επιδόματα και επιδοτήσεις με πλασματικά στοιχειά και τώρα φωνάζω να φέρουν πίσω τα κλεμμένα
Σήκωσα κομματικές σημαίες, ένιωθα δέος όταν με κέρναγε και με χαιρετούσε ο βουλευτής στο καφενείο, ψήφιζα για ιδιοτελείς σκοπούς ξερογλειφόμουν στα πολιτικά γραφεία για να έχω έναν άνθρωπο για τις δουλειές μου και τώρα απαιτώ να πάει φυλακή.
Έδωσα φακελάκι σε γιατρό για να σε παρακάμψω στη λίστα και να σωθώ εις βάρος σου.
Λάδωσα το μηχανικό της πολεοδομίας να κάνει τα στραβά μάτια μέχρι να σηκώσω το αυθαίρετο σε δασική έκταση και μετά πήγα στο σύνταγμα σε καντηλιέρια να κλάψω για τα δάση που καήκαν.
Έψαξα και βρήκα γνωστό στην εφορία να γλιτώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικές παραβάσεις και μετά παραπονέθηκα για τη διαπλοκή.
Προειδοποίησα με φωτεινό σινιάλο παραβάτες οδηγούς για ύπαρξη τροχονομικου μπλόκου και μετά διαμαρτυρήθηκα γιατί η τροχαία δεν τους γράφει.
Πέταξα το άδειο πακέτο τσιγάρων απ το αυτοκίνητο και μετά θύμωσα με την αμέλεια των αρχών να καθαρίσουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσει η γειτονιά μου.
Σε εμπόδισα να περπατήσεις ελευθέρα στο πεζοδρόμιο γιατί άφησα το αυτοκίνητο, μιας και πετάχτηκα για δυο λεπτά σε μια δουλειά.
Τα έβαλα με τους αλλοδαπούς που μολύνουν την χώρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφάλιστη εργασία
Έβγαλα το σκύλο βόλτα δηλώνοντας τη ζωοφιλία μου αλλά ξεχνάω να μαζέψω τα περιττώματα του υπονομεύοντας την υγεία σου .
Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογράφους, τους θεώρησα αυθεντίες, τους άφησα να με καθοδηγήσουν...με μπέρδεψαν με αλλοτριώσαν.
Μου είπανε πως οι γερμανοί συντάκτες του Spiegel είναι ανθέλληνες ενώ είδα την ίδια μέρα οπαδούς των δυο μεγάλων ομάδων να μη σέβονται την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Μου είπανε πως ξένοι ετοιμάζονται να αγοράσουν νησιά μας και είδα έλληνες να καταπατούν την ακτογραμμή φτιάχνοντας ιδιωτικά λιμάνια και να μου ζητούν χρήματα ώστε να μου επιτρέψουν το μπάνιο.
Μου είπανε πως τα στάδια των ολυμπιακών αγώνων φτιαχτήκαν για μένα και θα μείνουν σε μένα και είδα να δίνονται στην οικονομική ελίτ και στις αθλητικές εταιρίες.
Μου είπανε πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της eurovision είναι εθνική υπόθεση ενώ είδα πως είναι ένας θίασος που τρέφει το life style με χρήματα φορολογούμενων.
Μου είπανε πως η επένδυση του χρηματιστήριου έχει εγγυημένες αποδόσεις και οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες και είδα μια καλοστημένη κομπίνα με την ομηρία χιλιάδων μικροεπενδυτών.
Μου είπανε πως μετά τις κραυγές των ζωντανών συνδέσεων ύστερα από μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και ότι θα παρακολουθούν την υπόθεση και είδα να την συγκαλύπτουν και να την ξεχνούν.(Σαμινα σεισμοί πυρκαγιές χρηματιστήριο)
Μου είπανε πως οι δημοσιογράφοι είναι οι ελεγκτές της εξουσίας και προστάτες των αδυνάτων και είδα να γίνονται εκδότες, κομιστές και διαπλεκόμενοι με το κεφάλαιο και τη εξουσία.
Μπερδεύομαι ρε γαμώτο δυσκολεύομαι να καταλάβω σύγχυση μεγάλη...!
Ενώ ήξερα πως τα τανκς που κατέβηκαν στους δρόμους και κατέλυσαν την δημοκρατία αυτό ζημίωσε τη χώρα μου, είδα πως οι αγρότες μπορούν να κλείνουν τους δρόμους, οι λιμενεργάτες τα λιμάνια γιατί τα αιτήματα των συντεχνιών είναι πιο πάνω απ τα δικά μου δικαιώματα.
Ενώ ήξερα πως η αριστερά είναι προοδευτικό κίνημα είδα ότι αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μεταρρύθμιση.
Ενώ ήξερα πως η δεξιά είναι πατριωτικό κώμα είδα να σαμποτάρει τους θεσμούς και να διαβρώνει τις αξίες και το νόμιμο να γίνετε ηθικό
Ενώ ήξερα πως σοσιαλισμός είναι αναδιανομή εισοδήματος και κοινωνική δικαιοσύνη είδα πλουτισμό ημετέρων, σκάνδαλα, και κοινωνική ανισότητα.
Ενώ ήξερα πως ο εθνικιστής θεώρει την πατρίδα του υπέρ άνω όλων, είδα να φορά τη ναζιστική μπότα και τον αγκυλωτό σταυρό που το 41 εισέβαλε στη πατρίδα του και σκότωσε Έλληνες.
Ενώ ήξερα πως ο αναρχικός είναι φορέας επαναστατικών ιδεών και εναντιώνεται στο σύστημα, είδα να πηγαίνει στις καταλήψεις με ταξί, να ντύνεται με γνωστές φίρμες πολυεθνικών, και να αποκαλείτε το ίδιο το σύστημα που θέλει να ανατρέψει.
Ενώ ήξερα πως ο συνδικαλιστής είναι προαγωγός τον δικαιωμάτων των εργαζομένων και άκαμπτος υπερασπιστής, είδα να γίνεται βουλευτής και να διαπλέκεται στα γρανάζια της εργοδοσίας.
Ενώ ήξερα πως τα κόμματα είναι στυλοβάτες της δημοκρατίας είδα να αυθαιρετούν, να εμφανίζονται σαν συμμορίες και να καπηλεύονται τους θεσμούς.
Και τότε έχασα τελείως τον έλεγχο..
Ενώ ήξερα πώς είναι να φέρεσαι σαν πολίτης και σαν άνθρωπος έχοντας υποχρεώσεις και δικαιώματα προτίμησα να φερθώ σαν καταναλωτής και χουλιγκάνος.
Ενώ οι καλύτεροι μου φίλοι είναι παναθηναϊκοί, πήγα στο Καραισκακη να τους βρίσω τη μανά και να τους πετάξω φωτοβολίδες γιατί η χαρά της νίκης είναι μονό δικό μου προνόμιο.
Ενώ έλεγα πως οι πολιτικοί είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και υπηρετούν οικονομικούς παράγοντες, με φανατισμό τους υποστήριζα στις εκλογές δίνοντας τους μια ακόμη ευκαιρία...και κάπως έτσι έφτασα να ζω το ψέμα μου συμπολίτες...
Επιδόθηκα σε ασταμάτητη κατανάλωση προκειμένου να βρω ταυτότητα
Υποτίμησα τη σημασία της παιδείας και των αξίων και προτίμησα να μιμηθώ το life style της τηλεόρασης.
Ταύτισα την ευτυχία με το τριήμερο στην Αράχοβα και το 4Χ4 τζιπ.
Η αυταπάτη της παντοδυναμίας μου ενισχύθηκε με την πιστωτική κάρτα..
Μπορούσα να αποκτήσω περισσότερα από όσα δικαιούμαι.
Χωρίς εγκράτεια ζήτησα να δανειστώ για να απολαύσω αγαθά που έβλεπα να απολαμβάνουν οι πλούσιοι και ήθελα να τους μοιάσω.
Εγκατέλειψα το χωριό μου για να γίνω υπάλληλος των 700 ευρώ.
Άφησα την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο για να ζήσω σε ένα δυαράκι στη Κυψέλη.
Περιφρόνησα τα πανηγύρια στην επαρχία γιατί στα μπουζούκια πια γίνεται η επίδειξη και το νυφοπάζαρο.
Ένιωθα σπουδαίος αν τη Δευτέρα το πρωί μιλούσα στη δουλειά για το διήμερο που πέρασα στα χιόνια ή τη κραιπάλη στα μπουζούκια.
Χρεοκόπησα νεοέλληνα...γιατί πια δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ...δε θα λυτρωθώ απ τα spreads ούτε απ τους οίκους αξιολόγησης..
Για να σηκωθώ ξανά χρειάζεται περισυλλογή, συγκέντρωση και αυτοκριτική.
Χρειάζεται εσωτερική επανάσταση.
Ήρθε ο καιρός να αλλάξω, γιατί αν δε το κάνω η νέα γενιά από χαμόγια παραμονεύει να πάρει τη θέση των απερχόμενων και το νέο κύμα σκανδάλων που θα παράξει ξανά το σύστημα θα με βρει πάλι να σκούζω σα βικτωριανή παρθένα ''κλείστε τους όλους φυλακή!!"

Ελλαδάρα με τις απάτες σου - ή μέγα έγκλημα?

...Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις

1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει
Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας;)
· Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιεί για την λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών)
· Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
2. Από την Ρωσία για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προϋπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η δυνατότης επισκευής πολεμικών της πλοίων στην Σύρο (όπως ήταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία).
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
3. Από τα Εμιράτα
· Να τους δοθεί το ανενεργό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο αφού το εκσυγχρονίσουν πλήρως, να το χρησιμοποιούν για τα lear jet των Εμίρηδων (εννοείται με ενοίκιο)
· Να τους δοθεί μέρος της παραλίας κάτω από το αεροδρόμιο, για να κατασκευάσουν μαρίνα, όπου να ελλιμενίζονται θαλαμηγοί των Εμίρηδων (δηλαδή να μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και περνώντας απέναντι, να φεύγουν με την θαλαμηγό τους για κρουαζιέρες στο Αιγαίο)
· Να τους παραχωρηθεί η Ν/Ε περιοχή του Περάματος (η οποία είναι ανενεργή και όσοι εργάζονταν εκεί είναι σήμερα άνεργοι), προκειμένου να κατασκευάσουν σύγχρονο ναυπηγείο, όπου θα κατασκευάζουν δικές τους θαλαμηγούς
· Να τους παραχωρηθεί μέρος στο Φάληρο, όπου να προσδέσει μεγάλη υπερπολυτελής θαλαμηγός - Casino (πλωτό casino). Εννοείται ότι εκτός των άλλων καταβάλουν στο Ελληνικό κράτος ποσοστά από τα κέρδη.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Κ Α Μ Ι Α. Εδώ και καιρό, βρίσκεται κλειδωμένο στα συρτάρια της Κατσέλη (σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε με μισόλογα του τύπου ότι δεν πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον!!!!!)
Μην ξεχνάμε τις προτάσεις που έχουν γίνει από ειδικούς και έχουν αναφερθεί σε προηγούμενο mail (κατάργηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του «πόθεν έσχες» και Τειρεσία, κρατικοποίηση casino, κλπ) που σε ελάχιστο χρόνο θα πλημμύριζαν την Ελλάδα με χρήμα
Και σαν επίλογος όλων αυτών, προφανώς συνεχίζει να υφίσταται το γνωστό προ 10ετιών θέμα του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας μας, για τον οποίο όποιος τολμούσε να μιλήσει, χαρακτηριζόταν από γραφικός έως ψυχοπαθής (τώρα τελευταία άρχισαν επιτέλους τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα). Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΒΩΞΙΤΗ.. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: ΣΕ ΟΛΑ Ο Χ Ι
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ...... κατά την κρίση σας

"Θα μπορούσε να ήταν η δική μου γυναίκα.."

"Προχτές το πρωί, όπως πάντα, εγώ και η έγκυος γυναίκα μου σηκωθήκαμε, πήραμε πρωινό, και ξεκίνησε ο καθένας για τη δουλειά του.
Η γυναίκα μου δουλεύει σε τράπεζα, όχι στο κέντρο.
Είναι 34 ετών.
Κάποια στιγμή, γύρω στη 1, έπηζα στη δουλειά και η γυναίκα μου με έίχε πάρει οχτακόσες φορές στο κινητό να κανονίσουμε κάτι για κάτι ...
πλακάκια που θα βάλουμε στο σπίτι.
"Μη μου τα πρήζεις ρε μωρό", της φώναξα στο πέμπτο τηλεφώνημα, "έχω δουλειά!".
Μου έκλεισε το τηλέφωνο νευριασμένη.
Την πήρα πίσω λίγο αργότερα αλλά είχε τσαντιστεί και δεν το σήκωνε.
Μερικά λεπτά μετά, έμαθα πως μία κοπέλα, συνομίληκη με τη γυναίκα μου, έγκυος και αυτή, υπάλληλος στην ίδια τράπεζα και αυτή, είχε καεί ζωντανή.
Πάγωσα.
Ενιωσα το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια μου.
Θα μπορούσε να ήταν η δικιά μου γυναίκα.
Το δικό μου παιδί.
Αν ήταν στα κεντρικά και όχι σε υποκατάστημα, θα ήταν αυτή.
Κι'εγώ της είχα φωνάξει.
Γιατί είχα δουλειά.
Για τα γ...να τα πλακάκια.
Σκέφτομαι εκείνο τον άνθρωπο.
Πως μπορεί και αναπνέει?
Για φαντάσου, μπορεί να είχε τσακωθεί κι'εκείνος με τη γυναίκα του μέσα στο πρωί.
Και να μην πρόλαβε να πει "Συγγνώμη ρε μωρό, πνιγόμουνα, να σε πάω σινεμαδάκι το βράδυ?"
Και η δικιά του γυναίκα να μη σήκωνε το τηλέφωνο.
Κι'εκείνος να νόμιζε ότι του κάνει νάζια...
Αλλά εκείνη να μη μπορούσε να το σηκώσει...
Τρέμω ολόκληρος...
Τι περνάς Ανθρωπέ μου...

Σύζυγος υπαλλήλου Μαρφίν..."

Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

"Αυτοί καιγόντουσαν και οι άλλοι τους έβριζαν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ MARFIN ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ


"Επισκέφτηκα εχθές τον φίλο μου (εργαζόμενο της Marfin) στο Νοσοκομείο. Οι Περιγραφές του παγώνουν το αίμα. Ενώ βρίσκονταν στα μπαλκόνια και πάλευαν για τη ζωή τους, ο κόσμος από κάτω τους πετούσε πέτρες και φώναζε "να καείτε που@@@@ες". Για τον λόγο αυτό δεν άφησαν και τα πυροσβεστικά και το ΕΚΑΒ να επέμβουν. Τελικά ...
οι ευχές τους εισακούστηκαν και 3 έχασαν τη ζωή τους και 1 έμβρυο δεν την πρόλαβε ποτέ.
Έτσι τιμωρούμε όσους εργάζονται? Έτσι τιμωρούμε τους υπάλληλους του ιδιωτικού τομέα που έχουν μπει αξιοκρατικά στην θέση τους και εργάζονται γιατί ίσως συμφωνούν με τα νέα μέτρα ή έστω στο σημείο που φτάσαμε τα θεωρούν απαραίτητα?? To Δημόσιο τα έφαγε, το δημόσιο να τα πληρώσει!!! Δεν θα απεργήσω εγώ για τον κηφήνα του Δημοσίου που χάνει 2 μισθούς. Αν δεν του αρέσει ας παραιτηθεί. Θα απεργήσω μόνο για τον συνταξιούχο που ενώ πλήρωνε μια ζωή εισφορές επί 14, τώρα του λέει θα πάρεις 12. Για αυτό αξίζει να απεργήσεις!!! Αλλά θα απεργήσω από επιλογή, όχι επειδή θα με τιμωρήσουν ή θα μου το επιβάλουν κάποιοι. ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!
Το λέω κυρίως για τους συνανθρώπους αριστερών οργανώσεων: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Έτσι μάγκες αριστερο-αναρχο-αντιεξουσιαστές γίνεστε πιο φασίστες από τους φασίστες. Έτσι δεν ΠΑΜΕ πουθενά!!!!
ΥΓ. Την επόμενη φορά, πάρτε κανά όπλο και πυροβολήστε τους στα μπαλκόνια. Μην τους αφήνετε να πνίγονται!!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ









Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

Ολι Ρεν: Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα

Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση, όπως έγινε και στην περίπτωση της Lehman Brothers το 2008, προειδοποίησε...



σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Οι αμερικανικές αρχές ελάχιστα γνώριζαν το Σεπτέμβριο του 2008 για το τι θα επακολουθούσε μετά την πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers», ανέφερε ο Ρεν στο φινλανδικό περιοδικό Suomen Kuvalehti, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την επικύρωση της απόφασης στήριξης της Ελλάδας.

«Ως αποτέλεσμα», συνέχισε, «παρέλυσε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930». Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, οι συνέπειες από μια πτώχευση της Ελλάδας «θα είναι αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες».

Οι ηγέτες της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν ατύπως στις Βρυξέλλες στις 20:00 (ώρα Ελλάδος).

Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko

Κανονες ΔΝΤ - Τάσος Γλυφάδα - Ας γελάσουμε λίγο

1) Επιγραφές και συνθήματα τα οποία παραφράζουν τις μητρικές γλώσσες των
Επιτηρητών όπως π.χ. «Κλάϊν μάϊν πούτς», «τέϊκ μάϊ θρί»» και «βουλεβού
κουσέ αβέκ μουά Κάρλα;» θα τιμωρούνται με ραγδαίες ανατιμήσεις στα βασικά
είδη διατροφής.

2) Επιβάλλεται από πρώτης τρέχοντος ο Φόρος του Μαλάκα: κάθε Ελληνας θα
φορολογείται με 0,35 λεπτά του ευρώ κάθε φορά που θα λέει τη λέξη
«μαλάκας».
Σύμφωνα με μακροοικονομικές προβλέψεις, με το ρυθμό αυτό το έλλειμμα του
ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σημαντικά μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες, ενώ στο χρόνο
απάνω, θα έχουνε και κέρδος, οι μαλάκες.

3) Τα όνειρα μεγαλείου θα λογοκρίνονται: εξαιρούνται αυτά των
Παναθηναϊκών, που έχουν στιγμιαία διάρκεια.

4) Κάθε αργία που βγάζει τριήμερο μετατίθεται αυτομάτως σε άλλη, εργάσιμη
μέρα, σε απόσταση ασφαλείας από την κοντινότερη σχόλη. Από μελέτες
προκύπτει ότι τίποτα δεν σπάει τα ούμπαλα του Ελληνα περισσότερο από να
του τσακίσεις τη λεγόμενη «γέφυρα», τύπου «συρταρώνω την -Πρωτομαγιά -με
-το Πάσχα-και-μην-τον-είδατε»

5) Μετά την κατάργηση του Δώρου Πάσχα, καταργείται και το Πάσχα: ο
Χριστός θα σταυρώνεται κανονικά, αλλά δεν θα ...ανασταίνεται. Ετσι οι
επιτηρούμενοι θα μπορούμε να τη βγάζουν με λαχανίδα και ταχινόσουπα σε
βάθος χρόνου, ενώ περικόπτονται τα ενοχλητικά έξοδα για γλέντια,
συναθροίσεις και σπληνάντερα μετά μουσικής, που ανέκαθεν ενοχλούσαν με τη
βαρβαρότητά τους Επιτηρητές.

ΠΑΡΑΠΟΝΟ

ΤΑΣΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Ο ΝΙΚΟΣ.....ΑΛΛΑ........
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ....

Σήμερα κάποιοι αθώοι κηδεύονται, μία γυναίκα προσπαθούσε να σώσει το μωρό που κουβαλούσε στην κοιλιά της....και κάποιοι τραβούσαν φωτογραφίες.
Η τουρκια κατεβασε το ΦΠΑ αντι να το ανεβασει οπως η ελλας.
Η τουρκια εχει τρελλη αναπτυξη.
Αρα η ελλας χάνει εν γνώση της παλι ευκαιριες κερδους. Αρα καποιοι εχουν προδώσει την πατριδα. Δεν πιστευω στην βλακεια τους.
Ειμαι ενας πλοιαρχος επι 20 ετη στα βαπορια εχωντας παλεψει με 18 μετρα θαλασσας.
Όσα χρόνια ταξιδεύω, τα λεφτά τα στέλνω στην Ελλάδα και δεν τα κρύβω.
Για αυτήν την πατρίδα κάποτε κινδύνεψα στον Έβρο ωσ φαντάρος-Θυμηθείται το ΣΙΣΜΙΚ.
Αυτο όμως δεν παλευεται, αυτη η προδοσια δεν χωνευεται.
Αν πετυχω υπουργο στον δρομο, πως περιμένετε να αντιδράσω?
Πως περιμένουν οι τάχαμου ΣΩΤΗΡΕΣ να αντιδράσω σε όποια μέτρα μου προτείνουν, αν πρώτα δεν ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝΕ και δεν ΞΕΓΥΜΝΩΘΟΥΝΕ?

Την βρήκαν να κρατάει την κοιλιά της


Ήθελε να καλύψει το παιδί της



Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, μέχρι την τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή, νοιαζόταν μόνο για το παιδί που είχε. Οι πυροσβέστες, την βρήκαν να έχει τα χέρια της στην κοιλιά της. Αυτό ερμηνεύτηκε, ότι ήθελε..

να προστατέψει το έμβρυο, και όχι το δικό της πρόσωπο. Το ένστικτο της μάνας, που μέχρι την τελευταία αναπνοή, ζούσε για το παιδί της.

Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

ΕΛΛΑΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ - ΔΝΤ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΤΑΣΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ......ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ....
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ....ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ..........

1) ΕΛΛΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ........Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

2) ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

3) ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ.

4) ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

5) ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

6) Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ....ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

7) ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

8) ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ......ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΑΘΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΤΟΝ ΕΥΣΩΜΟ)...ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

9) ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ....ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ 20%......ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ

10) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ....ΑΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ...ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΛΛΑΞΟΥΝ

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

Οι μάσκες έπεσαν - Η Ελλάδα πιλοτικό πρόγραμμα για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση

O διεθνής αμερικάνος αναλυτής Bob Chapman, μέσα από την συνέντευξή του στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis για το Athens International Radio 104.4 FM στις 9 Απριλίου 2010, μιλώντας για την κατάσταση σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέει φοβερά πράγματα!
Είχε προβλέψει προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη! Αναφέρεται στις παρανομίες της Goldman Sachs και χαρακτηρίζει την χώρα μας ότι γίνεται ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Μιλάει για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα γονατίσει όλον το κόσμο, για επερχόμενο πόλεμο, πιθανότατα παγκόσμιο (!) και τελικά την επιβολή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ από την ελίτ.
Ο Τσάπμαν δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας πασίγνωστος πολιτικο-οικονομικός αναλυτής.
Ο κ. Chapman, επίσης γνωστός ως ‘The International Forecaster’ (είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του), είναι 74 ετών. Γεννήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Northeastern διαχείριση επιχειρήσεων. Υπηρέτησε τρία χρόνια στον Αμερικάνικο Στρατό στον τομέα της Αντικατασκοπίας, κυρίως στην Ευρώπη. Μιλά γερμανικά και γαλλικά και είναι εξοικειωμένος στα ισπανικά. Έζησε στην Ευρώπη για έξι χρόνια, τρία χρόνια στην Αφρική, ένα χρόνο στον Καναδά και ένα χρόνο στις Μπαχάμες.
Ο Chapman έγινε χρηματιστής το 1960 και αποσύρθηκε το 1988. Τα 18 από αυτά τα χρόνια είχε δική του χρηματιστηριακή εταιρεία. Ήταν, ίσως, ο μεγαλύτερος χρηματιστής σε χρυσό και ασήμι, στον κόσμο κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Όταν αποσύρθηκε είχε πάνω από 6.000 πελάτες.
Ξεκινώντας το 1967, ο Chapman άρχισε να γράφει άρθρα σχετικά με τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την οικονομία και την πολιτική, τα οποία έχουν τυπωθεί και ανατυπωθεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε πάνω από 200 δημοσιεύσεις. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης και εκδότης του ‘The International Forecaster’ (‘Διεθνής Προγνώστης’), όπου συλλέγονται πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την οικονομία και τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο, με 10.000 επενδυτές και χρηματιστές μηνιαία, ενώ μέρη από τις δημοσιεύσεις του διαβάζονται από 60 διαφορετικούς δικτυακούς τόπους εβδομαδιαίως, παρουσιάζοντας τις ιδέες του σε πάνω από 10 εκατομμύρια επενδυτές την εβδομάδα.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
Helen Skopis: Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του ‘International Forecaster’ Μπομπ Τσάπμαν, πρόβλεψε προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη. Τι τον έκανε να το πιστεύει τότε; Του μίλησα για να το μάθω.
Bob Chapman: Ήξερα ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στην Ευρωζώνη και "μαγείρευαν" τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία η Γαλλία κι η Ολλανδία έκαναν τα στραβά μάτια και τους επέτρεψαν να μπουν με βάση το ότι ήθελαν να έχουν επιτυχία και ήθελαν να συνεργαστούν με την Ελλάδα σε μια περιορισμένη περιοχή 14 μελών.
Helen Skopis: Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό κι ότι η Ελλάδα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα;
Bob Chapman: Όχι βέβαια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να'χε δημιουργηθεί εξ αρχής η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.
Helen Skopis: Γιατί δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί η Ευρωζώνη εξ αρχής;
Bob Chapman: Γιατί νομίζω ότι η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα πιο αδύναμα μέλη. Απαρτίζουν σχεδόν το 40-45% του συνολικού ΑΕΠ στην περιοχή κι αν συμπεριληφθεί και η Γαλλία, πιάνουμε τα 70%. Οπότε, όλοι οι άλλοι είναι στην ουσία ελλειμματικοί παίχτες. Εξ άλλου, δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες στη συνθήκη του Μάαστριχτ έπρεπε να κρατήσουν το χρέος στο 3% του ΑΕΠ. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν θα βρεθεί κανένας...Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης.
Helen Skopis: Η ΕΕ ανακοίνωσε ένα συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλάνε για 20 με 25 δις Ευρώ για την περίπτωση που θα τα χρειαστεί η Ελλάδα. Θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των αγορών για το ελληνικό χρέος;
Bob Chapman: Οπωσδήποτε. Αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, διότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη. Δείτε τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθνονία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Δανία και τις PIIGS δηλαδή, τις Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Όλες έχουν πρόβλημα και απλά κερδίζουν χρόνο. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό το χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως τις συσκέψεις Σμισθόνιαν στις αρχές της δεκαετίας του '70 και θα μαζευτούν, θα γυρίσουν στο νόμισμά τους και θα το υποτιμήσουν. Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλα αυτά.
Helen Skopis: Τι προβλέπετε για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;
Bob Chapman: Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να τα συμμαζέψουν. Όπως έγραψα στην τρέχουσα έκδοση του International Forecaster, ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διαφυλάξει την εργασία του. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% του Δημοσίου είναι σημαντικές. Έχει ξεφύγει ο έλεγχος, όπως και σε άλλες χώρες. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
Helen Skopis: Και η Ευρώπη; Έχει μέλλον;
Bob Chapman: Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ευρωζώνη ήταν το "ένα επιτόκιο για όλους". Αυτό ήταν πλήρης παραλογισμός. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Το έγραψα πριν από χρόνια, όταν άρχισαν να το κάνουν. Αυτό δημιούργησε τα προβλήματα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ξανοίχτηκαν πολύ με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί τους προέκυψαν χαμηλά επιτόκια που δεν είναι φυσιολογικό γι’αυτές τις χώρες. Γι'αυτό θεωρώ ότι στο τέλος, το Ευρώ θα "σπάσει".
Helen Skopis: Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στο νόμισμά της;
Bob Chapman: Δε θα χρειαστεί τώρα, γιατί στο τέλος πιστεύω πως όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους. Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα δήλωνα πτώχευση. Και τα άτομα στην Ελλάδα, και η Goldman Sachs που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά γι’ αυτά που έκαναν.
Helen Skopis: Αυτό θα χρειαζόταν πολιτική βούληση από την Κυβέρνησή μας.
Bob Chapman: Πολύ σωστά το λέτε. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγων επίσπευσης, που είναι η Goldman Sachs. Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να κάνουν τα βιβλία τους να φανούν εντάξει ενώ δεν ήταν, κι έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και θα συνέχιζαν. Έδωσαν ψευδή στοιχεία.
Helen Skopis: Όμως ο μέσος πολίτης, καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τι να κάνουν;
Bob Chapman: Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με το μηχανισμό που κανόνισε η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Δεν έχουν επιλογή. Τα ίδια έπαθαν και οι Αμερικανοί πολίτες. Έχουμε την κλοπή του ιδιωτικού Federal Reserve που φορτώνουν στον Αμερικανό φορολογούμενο 23,7 τρις δολάρια! Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δις μόνο; Νομίζω πως μπορούν να τα διευθετήσουν. Θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά αλλά δεν είστε οι μόνοι, είναι άλλες 50 χώρες που έκαναν το ίδιο πράγμα. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος είναι περίπου το ίδιο στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε υποτίμηση, με τις συσκέψεις που σας περιέγραψα. Όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση. Αυτό θα γίνει, αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ και μάλλον, αν διαβάζετε ιστορία, θα δείτε ότι θα γίνει κι άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.
Helen Skopis: Σε ποια χρονική στιγμή προβλέπετε να γίνει αυτό, κ. Τσάπμαν;
Bob Chapman: Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
Helen Skopis: Όταν λέτε πόλεμο, μιλάτε για παγκόσμιο πόλεμο;
Bob Chapman: Κατά πάσα πιθανότητα, ναι.
Helen Skopis: Πόσο θα διαρκέσει;
Bob Chapman: Το πιο ελκυστικό θύμα, λόγω της προπαγάνδας που γίνεται, είναι το Ιράν φυσικά. Αν εμπλακεί το Ιράν σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Και θα γίνει χαμός.
Helen Skopis: Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από όλα αυτά; Γιατί γίνεται αυτό ανά τον κόσμο;
Bob Chapman: Κατ’αρχήν σχηματίστηκε Η ΕΕ, και μετά η Ευρωζώνη, με πρόθεση να διευρυνθεί σ’όλη την ΕΕ. Πρόσφατα, η ΕΕ πέρασε αυθαίρετα ένα Σύνταγμα που κανείς δεν ήθελε. Είναι μια προσπάθεια σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο λόγος που γίνονται αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα σαν αποδιοπομπαίος τράγος, ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών είναι όπως είπα και νωρίτερα, για να γίνει η σύσκεψη όπου όλοι θα κάνουν υποτίμηση και θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους. Όταν γίνει αυτό, θα προκύψει ύφεση από την υποτίμηση. Όταν γίνει αυτό, ο κόσμος σ’όλο τον πλανήτη θα γονατίσει. Και τότε ο στόχος των διεθνιστών, είναι να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτό επιδιώκουν, γι’αυτό τα βιώνουμε αυτά. Δεν είναι βλάκες. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.
Helen Skopis: Μιλάτε για έλεγχο...
Bob Chapman: Για τον απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο. Το χρήμα είναι δευτερεύον.
Helen Skopis: Πώς μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;
Bob Chapman: Να ενημερώνεται γι’αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω από τις κυβερνήσεις. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ρωτήστε τον. Θα σας το πει.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=thctHwr5z4U&feature=player_embedded